Bilder och tankar. Full fart och aktivitet på stan idag.

I kungsträdgården förbereds inför restaurangernas dag i helgen. Full aktivitet.

 Nej, det handlar om mat inte frisyrer.

Från Kungsan knallade jag Hamngatan mot Drottninggatan .Andra valde att förflytta sig på annat sätt.

Invandrarna älskar att fiska, och vem gör inte det. Var meningen med strömmingsfiske den här veckan, men alldeles för blåsigt.

På Drottninggatan mötte jag en man från Göteborg, som nu mer bor i Stockholm Hur trevlig som helst!

 Han vinkade,och ropade till sig mig  och presenterade sig. Han kallades för Jocke.

-Alla säger Jocke sa han. Vi snackade lite om ditt och datt. Han frågade vad jag hade jobbat med och jag berättade att jag var jazzmusiker. Genast kom vi att snacka om Sonja Hedenbratt. Hur bra hon var, och hur underskattad hon var som jazzsångerska..Han berättade också att han ofta gick på orgelkonserter i Klara och Adolf fredrilks kyrka, och att han älskade musik.

 Själv hade han jobbat inom Nynäs petroleum. Var utsliten och led av hemsk värk men strålade och delade med sig av smittande glädje, trott värken.Han berättade att han skulle träffa en kompis, och gå på Pickwic Pub lite längre ner på Drottninggatan. Men att han brukar göra så ,att han tog en öl innan för att slippa den värsta värken, jag vill vara lite uppåt när jag träffar honom sa han. Värk tabletter kom inte på tal. Vi snackade vidare en stund, och  jag tog en bild till på honom innan vi skildes åt.

Jocke . Jag är säker på att vi kommer att ses igen. På mynttorget har ett andpar slagit sig ner och charmar turisterna.Jag tog en bild från grodperspektiv. Får nog lugna mig med det.Svårt att komma upp.

Som sagt poppis är de. 

Man kunde också på Mynttorget beskåda riktigt skickliga cykelreparatörer, i farten.

Kanske skulle passa Micke Berg att göra ett reportage där:) Har förstått att han gillar cyklar;)

När jag sen kom till Västerlånggatan såg jag den här reklamskylten och tänkte  Kalle och Kajsa har flyttat till cykelreparatörerna på Mynttorget.Dom bor inte i någon gränd.

 Ja det var allt för idag. Kul att lära känna Jocke, som jag tyckte påminde väldigt mycket om den mysige sportjournalisten Lars Gunnar Björklund, båda hade samma gemytliga sätt.

/ Bengt

Postat 2015-06-03 19:39 | Läst 1859 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Bilder och tankar. Trender och mode.

Så kallade snapshots känns för mig väldigt viktigt. Särskilt om man vill dokumentera nuet,trender,mode , livsstil. Händelser på stan, Vi vet hur fort det går, och hur fort det svänger från tajta jeans till utsvängda.Mat. Kultur, Mah Jong kläder, välklädda välfriserade Juppies och nu Hipsters. Jag tycker det är helt fel att nedvärdera så kallade snapshots som kortsiktiga ytliga bilder utan fördjupning. Snapshots berättar.

 Därmed menar jag inte att det skulle vara fel om jag följde den lite runda  slaktaren i Nilssons kött i Hötorgshallen i fem år med min kamera, båda sätten blir intressanta när åren gott.Det viktiga är vad som passar dig som fotograf vad vill du förmedla berätta? Fördöm inte! Själv blandar jag gärna från ögonblicks bilder till berättande möten med människor, dokumentära bilder, och tycker inte att det ena eller andra sättet är överlägset det andra. Här några bilder, som jag tog i dag som jag tycker speglar nuet,med något undantag, den lille grabben.

Soldaterna tycks tagit intryck av hipsters, hoppas jag, måtte det inte vara IS krigare.

Ordningsvakterna tycks ha hängt på

 Inte bara soldaterna hänger med. Brudarna sticker ut mer än någonsin

Eller som här camauflagefärgade kläder som kanske hade varit bra för hipsterssoldaterna.

 

Det fanns en sak jag såg som skilde sig lite ifrån det vanliga. Det var en liten grabb, som med hjälp av sin pappa lärde sig fiska, han satt där tålmodigt på Riksbron och kollade sitt flöte. Ingen spelplatta eller padda där inte. Gott tålamod. Väntan var lika viktig som när en analog fotograf väntar på sin färdigt framkallade film. Ha det bra Bengt. 

Postat 2015-06-02 20:24 | Läst 2253 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera