Intryck avtryck från gator och torg.Tänk att en liten varelse kan få sådan makt.

Är det inte fantastiskt att ett litet virus som vi inte kan se för blotta ögat får sådan makt!

Världens mäktiga män darrar. finanshajar förlorar miljarder.  Fotbolls EM ställs in. gränser stängs, ännu mer än tidigare. Murar och annat hjälper inte!

Äldre människor som jag med diabetes riskerar att dö och bevisligen dör  Hört från experter media. Vi ska inte oroas oss, det är gamla människor som dör. Unga och barn ingår inte i riskzonen. 

500 miljarder satsas på företagen från riksbanken. Men pengar till åldringsvården, en familj, som ständigt ska passa sitt barn, med sondmatning fanns inte tidigare.

Så händer detta! En liten krabat som tidigare bodde i en liten fladdermus som vi inte kan se med blotta ögat tar över,bestämmer över världen så här ska vi ha det just nu!  Makthavarna politikerna får panik! Vi måste rädda bankerna, så de kan låna ut pengar!! Snabbt bestämmer politikerna, Rädda företagen!!! Vi har pengar!!! Plötsligt finns det pengar! Hur mycket som helst i ladorna!

 För mig känns det oerhört fint att ett litet virus har förmågan att skrämma slag på världens makthavare. En liten krabat som inte ens går att hota eller skrämma med atomvapen!

Sist en bild på en äldre man som jag, riskerar att dö om vi blir smittade, borstade sina tänder väldigt noga, innan han steg på tåget. Kanske var det hans sätt att skydda sig? Vad vet jag?

Inte så kul blogg men...     Bengt H.

Inlagt 2020-03-14 10:43 | Läst 2057 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Du får fly till din öde ö och meta abborre. Köp med lite potatis och sättpotatis så klarar du dig.
Ha det väl
Bob
Svar från bassa 2020-03-14 15:16
Hej Bob. Jag borde nog göra det. jag riskerar ju faktiskt att dö inom tre fyra månader om jag har oturen att bli smittad. Lite längre vill jag leva.
BengtH.
Bra kontemplativ bild. Kul funderingar du kommer med!
Själv är jag 76 med vissa luftrörsproblem (efter att hela livet bott i en storstad), så jag får ta mig lite i akt. Efter vad jag har läst mellan raderna, så är detta mycket allvarligt. Betydligt mer smittsamt än en vanlig säsongsinfluensa - inte ens yngre personer är helt ute ur riskområdet.
Svar från bassa 2020-03-14 15:20
Hej Peter. Du har säkert rätt! Om Riksbanken lånar ut 500 mijlarder utan ränta, till våra banker så är det säkert allvarligt.
Bengt H