Intryck avtryck från gator och torg. Vi längtar efter det gamla. Skägget är tillbaks, klädseln, slitna analoga kameror.

Vi längtar efter det gamla. Varför inte sätta lite gulnad patina på våra bilder, så som de såg ut i de gamla fotoalbumen med mörkbrun sliten pärm.

Man kan göra mycket i photoshop.  Ha en fin helg/ Bengt H.

Inlagt 2019-10-12 11:47 | Läst 1465 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja, såna bilder är också fina! Bara man fotar och gärna visar dom här.. Gick ofta i tunneln under Slussen där.. men för det mesta åt andra hållet.. fina bilder!
Hälsn!
Svar från bassa 2019-10-12 15:10
Hej Janne tack. Konstigt att vi inte stötte på varandra där i tunneln.
Ha en fin helg
/ Bengt H.
Hej Bengt,
Du är en inspirationskälla för mig. Så här bra bilder skulle man vilja ta en dag.
Sepiatonen i bilder för tankarna bakåt, å det kan va kul.
Dragspelaren för tanken bakåt i tiden, så bra.

Ha det väl
Bob
Svar från bassa 2019-10-12 15:12
Tack för berömmet Bob.
Du lockar ut mig på stan!
Ha en fin helg.Bengt H.
Visst blir det snyggt också med en smula sepia-ton. Men jag är helt övertygad om att dina bilder varit precis lika bra i normalt svartvitt, lika bra som i sepia och lika bra som vanligt alltså! Just dom här bilderna känns dessutom ganska tidlösa, det finns inget typiskt 2019 över dom, hälsningar/ Björn T
Svar från bassa 2019-10-12 15:18
Hej Björn några bilder är något,några år äldre. Tack för ditt beröm. Meningen var att leka lite med nostalgin, och trenderna just nu bland unga,typ Hipsters.
Ha en fin helg.
/ Bengt.
Bilderna är fina som vanligt Bengt! Lite lagom sepia tycker jag är bra när man tittar på svartvitt på skärm. De blir inte så "stickigt" som rent svartvitt. Ändå är jag inte så förtjust i Photoshop-sepia. För gul enligt min mening. Jag brukar blanda min egen sepia i ACDSee.
Svar från bassa 2019-10-12 15:37
Hej Peter Tack.. Gillar inte heller sepiatonen i photoshop.Alldeles för sterilt gult. Bilderna här är enbart kranade en aning i Silver Fx pro2.
Att jag skrev photoshop, var mera som ett allmänt uttryck för att photoshoppa.
Ha det bra. Kul som sagt med gemensamma vänner.på Wibergs foto.
syntax 2019-10-12 18:40
Det är lite lurigt detta. Jag har fått för mig att PS-sepia färgar de ljusa delarna mer, och de exponerade delarna mindre. Om man uttrycker sig i gammaldags mörkrumstermer, så färgar det pappret gult (sepia), medan bildens exponerade delar påverkas mindre.
När jag plockar fram min egen sepiaton i ACDSee blir det tvärt om - det vill säga mer som en varmtoning i det traditionella mörkrummet. De exponerade delarna tonas mera, medan "pappret" påverkas obetydligt. Det ger ett helt annat stuk.
Svar från bassa 2019-10-12 19:14
Hej igen Intressant Mycket möjligt att det är så.. En egen blandad Dry martini, är godare än en färdigblandad från bolaget.
/ Bengt H.
Fin sepiaton. Och som skrivs och antyds. en bra sepia blandar man helst själv. Jag brukar göra den i duplexförfarande men Silver efex verkar vara en bra metod. Och är inte den andra bilden lite slarvigt sköljd, med lila partier här och där. Eller är det min padda som skojar.
Svar från bassa 2019-10-12 16:52
Hej GunnarTack. Det är nog inte din padda som det är fel på, Jag har en väldigt enkel skärm. Vi får lottsas att bilden har blivit lite skadad i det gamla fotoalbumet. Jag orkar inte göra om den.
Ha en fin helg.
/ Bengt H.
mombasa 2019-10-12 22:47
Haha! Jag tänkte att du hade simulerat lite småtaskigt mörkrumsarbete och dålig skölj helt enkelt. Att sno ihop sånt i Photoshop är inte alldeles enkelt. Trevlig fotohelg på gator och torg!
Finfina bilder, gillar dom två sista extra extra mycket, dom tycker jag är kanonbra! Må gott, LO
PS Jag brukar använda ambriotoningen i Silver Effex, liknar varmtonspapper, inte så påträngande.
Svar från bassa 2019-10-13 01:37
Tack LO . Jag vet du kan det där.Du kan det mästa.
/ Bengt H.
Fina bilder Bengt!
/Affe
Svar från bassa 2019-10-13 01:39
Tack Affe. Kul att du gillade dom.
Bara att gå ut på stan igen. Du ger mig lust!
/ Bengt H.