** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Intryck Avtryck från gator och torg. Ja så var det då dags igen med makthavarnas ständigt tveksamma fördelar.

. Det är märkligt tycker jag att dom aldrig lär sig. Hur kan man gång på gång tro att det här är riskfritt,även om som här Margot Wallström blivit garanterad att hon inte har åkt på någon form av gräddfil.

  Hon borde nog förstått, att det omedelbart kan bli problem med tanke på svårigheterna att få en bostad i Stockholms innerstad idag. Varför ? självklart utsätter hon sig för drev. Hon har ju trots allt haft en klar fördel av sin ställning.

    Drevet är igång.

 

Samtidigt tycker jag att det är väldigt märkligt att en politiker som får jobbet som utrikesminister i landet, inte tilldelas en lägenhet i huvudstaden, utan tvingas ragga efter någon stans att bo när hon befinner sig och jobbar i Stockholm Självklart måste det finnas möjlighet för Sveriges utrikesminister att ha tillgång till en bostad i Stockholm.

 / Bengt

Inlagt 2016-01-20 09:11 | Läst 1096 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, visst är det märkligt att en minister från landsbygden själv ska behöva fixa bostad i Stockholm. Det är ju som upplagt för mygel. En minister kan ju inte stå i bostadskö, som vi andra, utan måste få bostadsfrågan löst med en gång.
Svar från bassa 2016-01-21 11:00
Ja .Det är märkligt..Om nu folket har valt henne ,så borde det vara självklart att hon ska ha någon stans att bo i Huvudstaden.
/ Bengt
Tja en etta i Jorbro och ett tjänsts SL-kort till statsrådet, nä en obligatorisk representativ tjänstevåning skal det vara.
Svar från bassa 2016-01-21 11:01
Hej Det var någon politiker som föreslog det. Minns inte vem.
/ Bengt
Ja det är ju helt sjukt att en nyinstallerad minister ska fixa en lägenhet själv, dessutom i Stockholm där det tar 25 år i bostadskön om man ska skaffa en hyreslägenhet. Varför har inte riksdagen ett antal ledigheter för ministrar utanför Stockholm? Eller så får det från och med nu endast utses ministrar som redan bor i Stockholm.
Svar från bassa 2016-01-21 11:03
Det borde naturligtvis vara så.Alltså att en tillfällig lägenhet ska ingå i utrikesministerns jobb
/ Bengt
Kan bara hålla med om allt det du skriver! Och hon lär väl ha tjänat en del i sitt jobb under både FN:s och EU:s regi.. i rätt så många år! Varför inte bara köpa en lägenhet rakt av, det är säkert inga förlorade pengar heller.. Själv stod jag i bostadskön i 17,5 år innan jag fick min nuvarande lilla lägenhet för 15 år sen..
Hälsn!
Svar från bassa 2016-01-21 11:04
. Att köpa en lägenhet ,kan också det kritiseras. Jag tycker nog att det ska finnas lägenheter till våra ministrar så länge de har uppdraget.
/ Bengt
Som sagt, det är ju horribelt att en minister förväntas fixa sitt boende i Stockholm över natten, jag skulle tro att man skulle hitta både det ena och det andra om man granskade hur alla ministrar som inte redan bodde i Stockholm fixat sitt boende, avsett allians eller rödgröna. Argumentet att ministrarna själva skulle hosta upp pengarna som krävdes och vara i sådan ekonomisk situation att de kunde göra det faller på sin egen orimlighet, visst det finns säkert en del som skulle kunna göra det, men skulle de som inte har de möjligheterna diskvalificeras av den anledningen? En minister har ju inte heller någon anställningstrygghet utan kan få gå från ena dagen till den andra, till skillnad från en riksdagsledamot. Annars kan man ju från början ställa kravet att ministrar måste vara bosatta i Stockholm för att komma på tal, då skulle nog moderatledaren bli nöjd; hon har ju gett uttryck för åsikten att Stockholmare ändå är smartare än "lantisar". :)

Den enda rimliga lösningen vore väl att riksdagen tillhandahöll tjänstebostäder åt ministrar, då skulle ju detta och framtida problem lösa.
Svar från bassa 2016-01-21 11:22
Självklart ska det finnas tjänstebostäder åt våra ministrar.
Jag vill jag minnas och några svenska eu- parlamentariker menade på att Margot Wallström,har skadat sin ställning, gjort bort sig och kommer att ha svårt att göra sig hörd tack vare lägenhetsaffären. Jag är säker på att de andra utrikesministrarna Frankrike England Tyskland OSV i stället ruskar på huvudet, och inte förstår hur det är möjligt, att ett lands utrikesminister ska på lediga stunder jaga bostad, för att få möjlighet att vistas i Stockholm.
Ps. Kul med utställningen Galleri korn. Den vill vi se. Berätta gärna när och deltagare, om någon har missat det. Ha det bra Bengt.
Jag trodde i min enfald det fanns lägenheter till våra ministrar oavsett vilket
parti de företräder...
Så är det inte har jag fått lära mig...
Käck bild som är bra dokument för framtiden..
Gun-Inger
Svar från bassa 2016-01-21 11:25
Hej Gun-Inger Märkligt nog tycks det vara så Bostad får du fixa själv, men gör det snabbt om Obama skulle komma hit.
/ Bengt
Tragiskt är detta, klart att alla utnyttjar detta som vill tjäna poäng, men inte så konstigt att hon nappade på erbjudandet, hon är ju faktiskt utrikesminister, inte så konstigt om en minister får företräde och tillgång till bostad snabbt tycker jag, nä bu på alla som hela tiden gnäller om bagateller. Och ett extra bu på Herr Adaktusson som är en riktig bezzerwisser, med sina kaxiga uttalanden. LO
Svar från bassa 2016-01-21 11:33
Dom tar verkligen tillfället i akt men jag tror det blir omvänd effekt, gnället om en bostad och de påstådda följderna från oppositionen, förefaller nog lite löjlig bland övriga utrikesministrar.
/ Bengt
Jag blir så trött.
Så klart våra ministrar måste ha bostäder för att klara sina jobb.
Den frågan borde ha lösts för länge sedan med tjänstebostäder.
Svar från bassa 2016-01-21 23:03
Så sant Bengt. Vi som heter Bengt, får bilda ett parti. Ha det bra.
/ Bengt.