Intryck avtryck från gator och torg. Jan Myrdal död.

Ja, så har då Jan Myrdal dött. Författaren, agitatorn, debattören, som stod pall mot sina motståndare, och ständigt bemötte med sina egna åsikter och argument.

Väldigt påläst, men med en politisk syn som han ständigt fick försvara.

 Det gjorde han utan att darra på manschetten. Nu har han tystnat. 

 Har vi någon i dag som vågar öppet debattera sin åsikt i stora frågor som han? Oavsett vad man tycker om hans politiska syn, var det alltid spännande när han deltog i någon debatt.

  Bilden togs 2008.  / Bengt H.

Inlagt 2020-10-30 15:08 | Läst 1238 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Helt suverän bild av en envis kämpe. Beredd att försvara sin ståndpunkt. Som ofta var kritisk och uddrik.
Tack.
Ta det försiktigt i helgen
Bob
Svar från bassa 2020-10-30 19:24
Tack Bob. Låt oss inte kuvas av religionsfanatiker och annat.

Ha en fin helg.
/ Bengt H.
En helt enormt bra bild på denna gamla stalinist!
Tjänade rätt bra med pengar som han investerade i att instifta Stalinpriset - som han sedan fick ändra namn på till Leninpriset.... ha, ha.
Jag kommer att sakna den gamla rabulisten. Vad skulle man göra utan sina motståndare.
Japp - idag ska alla vara politiskt korrekta. Annars blir de tystade. Var det du som tog bilden - jättebra. Rama in den och häng upp den därhemma. Hälsningar NL
syntax 2020-10-30 19:21
Saken är väl att inte låta sig tystas? Om man har avvikande åsikter måste ha lite stake - då som nu.
Svar från bassa 2020-10-30 19:35
Visst kan det vara kul med upprorsmakare så länge man inte skär halsen av sin motståndare som står för för en annan uppfattning.
Bengt H.
Svar från bassa 2020-10-30 20:18
Javisst tog jag bilden.Tack NL Rama in den,Ja???
Men spara den ska jag.
Ha en fin helg.
/ Bengt H.
syntax 2020-10-30 20:26
Det är ju det mycket konkreta hotet vi står inför i och med den radikala islamismen - att få halsen avskuren.
Jag måste säga att jag tidigare tyckte att Frankrikes president var lite playboyaktig och något hal – men nu är jag imponerad. Han vågar stå upp för den sekulära västerländska rättsstaten, när många andra tvekar – rädda att bli kallade islamofober (ett ord myntat av Muslimska brödraskapet).
Särskilt i Sverige fegar man ur! Lite som vi fegade ur mot nazisterna under kriget. I krigskabinettet i London kallades vi för: ”Det lilla fega landet uppe i norr”. Skall det bli samma sak nu? Att svensk offentlighet inte vågar stå upp för den västerländska rättsstaten?
En salongsdebattör som ofta kom på den sida i konflikterna som gärna offrade människoliv för en "högre" sak. I hans fall att till varje pris motarbeta supermakterna USA och Sovjet. Som människa har jag ingen aning hur han var, men ditt porträtt säger nog en del.Ögonen ser lite rädda ut, och kanske vara han innerst inne rädd, under den sturska fasaden?
Svar från bassa 2020-10-30 20:10
Hej Nils. Tack för berömmet! Ett spontant porträtt utan hans vetskap, taget på Drottningatan på min vanliga promenad, med kameran.2008
.Jag hoppas att inte bara du kan tolka uttrycket och att man kan tolka bilden på olika sätt. Personligen ser jag en person med en klar framtidsvision utan någon som helst rädsla. Ha en fin helg.
/ Bengt H.
Mycket fin bild av en envis kämpe. För envis var han. Knappast rädd heller. Men imponerad är jag inte. Envishet kan vara granne med fanatism. Och hur han kunde vara nära vän med Pol Pot och inte vilja förstå vad som hände i landet trots besök i landet har jag svårt att förstå. Uppåt en femtedel av landets befolkning, ca 2 två miljoner människor, dog under Pol Pot-tiden - massmord och svält var de två huvudorsakerna, alltmedan Jan Myrdal ohöljt beundrade Pol Pot-regeringen för kampen mot USA. Det imponerar inte. I min värld är det just fanatism. Men en strålande bild är det! Hälsningar/ Björn
Svar från bassa 2020-10-30 23:26
Hej .Håller med dig. Tack Björn!. Men som debattör och påläst kanske aning vassare än exempelvis den begränsadade debattören, aggresiva Sievert Öholm,, som knappast går till historien
/ Bengt H.
Ja, vad ska man säga.. han erkände aldrig att han hade fel, det är ju inte så bra.. lite som Trump.. kanske också den enda liknelsen..
Hälsn!
Svar från bassa 2020-10-30 21:59
Hej Skillnaden kanske är att Jan Myrdal inte med sin övertygelse skapades på golfbanan., och banklån?
/ Bengt H.
Verkligen fin bild och jag är imponerad att du lyckades ta den utan hans medverkan.
Hälsningar
Stefan
Svar från bassa 2020-10-31 02:53
Hej. nej som sagt utan vetskap. Jag tog bilden på Drottninggatan när han brett snackade om sin övertygelse.Bengt H.
Bra bild på Jan Myrdal.
Spar på den då den säkert kommer till nytt nu när han är borta.
Göran