Intryck avtryck från gator och torg, Vi kan läsa att Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är drabbade av Corona!

 Eftersom mycket av bloggarna just nu handlar om teknik, bländare tester objektiv, Jag själv "små Ricohkameror", typ visst blir det bra!

 Får det bli en blogg till i dag. Kanske mer tankar åt bilden.

  På Drottninggatan i dag, tog  jag en bild på den här fina gamla damen med sitt matchande munskydd.

 Högst upp till höger i bild på vykortet  syns  Prins Carl Philip och prinsessan Sofia vackra unga och friska. I dag  drabbade av Corona..

 Jag är säker på att hovets livmedikus har sträng koll på sjukdomens utveckling inom kungafamiljen.

 Men, hur är det med den här fina gamla damen? Känner hon sig säker med sitt fina munskydd?

 Har hon av någon blivit invaggad av säkerhet, jag blir inte smittad, jag bär munskydd??? Ha en fin helg.

 Kamera? Sony A7RIII. /Sony 35mm / 1,8

Inlagt 2020-11-27 16:06 | Läst 1250 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det går mode i Coronaoutfiten numera! Dom där man köper på Apoteket ser ut som dasspapper. Hälsar NL
Sven Blomquist 2020-11-27 17:20
Dasspapper fungerar i alla fall..... Deras munskydd är också kontrollerade och gör en viss begränsad nytta om de används rätt och används som ett engångsskydd! Som de används av de flesta (alla vanliga svenssons) så gör de ingen nytta eller tom onytta!
Hon kanske har full koll på det här.. kanske jobbat många år inom sjukvården, och vet hur munskydd ska hanteras.. Jag ser annars många dåliga exempel på det här med munskydd dagligen! Själv försöker jag hålla avstånd och har tydligen lyckats hittills sen februari.. Intressant med de Kungliga, uppenbart har man varit för nära eller för många (med livvakter och andra) vid den hemliga begravningen av Silvias bror i Sverige nyligen! Det hjälper inte att vara Kunglig, det gäller att även dom gör rätt för att slippa smittan.. Intressant händelse i sammanhanget i alla fall! Samma gäller folk i media som nyligen smittats, där jag gissar att man varit på middagar och andra tillfälliga träffar där man är för nära varann, och inte sällan tar selfies och lägger ut.. Som Ebba Busch gjorde för några veckor sen trots att hon är med och propagerar för att vi andra ska hålla avstånd och inte träffa nya människor..
Hälsn!
Sven Blomquist 2020-11-27 18:06
Ebba o andra politiker är ju vana med att lova och kräva av andra för att sedan strunta i att leverera! De är ju kollektivt ansvariga och kan skylla på de andra.
Hej Jan. Jag tror som du att kungliga och poltiska träffar, bidrar till smitta.
däremot är jag inte säker på att den gamla damen har så stor erfarenhet av rätt munskydd.
Om hon hade jobbat inom vården många år hade hon nog inte valt den stajlade typen av munskydd. Snarare Apotekets, som kanske är effektivare..
Bengt H.
Nytta eller inte, det här ser i alla fall trevligt ut! Och täcker ordentligt både näsa och mun! Hälsningar/ Björn
Svar från bassa 2020-11-28 01:00
Hej" Tänk hur svårt olika vi.kan tolka bilder Jag tycker nog inte att min bild ser så trevlig ut. Berätta för mig , Förlåt Björn ,vad är trevligt med den här bilden?. Sjä'lv mår jag ganska illa av bilden., och tiden.
En äldre dam (kanske i min ålder?) som gillar färger, det syns både på mössan och andningsskyddet. När jag läser din text en gång till anar jag att du är ironisk, du skriver den här fina gamla damen men menar tydligen inte det, i så fall hade du knappast frågar varför jag tycker bilden ser trevlig ut. Varför ironi? Har hon på något sätt blivit besmittad av bilderna på kungafamiljen bakom? Eller vet du något om henne som inte syns på bilden, kanske du vet att hon hanterar sitt munskydd fel? Jag tycker hon ser vänlig ut, har en observant blick och klär sig i glada färger, det räcker för att jag ska få positiva vibbar. Men det kanske du tycker är fel? Glada färger kanske man inte får ha nu, kanske förstör det den tryckta stämningen som alla borde ha? Mig gjorde bilden glad, hälsningar/ Björn
Ser att kungligheterna varit på tapeten i kommentarerna, och hon har ett munskydd som inte är från apoteket, så jag börjar förstå sammanhanget. Kritik genom induktion kan det nog kallas.. Det är nog första gången jag blir ifrågasatt för att jag har för positiv i min kommentar. Sporten kör på i varenda stad, fotboll, ishockey , bandy och innebandy, gym går för fullt, skolor genom alla nivåer fortsätter och det är trångt i kollektivtrafiken men det är kungahuset som ska ändra stil. Det ska dom om dom festat över dom rekommenderade gränserna, Godnatt!
Svar från bassa 2020-11-28 01:24
Jag är rädd om den fina damen. Jag vill inte att hon ska dö, på grund av ett i Stockholm i dag stajlat munskydd.
Ta på den du. Sov gott.
/ BengtH.
Khalad 2020-11-28 01:58
Känsligt ämne detta trots att jag medvetet uttryckte mig försiktigt och positivt Jag har inte kritiserat dig eller. ¨ bilden med ett ord, tvärtom. Jag tror hennes munskydd gör nytta, det tror uppenbarligen inte du. Förstår inte riktigt varför du ger mig en kritisk eftersläng till för det, ta den du. Det som har större betydelse är att munskydd inte används överallt ens av personal på¨äldreboenden. Till min förra blogg i ämnet fick jag en ganska ledsen kommentar på FB från ett par som hade äldreboende. De hade besök av hemtjänsten två gånger om dagen och det var mannen som sköttes om på riktigt nära håll. Två gånger om dagen av yngre människor som lever ett annat liv utanför äldreboendena, utan ens ett andningsskydd. Undra på att äldreboendena är extra drabbade. / Björn
Svar från bassa 2020-11-28 03:08
Inga problem Björn. .Bor man som du på landet kanske man inte förstår hur snabbt det kan gå i en storstad, som Stockholm, att utnyttja rädsla, ängslan, och omedelbart omvandla problem, värdelösa saker till något som känns atraktivt och säkert.
Bengt H.
Min fru jobbar extra inom vården! Folk är sjuka även där! Åker pendeltåg in till Stockholm! Har munskydd! Hon vet om att munskydd inte e så effektivt! På jobbet finns det visir!
/B
Svar från bassa 2020-11-28 12:29
Hälsa henne och Tacka! Det är nog så att det är din fru och kolleger, vi ska lyssna på.. Dagligen ser jag folk kladda med munskydd. "fingrar i "Syltburken" upp och ner om man nu kan förnya ordspråkets betydelse.
Sen in i butikerna strikt skyddade av deras under dagen nerklätade munsskydd.
Ha en fin helg.
/ Bengt H
Fin bild på tanten!
Att döma av det allmänna stuket så har hon gjort munskyddet själv. Ett sådant bör man tvätta efter varje användning. Gör hon det tro? Knappast. Sedan är skyddet rena katastrofen - vad jag kan se av bilden. Den tjocka textilen släpper inte igenom luften, utan all luft går ut och in på sidorna. Lilla tanten har fixat sig en ansiktsprydnad - ingenting annat. Hon är en perfekt illustration till antagandet att folk gör något som ser bra ut, som verkar aktivt. Jag förstår mycket väl att Folkhälsomyndigheten i det längsta tvekar att vara delaktiga i sådant taskspeleri!

Av allt jag nu blivit matad med då det gäller denna pandemi, verkar det vara avstånd som gäller. Kommer man för nära, får man försöka se till att exponeringen blir så kort som möjligt. Det behövs tydligen en viss kvantitet virus för att det skall bita.
Svar från bassa 2020-11-28 16:01
Hej Peter. Jag håller med dig. Det var därför jag ville visa bilden,. hur lätt är det inte att tycka man är skyddad.
Fin tant för övrigt. Hoppas hon inte på grund av dåligt skydd, går och blir sjuk..
Ha en fin helg.
Bengt h.
.
Sven Blomquist 2020-11-28 16:56
Nej!!! Det är inte avstånd som borde gälla utan tillräckligt avstånd! 1 cm är ett avstånd, 1 m är också ett avstånd. För att var någorlunda trygg krävs 2 meter inomhus och 1 meter utomhus. Det är ju svagsint att kräva avstånd om man inte kräver ett visst avstånd. Alla håller ju avstånd men ofta för kort.
syntax 2020-11-28 17:05
Även en kilometer är ett avstånd - men det blir ju befängt att tala om.
När man väl har blivit på det klara med att det är avstånd som gäller, så är det nog så att var och en orienterar sig fullt tillfredställande. Det faller sig ju ändå naturligt att avstånd måste preciseras för att kunna användas.