Intryck avtryck från gator och torg. Plötsligt blåste det upp!

Ovädret kom fort. Vågorna slog mot båten. Jag visste att kopparnitarna som höll borden borde ha bytts. Ett spant hade kraftiga sprickor i fören. Hjärtat slog fortare och fortare skulle borden hålla! Skulle motorn stanna! Det hade hänt tidigare att den dog! Jag hann  mitt i paniken ta en bild på den  fulländada hägern  som obehinrat flög rakt emot det kraftiga vinden,medan min båt slog mot vågorna, stånkade och kämpade sig fram.Det normalt trygga rytmiska dunkandet från den encylindriga dieseln hostade oroväckande då och då.Vad skulle hända om den gav upp!Förmodligen skulle båten driva snabbt mot de vassa klipporna jag såg i grundvattnet innåt land, och båten slås i spillror!

 Kameran ljuger aldrig sägs det. Här i hop med min text ljuger den ordentligt!!!

 Bilden togs från Riksbron ner mot Stockholms ström.  Ha en fin helg! Bengt H.

Inlagt 2020-05-22 10:21 | Läst 1645 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej,
Jag trodde det var en Strindberg.
Du kan
Bob
Härlig naturbild mitt i stan! Och jag gillar när bilder kan få inspirera fantasin, jag tror vi mår bra av att få fantisera då och då. Verkligheten är för det mesta ganska konkret och lite hård, inte minst nu i Coronatider. Mycket njutbart, både text och bild! Hälsningar/ Björn
Hej Bengt.
Du har jo talent for at kunne skrive spændingsromaner. Jeg blev i hvertfald revet med. Ovenikøbet med et forslag til bogomslaget :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Dramatik! Men sen när jag såg Hägern och det strömmande vattnet kände jag igen motivet.. Den där Hägern brukar ofta stå på den grönskande avsatsen på Helgeandsholmen mellan Riksbron och Norrbro.. Jag har fotat den flera gånger nu under våren.. har funderat på hur den får tag i nån fisk där, det är ju alldeles för långt ner till vattnet där.. den lär väl knappast ta ett 'Svanhopp' ner i för djupt vatten.. Får nog spana mer på den..
Hälsn!