Intryck avtryck från gator och torg. Några bilder från en och samma dag.

 Igår tog jag som vanligt min promenad, med en liten ny Ricoh GR III Street. En fantastisk liten kamera. Inte som min Sony A7RIII men riktigt bra.

 Det var blåsigt och kallt. Även bilderna blev "kalla". Det var väldigt lite folk på stan. På promenaden kändes det verkligen som stämningen var riktigt låg hos vissa.

 Den här  hemlösa mannen har jag träffat tidigare nere vid Stureplan, varför jag känner igen honom och han mig, beror på att jag någon gång sticker till honom en tjuga.

 Nu satt han nere på plattan, vägen mot Gallerian Hamngatan. Vi hälsade och han fick sin tjuga.

 

 En annan man jag känner igen är den här mannen. Han hade tidigare en stor hund typ Husky.

 Han hade en cykel med flak, där hunden alltid låg på tidningar, när han förflyttade sig.

 Tyvärr fick han inte behålla hunden eftersom någon myndighet? Ansåg att han inte klarade av att sköta den.

 Kanske var det rätt beslut, men måste ändå kännas svårt.

 Nu mötte jag honom i rulltrappan på T-centralen, när han snudd på tappade sin slokhatt. Bakom honom  satt en skylt, som ni kan läsa. Nog tycker jag att vi även skulle kunna ta mer hand om våra egna utsatta, även om afghanska flyktingar har det väldigt svårt. Nedan en bild på honom som jag tog 2016

 Nere på perrongen T-Centralen tog jag den här bilden. Lite skillnad mot den vanliga ruschen.

 När jag kom till Gamla stan satt den här mannen, efter att ha ätit något och tog ett bloss, på vad, vet inte jag.

 

 På Munkbron stod den här mannen och kollade reklamskylten.

 Skönt i alla fall att se det här paret på Västerlånggatan tajta ihop, med sin barnvagn.

 Ja det var bilder från en och samma dag. Bortsett från hunden i knät som togs 2016..

Det var väl inte så kul premiärtur för min lilla Ricoh GR III Street med en liten fin sökare.

 Men den fick se lite av sanningen.

Ha en fin lördag. Bengt H.

 

Inlagt 2020-11-21 01:05 | Läst 875 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Fin berättelse om de utsatta i storstaden. Jag var ute igår kväll och det var ganska lite folk ute. Men det var folk på restaurangerna. Speciellt Grand hotell var väl besatt.
Vi har väldigt lite utslagna ute på gatorna. Tiggarna har nästan helt försvunnit.
Spännande att du plåtar med den lilla GR III. Många gatuplåtare har ju den, så den måste funka bra. Jag föredrar små kameror som du vet, ändå fifflar jag med gamla monster. Jag måste nog tänka om.
Fint att se att det finns folk på Västerlånggatan.
Ha det väl
Bob
Svar från bassa 2020-11-21 16:56
Hej. Tack!.
Jag gillar min Sony A7 R III väldigt mycket. Men ibland kan det vara skönt med en liten kamera när man spontant ska ut och hanla Osv.
Kameran är väldigt bra.Jag måste säga jag är väldigt förvånad.
Ha en fin lördag.
Bengt H.
Har också några bilder nånstans på mannen med hatten och cykeln. Han lever trots allt vidare trots sina utsatta situation. Ricoh är nog en spännande kamera att jobba med. Funderade länge på att skaffa en men valde Fujii x-100v istället. Hälsningar NL
Svar från bassa 2020-11-21 17:01
Hej. En fin liten kamera, men fujin är minst lika bra.. Den här är ett komlement till min Sony, som kommer att användas mest.Man får inte bli lat.
Ha en fin lördag.
Bengt H.
Kommer ihåg när jag och min polare Micke hade bokat ett hotell för att bland annat "testa" att fira nyårsafton i storstan, så blev vi "vänner" med några hemlösa på nyårsafton kommer jag ihåg. Vi hade flytt från galna jämnåriga killar som sköt raketer bland folkmassan...
De satt utanför resecentrum om jag inte minns fel och vi hade ett intressant samtal om ganska mycket. De var otroligt vänliga av sig och jag minns att jag tyckte väldigt synd om dem. Hur hade det kunnat gå så fel i livet? Hur hamnade de här?
Frågade aldrig just de frågorna kommer jag ihåg. Men de fick en slant när vi lämnade dem.
Detta är redan över 10 år sedan, jösses...

Så till bilderna, riktigt fint reportage/dokumentation. Faller ju extra för mannen med sin husky. Att bli fråntagen sin bästa vän när man inte har någonting. Vet inte om hemskt är det rätta ordet men...
Svar från bassa 2020-11-21 17:06
Hej! Fin berättelse om ditt möte med uteliggarna..
Han lär ha blivit väldigt ledsen, när de tog hans hund ifrån honom,. har jag hört från en brevbärare som ofta snackade med honom, som berättade att han är väldigt skärpt, och allmänbildad Ha en fin Lördag
/ Bengt H
Väldigt fina och dokumenterande bilder i coronans år 2020. Du kommer ändå lite längre än det rent dokumenterande antagligen delvis tack vare din åtföljande text. Men det har så klart något att göra med perspektiv och utsnitt också.
/Gunnar S
Svar från bassa 2020-11-21 17:14
Tack Gunnar. Jag gillar när någon form av text och bild hänger ihop.Ibland bara någon mening, ibland lite längre. Utsnitt och komposition kanske hänger med av en viss vana., när man trampar på i stort sätt dagligen.
Ha en fin lördag.
/ Bengt H.
Oj, här vaknar minnena i bakhuvudet. Jag tycker mig känna igen mannen med slokhatt och hund från början av 80-talet när jag jobbade på Ericsson på Tellusborgsvägen. På lunchpromenaderna mötte vi emellanåt en man som hade en sådan där budcykel med flak framtill, och någon form av hatt på huvudet. På flaket låg alltid en större hund på kartongsidor som han spännt fast. Han var naturligtvis mycket yngre då och enligt uppgift bodde han någonstans uppe på Hägerstensåsen. Han var ett orginal redan då men tyvärr verkar det ha gått utför för honom, om det är samme man.
//Anders
Svar från bassa 2020-11-21 17:25
Hej Anders Det stämmer. Han bodde i Hägersten. Det är samma man. Tydligen en skärpt allmänbildad man, men som förövrigt inte kan anpassa sig till sammhället..
Ha en fin lördag.
/ Bengt H.
Som vanligt kanonbilder från dig, och en väl sammanhållen berättelse till - mycket bra! Må fint, LO
Svar från bassa 2020-11-21 22:09
Tack LO. Så kul att du gillar mina bilder!
/ Bengt H.