Bilder och tankar.När man minst anar kan man bli matt.

 På Gatupoolen bråkas det igen om kommentarer. Någon föreslår .Bättre med kommentarer en inga alls. Hur man kommenterar tycks inte spela någon roll . Kommentarer som ex. Tycker inte bilden säger något alls. Eller. ex. vad vill du förmedla med den här bilden, den talar verkligen inte till mig Osv. Det märkliga är att, några blir förvånade att fotografen ibland reagerar på en fullständigt meningslös kommentar. Att kommentera HÅRT! tycks vara det rätta. Men den som får den meningslösa hårda kommentaren, ska tydligen vara tacksam, och svara, Ja du har nog rätt jag har nog inget att säga... Eller, Nä du har nog rätt, bilden säger ingenting. Att reagera, när man får sådana här kommentarer anses mesigt, och alldeles för känsligt. Nej hårda kommentarer och vänliga förstående svar är det rätta.. Man blir Matt. Nu till en annan som blev matt Schack matt.

 Var på kulturhuset i Torsdags, det regnade ute  så jag höll mig inne.. Glädjande nog såg jag ,kanske en mamma storasyster? och ett barn som spelade schack. inte digitalt ,nej nej, med riktiga pjäser.

 Den lilla tjejen verkade riktigt bra. Här första bilden

 Hon tog tid på sig

Jag är ingen hejare på scack, men det tycktes vara ett bra drag.

Här känner hon på sig att det var rätt tänkt.Inget pokerfejs direkt

Fick en känsla av att hon tyckte lite synd om förloraren. Eller var det kanske så ändå att hon trodde att hon vunnit.

 God natt/ Bengt

Postat 2015-11-20 02:16 | Läst 1079 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Bilder och tankar. Han ser ju lika dan ut.

Det här är Tordan, en skolkamrat till mig. Vi växte upp i Aspudden och gick i Aspuddens skola, för sextio år sedan. För mig ser Tordan lika dan ut som förr. Måhända lite skrynkligare men samma blick gång. Fortfarande som då eldsjäl när det gäller Fotbollslaget Aspudden, numer sammanslaget med Tellus. Mössan med Tellus logga bärs alltid. Vi snackar alltid med varandra en stund när vi stöter på varandra,som om vi vill förvissa oss om att vi hänger med och mår hyggligt bra. Jag undrar om han ser mig på samma sätt .Jag ska fråga honom nästa gång jag stöter på honom.

Tordan tar en rökpaus i Liljeholmen

.Här berättade han att hade han handlat torskrygg, som skulle lagas till i en smörad form med några  ansjovisfilér och lite spad.  12minuter i ugnen. Det där med att gilla fisk skiljer sig nog ändå i dag mot förr när vi var i tioårsåldern.Skolans fisk var inte att leka med!!! Det tog lång tid att förtränga lukten på skolgården när fisk skulle serveras till lunchen.

 / Bengt

Postat 2015-11-13 10:10 | Läst 1075 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Bilder och tankar. Snart är det jul igen. Experterna tror på rekordhandel i år.

Det är inte alltid så lätt att köpa rätt klappar, även om många numer beställer sina julklappar.

 Utbudet är enormt. Bara en sån sak att välja en ny julstjärna kan vara problem.

 

Inget lätt uppdrag mannen tycks ha fått.

Säkrast att ringa äkta hälften och fråga,om hon vill ha en  storprickig småprickig, guldfärgad helröd brun beige...OSV.

En sak till jag alltid har undrat över, var tar våra julskinkor vägen under året när det inte är jul. Varför kan vi inte köpa vår goda svenska kokta, ugnsbakade skinka året om?.Varför tvingas vi köpa ihopslungad centrifugerad pressad skinka i form av en rund tjock korv, Som döps till typ skärgårdsskinka, gårdsskinkaOsv,  medan de italienska spanska äkta skinkorna ligger bredvid våra hoppressade "korvar" och ser femdubbelt aptitligare ut. Var tar våra riktiga fantastiskt goda skinkor vägen som vi borde vara stolta över under resten av året?

   / Bengt

Postat 2015-11-11 08:41 | Läst 1230 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Bilder och tankar.Allt vanligare att media ska hjälpa oss att hitta rätt partner.

Det tycks bli allt vanligare i media att vi ska få  hjälp med att hitta rätt partner.  Just nu tror jag det är präster  och bönder som får hjälp i sin jakt, snart kan vi nog lägga till Adel och borgare. Eller som jag såg på stan en fiskare som försökte fånga sin lilla "sjöjungfru" på kroken.

   Hälsningar Bengt

Postat 2015-11-10 04:52 | Läst 986 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Bilder och tankar.Skillnaden mellan pojke och man är priset på deras leksaker.

Hej i dag var jag på mässan. Foto och matmässa. Jag valde fotomässan.

Här en person som visar rätt väg till sina vänner.

En mamma och tre grabbar. Helt klart blir vi"grabbar " saliga bland alla prylar.

Mycket att fråga om. Säljaren ser lite trött ut tycker jag. Inte så underligt frågor! frågor! Om nya kameraprylar.

Männen trivs som fisken i vattnet. Kvinnorna visar stort tålamod och tar säkert ut sin hämnd när mannen fått sitt och de senare drar till matmässan.

Kan det vara så att storleken har betydelse??

Nej Kvinnor föredrar vidare perspektiv.

Kul också, träffade Nils-Erik Larsson,och fotosnacket kom igång omedelbart.

 Nils -Erik berättade bland annat att han har laddat upp lite bilder på you tube och det skulle bli fler.. Det blir spännande att kolla.  För övrigt var det ganska likt.

 Bengt

Postat 2015-11-07 19:01 | Läst 1211 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera