Intryck avtryck från gator och torg.Visst skulle vi behöva fler patrullerande poliser.

 Patrullerande poliser vore nog inte dumt. Det hade vi tidigare. Här en patrullerande polis. Bilden tagen tjugohundrafem.

 Hans område var gamla stan.   Ha en fin söndag.

/ Bengt H

Inlagt 2018-11-10 21:48 | Läst 922 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tycker jag ser dom rätt så ofta numera, det brukar dagligen stå ett par bilar parkerade nånstans nära Drottninggatan/ Klarabergsgatan, medans poliserna är ute och patrullerar.. i Gamla Stan känns det som det ständigt varit minst två 'patrullerande' på sina 'Segways', dom springer sällan någon brottsling ifrån.. Jag tror att efter terrorattentaten på Drottninggatan så har man 'snäppt upp' det en hel del!
Hälsn!
Svar från bassa 2018-11-10 22:21
Nja Jan Jag vet inte. Jag går i stan dagligen, och funderar ibland var finns dom. Men vist Runt plattan , och på medborgarplatsen syns dom. Här i midsommarkransen har jag inte sett en polis på åratal.
/ Bengt H.
ehrsa 2018-11-10 22:30
He he, näe i Midsommarkransen tror jag inte heller att några poliser patrullerar.. Jag går flera gånger i veckan från Hötorget och hemåt via Sergel och ibland hela Drottninggatan och vidare via Gamla Stan, det tycks alltid stå några polisbilar nära Åhlens eller på de numera breda trottoarerna på Klarabergsgatan.. poliserna själva ser jag rätt ofta utefter Drottninggatan! Men ibland får dom ju 'larm' och kommer springande till sina bilar, har jag sett! Tror meningen med polisbilarna som står parkerade och de patrullerande poliser som jag ser är just att vara 'trygghetsskapande' efter den hemska terrorhandlingen som skedde.. Men givetvis får dom gärna bli fler.. speciellt i tunnelbanan tycker jag!

Ett tips förresten, har du varit på 'nya' Nationalmuseet än? Gick in där i veckan som var, helt fantastiskt fint! Det är gratis och man får fotografera, men utan blixt eller stativ. Kan varmt rekommendera det!
Hälsn!
Svar från bassa 2018-11-11 00:03
Tack för tipset. Det ska bli.
/ Bengt H.
Hej Bengt.
Det er et herligt situationsbillede - gillas mycket.
Mvh. Erik.
Svar från bassa 2018-11-10 22:21
Tack ska du ha Erik. Han hade bra kontakt med folket.
/ Bengt H.
Erik Madsen 2018-11-10 22:26
PS: Hans type findes nok ikke mere - desværre.
//Erik//
Hej,
Ser lite antik ut. Har de fortfarande sådana batonger?
Ha det säkert
Bob
Svar från bassa 2018-11-11 00:02
Hej Jag skulle inte tro det. Men pistolen är nog densamma.
Tack Bob. Jag är på min vakt.
/ Bengt H.
Nils-Erik Eriksson 2018-11-11 09:36
uniformen är densamma, som dagens- Hur utrustningen ser ut har ingen betydelse, Det viktiga är hur personen i uniformen agerar tillsammans med densamma, när så krävs/NE
När jag såg din bild här så kom jag att tänka på, vart har alla äldre poliser tagit vägen. Slutat eller sitter de alla på kontorstjänster.
Din bild ger känslan av den trygga "farbror polisen" han som barn dåg upp till och tog hand om förvirrade äldre damer. Ser bara unga vältränade unga killar och tjejer numera.
Svar från bassa 2018-11-11 08:49
Hej Margareta. Det var lite det jag ville visa . Vänligheten tryggheten och den nära känslan.,till skillnad mot den hårda tuffa attityden som ofta utstrålas numer. Den här polisen spatserade ofta med händerna på ryggen, till skillnad mot dagens, som ser ut att komma direkt i från gymmet.
/ Bengt H.