Intryck Avtryck från gator och torg. Kan några små ballonger öppna ett samtal om Micke Berg och Anders Petersen.

 Hej igår knallade jag runt som vanligt med min kamera.. På Hornsgatan såg jag två färgglada ballonger som låg på trottoaren, och bestämde mig för att kolla (och ta bilder) hur många som gick förbi utan att sparka undan de små färggranna.  Det visade sig att ingen ville skada ballongerna, utan gick runt , och  barnvagnar tog stora omvägar för säkerhets skull.

  Men så blev det då napp! En man stannade och tog upp ballongerna

 Det visade sig att han var väl insatt i fotografi, och när han såg att jag plåtade, blev han omedelbart intresserad och berättade. -_Du. Jag hade en Minolta Srt  ... Den var min bäste vän! Den va alltid med ska du veta. Jag snackade med Micke Berg, och han tipsade mig om film och så. Kör Tri ex kråkan, sa han och pressa den till sextonhundra asa. Han visste vad han snackade om. och så körde jag som han sa, det blev skitbra!!  Du, Jag tappade den där Minoltan flera gånger i marken, och polarna sa ,men för fan kråkan var rädd om kameran, du svarade jag, det här är min tjej jag vet va hon tål!

Nu ska jag visa dig en sak som jag är väldigt rädd om. Jag har det inlindat i en plastpåse i fickan så att det inte ska halka ut. Här ska du få se, och så  tog han fram ett visitkort som han alltid bar med sig

Visitkortet var alltså Anders Petersens.

 Innan han omsorgsfullt la tillbaks det i sin lilla plastpåse pussade han på det.

 Jag tror att han skulle kunna berätta i timmar och jag kände mig lite jäktad så jag sa till slut, kul att träffa dig, häftigt kråkan , vi ses säkert igen , jag måste dra.

 -Ok sa han. jag måste bara få fråga han med Leican som går här är det din bror?

- Ja det stämmer svarade jag.

-Ni är jäkligt lika.

 -Jo vi är nog det.

-Ja visst jag förstod det, men du innan du går måste jag visa dig en pryl till, och så tog han fram en liten strykbräda för barn som han skulle ge bort i julklapp, och frågade, kan du se en liten groda här. 

-Ja sa jag 

Jag köpte den här för att det var en så fin liten rutig groda med blå ögon som tilltalade mig, men sen sa polarn det är ingen groda Kråkan, det är en dockvagn, vänd på den så får du se. och jag vände.

Polarn hade rätt!. 

Ett intressant möte   Tack ballongerna som låg där på Hornsgatan.

 Hälsningar Bengt.  Poolvärd för Intryck Avtryck Ögonblick. Ha det bra.

Postat 2015-12-16 17:15 | Läst 1287 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera