Intryck Avtryck från gator och torg. En trist bild.

Hej. Jag vet inte vad jag ska skriva om den här bilden. Rubriken får räcka.Bilden togs 2021-04-21. / Bengt H.

  

Inlagt 2021-05-07 02:15 | Läst 709 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej,
En skrämmande bild. Vad är på gång?
Håll ut
Bob
Svar från bassa 2021-05-07 09:30
Hej Bob,.faktiskt ingenting. Bilden togs en vanlig onsdag i Hornstull.
Ha en fin helg.
/ Bengt H.
Bra fångat. Lite skräckpatrullen på gång. Dom ser inte glada ut!

Jag får köra med ett citat av mig själv - det vill säga vad jag här nedan skrev på Håkans blogg angående munskydd:

"Jag tycker att det blir lite väl lustigt i samhällsdebatten ibland.
När man talar om klimatförändringar då skall man lyssna till vetenskapen. Det upprepas nästan som ett mantra – lyssna på vetenskapen!
När det kommer till munskydd, då skall man inte lyssna på vetenskapen – man skall ignorera vetenskapen och lyssna på andra förståsigpåare.
Jag för min del köper inte sådant taskspeleri. Jag lyssnar på vetenskapen även när det gäller munskydd."
Svar från bassa 2021-05-07 09:54
Hej. Vad som är rätt eller fel vet inte jag. Men det viktiga att hålla avstånd har försämrats enormt.sen munskydden kom på.. Jag åker bara T-banan om jag ser en säker ensam plats.Det finns några sådana platser i varje vagn Men dom platserna är inte längre säkra om jag inte säger till, snälla sitt inte här vi ska hålla avstånd. Ofta får jag en frågande blick innan dom flyttar sig :Jag har ju munskydd.
/ Bengt H
syntax 2021-05-07 10:15
Jag håller helt med Bengt. Det blir den oönskade effekten av munskydd - alltså en ganska dramatisk försämring av smittskyddet. En riktigt dålig affär med tanke på att munskydden i stort sett är verkningslösa.
Att hålla avstånd är den avgörande faktorn när det gäller att minska smittspridningen.

Jag väntar på min andra spruta av Pfizer. Hörde i går om slutresultatet av den stora Israeliska undersökningen av det vaccinet - 95% effektivitet!
Eftersom Pfizer används mycket i Sverige så bådar det gott - inte bara för mig.
Svar från bassa 2021-05-07 12:52
Jag väntar på min andra.spikat datum den 29 maj.
Moderna, och Hoppas den funkar.
/ Bengt H.
Det finns väl ingen som inte längtar efter tider då andningsskydd inte längre fyller någon funktion, alla vill vi väl ha tillbaka den coronafria tiden? Det är jobbigt att använda dom, såklart blir man inte glad av det. Inte ser det så inbjudande ut heller, det framgår tydligt av din bild. Jag skulle gärna se en gallupundersökning gällande intensivvårdspersonal från hela landet vad dom tycker om användandet av andningsskydd hos allmänheten, hälsningar/ Björn
PS har kommenterat Peters kommentar i egen blogg
Svar från bassa 2021-05-07 23:27
Hej Björn Den här bilden handlar inte om munskydd eller inte
. Jag tog bilden för att jag tycker den visar på eländet med coronan, ingenting annat. Sen att jag svarade Peter på hans svar, beror på att jag har svårt för att sitta hemma och har tagit mig säker med T-banan dagligen.Folk har tagit hänsyn tidigare och hållt AVSTÅND.Satt någon på en plats undvek folk att sätta sig mitt emot, dom stod tills det fanns en ledig plats.. Men när munskydden dominerade bland påstigande på vagnen satt sig så väl folk i riskzoonen och gymnasieelever obehindrat utan avstånd bredvid varandra. Den SANNINGEN var mitt svar till Peter. Jag bor i Stockholm Björn och dokumenterar Stockholm, det är inte konstigare än att dokumentera landsorten.. Sen om ni vill debattera om vad som är rätt eller fel när ni tittat färdigt på ett fotografi är upp till er.
/ Bengt H.
Khalad 2021-05-08 00:12
Det är så jag uppfattade bilden och försökte beskriva i min kommentar, alltså att vi är trötta på coronatiden och längtar till en coronafri tid. Men sen är det inte roligt med skydden heller, vi ser ju inte precis gladare ut med dom på. Jag är inte det minsta kritisk mot dig, du har hovsamt berättat vilka dina erfarenheter du gjort. I min egen blogg vände jag mig specifikt till Peter därför det är ett exempel på fakenews det är viktigare än självs frågan om munskydd. Att han utnyttjar dina erfarenheter för styrka sim "tes" faller inte på dig, jag kritiserar bara Peters påståenden, Hälsn/ Björn
Hej Bengt H. Jag vill inte delta i den debatten alls, men relaterar till ditt foto. Det kommer att vara ett dokument som vittnar om en tid som vi inte kommer att glömma och det är viktigare än en ändlös debatt - för och emot effekten av munskydd.
Med många vänliga fotohälsningar från Erik.
Svar från bassa 2021-05-07 23:29
Hej Tack Du har absolut rätt. Jag tog bilden för att visa på hur vi mår och vad vi har drabbats av, TACK!
Bengt H.