Intryck avtryck från gator och torg. Kan vanligt folk få Nobels fredspris.

Hej Ni känner säkert igen henne. Ni som bor i Stockholm.

I 23 år! Har hon skramlat med sin bössa, och samlat in pengar till Rödakorset. Jag ser henne i stort sätt dagligen på mina promenader.

Ibland i gamla stan ibland i Hornstull. Jag tycker hon är värd Nobels fredspris.Eller varför inte en medalj av Kungen. Alltid är hon lika tacksam om man lägger en slant i bössan, och man möts med ett leende. Beundransvärd dam! Ha en fin fotovecka./BengtH

Inlagt 2019-12-16 08:11 | Läst 235 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej,
Rent formellt så kan vem som helst få fredspriset som gjort något betydelsefullt för freden. Jag tycker också den här älskvärda damen är värd priset.
I verkligheten är det svårare för en skandinav att få Nobel priset än för övriga. Exempel var Greta i år.
Men jag håller med dig om att den glada damen på din bild borde uppmärksammas av kungahuset. Victoria borde bry sig om de små människorna i samhället. Jag tror hon är mer lämplig för det jobbet än hennes far.
Ha en lyckosam dag
Bob
Svar från bassa 2019-12-16 08:49
Hej Bob. Det tror jag också. Hon är nog mer jordnära.
Ha en fin fotovecka. Kul att följa din blogg. Du är ute och tar bilder.
/ Bengt H.
He he, ja det känns som jag ser henne överallt.. En gång träffade jag på henne 3 gånger under min promenad hem från city.. första gången på Västerlånggatan, ja du vet.. Sedan utanför Systemet på Rosenlundsgatan när jag skulle in dit.. fortsatte sen min promenad ner till Hemköp vid Hornstull, då stod hon utanför Systemet där.. Hon var hela tiden steget före mig.. troligen tog hon Tunnelbanan och hann hela tiden före.. Det blev nästan komiskt! Kanske har hon tvilling eller trillingsystrar..
Hälsn!
Svar från bassa 2019-12-16 11:26
Hon kanske visste vad du brukar hålla hus.
/Bengt h.
Härlig närvaro, glädje och värme i ditt porträtt av en hjälte med hjärtat på rätt ställe! Mvh Lisa
Svar från bassa 2019-12-16 17:58
Hej Lisa. Ja hon är en kämpe.
Ha det bra /Bengt H.
Hej Bengt.
Även om jag inte känner damen, kan jag se att hon måste vara något väldigt speciellt. Du har lyckats vidarebefordra hennes öppna sinne och beteende - super.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från bassa 2019-12-17 06:15
Tack Erik. Hon har vigt sitt liv till välgörenhet.
/ Bengt H.
Fantastiskt fint porträtt, säkert av en fantastisk dam. Hoppas hon får medalj! Hälsningar/ Björn T
Svar från bassa 2019-12-17 06:17
Hej Björn Tack. Man får hoppas det. En riktig kämpe är hon.
/Bengt H.
En av de många pionjärer som arbetar i det tysta.
En heder av dig visa bild på henne det är hon värd.
Tack.
Hälsar
Gun-Inger
Svar från bassa 2019-12-17 06:20
Hej Gun-Inger. Ja dom finns fortfarande, och kommer nog tyvärr att behövas ännu mer.
Ha det bra. /Bengt H.