Intryck avtryck från gator och torg. Vad har hänt med socialdemokraterna? !!!

Jag läser i dag i DN:Socialdemokraterna måste sätta jämlikheten före januariavtalet.Pensionerna för vanligt folk måste höjas rejält.

Systemet med arbetkraftstinvandring måste göras om från grunden. 

Välfärden och en trygg sjukförsäkring: LO-medlemmarna måste kunna lita på att elever i skolan får undervisning av högsta kvalitet.

Mer pengar till kommuner och regioner och rättvis beskattning: Resursena till välfärden måste öka rejält!

 Det var så här jag känner igen Socialdemokraterna sen jag var barn. Vad har hänt! Är det makten till varje pris som räknas??

Är det så att Stefan Löfven tycker det är viktigast att hälsa på franska presidenten, och andra höjdare nere i bryssel?

 Hur länge trots sjunkande siffror i mätningar tycks dom tro att det ordnar sig, och skyller hela tiden på  att borgarna sänkte skatten för de rika, medan de gör exakt samma sak, när det gäller värnskatten. Går med på fri hyressättning, och ändrad arbetsrätt. Vem tar de ojämlika besluten på deras möten?? Jag kan inte förstå hur höjdarna i styrelsen gemensamt tycks ha bestämt för att riva ner hela Socialdemokraternas parti.

Socialdemokraterna skulle behöva Karl-Petter Thorwaldsson som partiordförande och med krafttag se till att socialdemokraterna blir Socialdemokraterna igen. 

  Bengt H  PS.Bloggbilden är inte arrangerad och är därför kopplad till  gatufotopoolen.

Inlagt 2020-02-14 06:45 | Läst 377 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Det finns ett problem med makt, det berusar.
Ha det väl och plåta
Bob
Svar från bassa 2020-02-14 17:57
Hej Bob. Jag misstänker det jag också. De e nog lite kuligare att umgås med de stora elefanterna.
Ha en fin helg.
/ Bengt H..
Läste i DN eller så va det SvD i dag, att nu måste Socialdemokraterna börja tänka om! Ok, litet väl sent tycker i alla fall jag! För debatten om tex invandring, på gott och ont, den tystade man ner för en tjugo är sedan, och alla som då undrade och hade synpunkter på det, dom kallade man för rasister! Och den debatten tog SD i stället, på gott och ont!
Se´n e det den här ojämlikheten, som bara har vuxit, och att man även glömt bort landsbygden, så det finns en hel del att göra för Socialdemokratin! Jag misstänker att det e för se'nt att göra något nu, när man så tydligt "lämnat" över spelplanen till andra! Tyvärr! /B
Svar från bassa 2020-02-14 18:07
Hej Bengt. Det var nog samma artikel som jag läste i DN.
Det handlar nog om godtrohet och någon form av självsäkerhet mitt i en försiktighet att se problemen i tid...Typ det är vi som ändå vet bäst. Vi får se hur långt det räcker som domarna säger i mästerkockarna.
Ha en fin helg.
/Bengt H.
Andra har tagit över stafettpinnen. Det är väl inte mer än rätt när ett parti inbillar sig att "Gud" har förlänat dem den statsbärande ställningen - vad dom än gör.
Nästa val är det adjöss med Socialdemokraterna, och dom kommer inte att återkomma till makten i brådrasket.
Nils-Erik Eriksson 2020-02-14 11:12
Tänka sig, eftertankens kranka blekhet , har drabbat även de ovise.
Svar från bassa 2020-02-14 18:13
Hej Peter .Jag tror du har rätt. Allt går mycket snabbare nu för tiden. Jag tror inte folk orkar höra orden. Vi ska tillsätta en utredning... Besluten måste komma snabbare
Ha en fin helg..
Bengt H.
Hej Bengt H.
Jag måste hålla mig borta från den svenska politiska debatten :-) Jag tror att situationen är mycket lik den danska. Jag skulle hellre förhålla mig till ditt foto, som jag gillar. Speciellt flickans ansiktsuttryck, där hon förmodligen håller med om texten på skylten.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från bassa 2020-02-14 18:18
Hej Erik. Tack. Den unga generationen är nog för mer jämlikhet, men så länge det inte finns en möjlighet till en bostad skiter dom nog i politiken. Missnöjet finns där.
Ha en fin helg.
/ Bengt H.
Ja, inte är det enkelt att regera när man inte längre har egen majoritet.. kompromissa är bara förnamnet.. troligen är det fel på väljarna!
Hälsn!
Svar från bassa 2020-02-14 18:19
Hej Janne. Eller tvärt om, att politikerna inte bryr sig om vad väljarna tycker.
Ha en fin helg.
/ Bengt H..
Långsamhet- land ska med lag byggas, och då tar det lite tid.
Man får det man väljer. Riksdagsvalet är inte ett smörgåsbord. Om man nu vill att anjovisen ska ligga lite mer på vänster sida i en Janssons frestelse bör man kanske tala om det för köksmästaren. I stället för att välja sillsallat. Om metaforen går fram...
Reformisterna- är en rörelse inom socialdemokratin som kanske kan bli nåt?
Trevlig fotohelg!
syntax 2020-02-14 20:35
Nästa val torde köksmästaren ha att besinna att riktiga röster inte går att kohandla fram i riksdagen. Köksmästaren har alltså att i tid radikalt förändra menyn - men se då säger medkockarna att; aja, baja...
Svar från bassa 2020-02-14 23:17
Hej Gunnar. Reformisterna kanske skulle kunna förnya , gå mer rakt konkret, på vad som måste göras snabbt. Men dom tycks inte få något utrymme i media.
Ha en fin helg.
/ Bengt H.