Intryck avtryck från gator och torg. En av de bästa fotograferna utkastad från gatufotopoolen av Anders F Eriksson.

 I dag fick jag reda på att poolvärden Anders F Erikson kastat ut en av i mitt tycke bästa fotograferna på fotosidan Bengt Werner. (Gå in på hans sida och kolla.) En riktigt bra  gatufotograf, och naturfotograf. Jag vill inte på något sätt gå in i någon debatt varför. Men för mig känns det ändå märkligt, att de som kritiserat honom, hans bilder, inte känner sig beredda på att de kan få mothugg, även om mothugget ibland kan vara avslöjande och framförallt befogat.

 Alla har naturligtvis rätt att ha en åsikt om bilder musik konst OSV.

 När det gäller foto och någon kritiserar en bild, kanske man måste vara beredd på att man i bland blottar, och avslöjar sin egen svaghet, okunnighet, utan att man själv förstår det. Det samma gäller konst  där man ofta hör, Det här är bara skit! jag förstår inte vad det betyder. . När det gäller musik är det lika vanligt som inom foto.

 Vi musiker brukar säga de som inte fattar eller hör något tycks veta bäst. Varför är det alltid så?

Alla har naturligtvis rätt att tycka, om man så är så omusikalisk så man inte kan vissla på sin hund eller  sin katt.

 Men varför inte räkna med att den som bär på kunnigheten ibland känner sig tvungen att påvisa brister hos den som visslar  falskt på sin hund eller katt. Är det verkligen rätt att sparka ut den personen som  vid flera tillfällen tvingats reagera mot uppenbart oförstånd och okunnighet.

 / Bengt

 

Inlagt 2017-08-18 17:14 | Läst 2175 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vad var motiveringen för att utesluta Anders?
En fotograf med starkt eget uttryck och penna.
Göran
Hej Bengt,
Jag vet inte heller varför han uteslutits från gatufoto gruppen. Men jag tittade på hans gatufoto och han är ju långt över average i bildkvalitet. Han har många mycket roliga bilder.
Ha det bra
Bob
Svar från bassa 2017-08-18 18:55
Hej Bob. Rekomenderar dig att gå in och kolla fotografen som skred till verket. Så kanske det klarnar.
/ Bengt H.
Bob Bovin 2017-08-18 19:15
Jag har ingen aning om vem den fotografen är. Var hittar jag honom?
Ha det bra
Bob
Svar från bassa 2017-08-18 19:21
Anders F Eriksson poolvärd för gatufotopoolen Jag förstår att du inte vet vem han är.Jag borde varit tydligare. Ha de t bra. Gå in på goggle kattjävel fotosidan så hittar du honom.
/ Beng tH.
Bob Bovin 2017-08-18 19:26
Hej,
Hepp, jag är lite enkelspårig. Hänger inte med så brett.
Ha en fin helg
Bob
Svar från bassa 2017-08-18 19:28
Det samma Bob.
/ Bengt H.
Ett varmt tack Bengt för ditt engagemang om att Anders F Eriksson uteslutet mig från gatufotopoolen.

Jag har haft ett oavbrutet intresse för konst och foto i många år. Jag har sålt målad konst och fotokonst. Jag har mycket att tacka Fotosidan för. Det var år 2010 en gallerist var inne på fotosidan och fick se mina bilder. Han ville ha ca 10 provbilder. Jag skickade till honom de bilder han hade utvalt från Fotosidan. Han ramade in dem och sålde dem till konstföreningar och vi har haft ett samarbete ända sedan dess. I år beställde han 25 bilder och har nu också gått upp i format vilket ger mer avkastning.
Totalt är han uppe i ca 150 sålda bilder från mig, som jag har signerat och numrerat.

Jag har haft turen att få haft veckans bild 4 ggr, veckans album 1 gång, varit veckans profil i gång här på fotosidan,

Jag har mest utlagda bilder på Fotosidan, flest utvalda favoriter, flest mottagna kommentarer, kanske också skrivit flest kommentarer. Detta kan uppfattas som skryt och då lukta illa, men det understryka Bengts ord.

Precis som Bengt säger blottar många sin okunnighet utan att veta om det.

Så Bengts ord värmer väldigt mycket.
Här en kommentar av AndersF. Där jämförs den legendariska DN fotografen Lars Epstein med att plåta hunden Lassie.

Cit: Anders F. Här är en bild där du verkat fokuserat på kändisen Lars - bilden i övrigt är för mig totalt ointressant tyvärr. Blir mest som "jag mötte Lassie" fast i fotosamanhang (eftersom fotograf Epstein bara är kändis i våra kretsar).
OBS. den här kommentaren var innan Bengts uteslutning eller mina inlägg.

Besvara med Mycket givande kommentar! ... Hur gör man det?. Jag förstår Bengt W.
/ Bengt H.
BEN123 2017-08-18 19:10
Hoppas Anders inser att han inte platsar in som poolvärd, för det behövs helt andra kvalifikationer.
Han kan inte ha en översittarmentalitet och vi ska ta emot alla hans arroganta kommentarer utan han får mothugg.


Bengt W
Anders F. Eriksson 2017-08-18 19:48
Jag tänker inte gå i debatt om avstängningen, även om du hemskt gärna verkar vilja ha igång en. Däremot vill jag påpeka att du helt verkat missförstått kommentaren på din bild. En bild av en känd person som går på trottoaren utan att det i övrigt händer något i bilden blir inte ett bra gatufoto bara för att motivet är en legendarisk fotograf.

Snyggt också att du lyckades få in en känga på mina kattbilder :)

Därmed har jag sagt mitt i detta ämne.
Svar från bassa 2017-08-18 20:31
Varför är det alltid vi som fått kritik från dig som missförstått?
Det bristfälliga är att jämföra en av våra legendariska fantastiska DN fotografer med en brömd hund Lassie. visserligen BARA berömd i fotosammanhang som du påpekar. Anders Lägg av. Ge uppdraget till Fredrik. Han visar ett genuint intresse för gatufoto. Läser böcker går på kurser är mer sansad och ödmjuk i sina kommetarer.Förmodligen för att han har blivit bättre.. Vad gör
du? Dyker upp som gubben i lådan någon gång i månaden utan några bilder, annat än en halvfet katt i din blogg. Lämna över medan tid är. Jag tror du verkligen skulle tjäna på det. Jag känner oro om du ska ha hand om den här sidan, hur ska det gå?
Läs vad du har skrivit be öppet om ursäkt Anders Jag är väldigt god vän med Lars Epstein. Jag hoppas att jag slipper berätta för honom att du Ander F poolvärd för gatufotopoolen har jämfört honom med en hund,.Jag hoppas att slippa förmedla din kommentar till honom.. Så här skrev Lars om bilden när jag önskade en fin sommar. Bilden som du tolkade som jag mött Lassie.

Oj, vilken schysst bild!
Stort tack.
Ha en fin avslutning på sommaren själv.

Hälsningar
Lars
.
Anders F. Eriksson 2017-08-18 20:47
Nu är det du som tydligt visar din okunskap, eftersom du inte känner till begreppet "jag mötte Lassie". Jag jämför naturligtvis inte fotograf Epstein med en hund - du kan ju googla på begreppet så kanske du förstår vad jag menar (du gillar ju att hänvisa till google).
Du skriver också att du känner Lars E väl, och då borde du väl också kanske inse att bilden strider mot gruppens regler (fast det var inte det jag avsåg med min kommentar). Det är inget fel alls på bilden, men jag tycker inte den var så spännande som gatufoto, och eftersom du dessutom känner motivet platsar bilden inte i poolen.

Din senaste kommentar ser jag som rent oförskämd. Jag håller med om att jag inte varit så aktiv, och har ju därför också fått hjälp av Fredrik. Jag är genuint intresserad av gatufoto och tycker det är den roligaste gruppen på FS. Min "halvfeta" katt förstår jag inte varför du blandar in över huvud taget, då han aldrig förekommer i gatufotosammanhang, och han är inte heller det minsta överviktig (snarare underviktigt för att vara brittisk korthår).

Jag och Fredrik är fullständigt överens om beslutet för övrigt.
Svar från bassa 2017-08-18 21:00
Visserligen hade han ingen aning om att jag tog bilden, men om du med de strikta reglerna vill ta bort "Lassi" så gör det. Brittiskt korthår brukar se lite mulliga ut. Jag ber om ursäkt. Kattjäveln har sett lite trind ut över kinderna.
H adet fint./ Bengt
Anders F. Eriksson 2017-08-18 22:27
Jag har tagit massor av bra bilder av ovetande kompisar som skulle kunna se ut som gatufoton. Du skrev dock till mig förut att du inte vllle att gruppen översvämmas av semesterfoton och annat (bara för att bilden var tagen under min semester) Det borde välr rimligen också gälla foton av bekanta?