Intryck avtryck från gator och torg. Där låg hon roddbåten, stilla och lugnt, och bara väntade på mig.

Ja, så var man hemma igen. En viss skillnad mot landet  och stugan. Allt var tyst med undantag av några nötskrikor som kivades.

 Viken låg så gott som blank. Inbjudande fiske!

Fisket var över förväntan. Abborrarna högg ordentligt en fin gädda fick jag också, men den fick gå tillbaka. Jag har gädda i frysen. Det blev lite att rensa. Men många gillar abborrfile, så det går inte bort något. 

 När jag kom med bussen från Väddö till Norrtälje blev jag lite orolig. Det var lång kö till Stockholmsbussen. Ingen tog någon hänsyn när det gällde avstånd, tvärtom trängde de sig på. Jag bestämde mig, eller kände mig tvungen att vänta på nästa buss.När bussen hade åkt körde plötsligt en till Stockholmsbuss fram, och jag kunde lugnt knalla in, totalt ensam på bussen.

 Tidigare passagerare måste ha blivit upplysta om att en extrabuss hade satts in, men föredrog, även om det var trångt, att snabbt komma till Stockholm. Själv åkte jag limousine. Ibland lönar det sig att vara försiktig. Bengt H.

Inlagt 2020-09-25 16:45 | Läst 1352 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Bengt H.
WOW för ett vackert foto nummer 1. Kan roddbåten ligga i lugn där?
Det var dock en otrolig bussberättelse - tummen upp för din förnuftiga attityd.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från bassa 2020-09-25 21:34
Hej . Det går bra. Men man vet aldrig.Men bryggan bevakas noga av Roslagsbor som bor permanent vid sidan och några hundrameter ovanför bryggan. Dom vill man inte drabbas av.. Däremot kan vinden ligga på ordentligt, så det gäller att båten är noggrant fast virad med tampar.
/ Bengt H.
Oj vad fint! Lockande bilder från Roslagen.. Ja den bussen var ju bra! Själv har jag inte åkt buss sen pandemin började, däremot ibland nästan tomma tunnelbanevagnar på tidiga eftermiddagar..
Hälsn!
Svar från bassa 2020-09-25 18:22
Hej Jan.Tack Det var fint där nu..Hur är det saknar du din båt?
Minns dina fina bilder från yttre skärgården.
T- Banan tycker jag också funkar om man väljer en lämplig tid.
var rädd om dig.
/ Bengt H..
ehrsa 2020-09-25 21:35
Ja, visst saknar man båten.. 38 fantastiska säsonger i hela Stockholms skärgård men mest i södra ytterskärgården, med upplevelser där under alla månader på året dessutom.. det sätter sina djupa spår.. Men det kan jag leva med, känner att jag inte riktigt orkar med logistiken längre för att göra en båttur.. och jag är nog ganska realistisk.. allting har ett slut, det var nog dags att avsluta nu! Hade också en 3-5 års plan på att avsluta mitt båtägande, med en hel del komplicerad logistik för att göra det rent praktiskt. Nu löste någon annan det åt mig.. Båten och båtsläpet bara försvann plötsligt, dessutom fick jag bra ersättning från Trygg Hansa, kanske 3 gånger mer än jag själv hade vågat begära vid en ev. försäljning.. då med tanke på att båten var 38 år gammal, även om motorn och släpet 'bara' var 14 år gamla.. Så det känns trots allt bra! Tack för frågan!
Hälsn!
Hej,
Vilka abborrar, där skulle man varit med och ätit. En liten kall nubbe kund nog slinka ned också.
Respekt!
Bob
Svar från bassa 2020-09-25 21:38
Hej. Den där nubben till, höjer aptiten!.
/ Bengt H
För länge sen var jag storfiskare. Högvis med spön och drag på vinden. Men vad hjälper det då båt och brygga saknas. Nostalgisk när jag ser bilderna. Hälsningar NL
Svar från bassa 2020-09-25 21:39
Hej. Fiske och gatufoto är besläktat anser jag, ibland väntan, och i bland händer det, som du vet.
/ Bengt H.
Måste erkänna att det rycker lite i metararmen när jag ser abborrarna,,
Fint med spegelblanka viken..
Mvh/Gunte..
Svar från bassa 2020-09-25 23:14
Hej. Tack Ett skönt avbrott. Där tankarna koncentreras till nuet.
/ Bengt H.
Ser skönt ut med bryggan, badstegen och båten! Och jag gillar gädda med smält smör och pepparrot, klassiskt gott. Abborre fick jag sällan i lagom storlek för att rensa, dom små ger för mkt arbete/mat.....Ser harmoniskt och vilsamt ut! Hälsningar/ Björn
Svar från bassa 2020-09-26 15:16
Hej Björn. Abborre om dom är små, blir inte mycket mat av, dessutom som sagt jobbigt att rensa. Men dom här större var det inga problem att fileá. Jag lärde mig ett bra sätt från youtube. "Filea abborre på en minut" skriv in det och kolla.. Lärorikt, men minsann inte så lätt som det ser ut när han är i farten. Jag fick öva ordentligt.
Gädda är underskattad.Pepparotsgädda är en klassiker.
Jag själv gör ofta paté på gädda med rökta muslor. Ett franskt fint recept.
Ha en fin lördag.
/ Bengt H.