Intryck Avtryck från gator och torg. Tandläkare Ivar Hall??? Tankar runt en bild.

Ut genom dörren på Götgatan kom den här mannen. Han stannade  på det nedre trappsteget, och stod ganska länge och kollade på folk som passerade, och jag tog en bild.

 Jag är säker på att han var tandläkare Ivar Hall. 

En man trogen sitt yrke sedan doktorerandet i unga år. Jag fick en känsla av att han kände sig trött där han stod.

Åren hade rusat iväg. Han borde kanske sälja praktiken, men det var ett kall som var svårt att lämna. Ansvaret också, med det stora patientregistret betydde säkert mycket.

 Nu stod han där utanför sin praktik och tittade på de unga på Götgatan.   Så levande. Valde jag rätt yrke eller?

 Det här är tankar om ett yrke som är så långt man kan komma från mitt, jazzmusiker. Men sådan tur att dom finns. Jazzmusiker är inte alls lika viktiga, även om kulturen behövs. Hans intresse kanske var just  jazzmusik???

ps. Nu vet inte jag om mannen på min bild är Tandläkare Ivar Hall. Men när jag tog bilden kändes det som det var en skicklig yrkesman på väg hem efter ännu en dag på

     praktiken. Några egna tankar om en bild från Bengt H.

 

Inlagt 2021-07-20 01:21 | Läst 1618 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fin combo - bra bild med tänkvärda ord
// Conny
Svar från bassa 2021-07-20 18:19
Tack Conny Lite funderingar runt en bild.
/ Bengt H.
Hej,
Fina tankar om en dedicerad yrkeskår. Det är säkert en och annan som inte tar pension vid sextiotre. De känner säkert ansvar för sitt klientel som byggts upp under många år.
Vår tandläkare är jämgammal med oss och i topp vigör. Han jobbar nästan heltid. Han behandlar snabbt vid akut vård och gör långvariga ingrepp också.
Jag skall starta en omgång igen efter hans semester.
Tur att vid har en yrkeskunnig vård av tänder i vårt land.

Fin bild och tankar
Ha det gott
Bob
Svar från bassa 2021-07-20 18:25
Hej! Tack. Tandläkare gör en enorm insats.,men får kanske inte samma status som läkare i övrigt???
Men vilket ansvar!
/ Bengt H.
Det här var ett fint exempel på hur en bild kan illustrera en ny historia. Och historian behöver naturligtvis inte vara sann. Fotografi när det ”används”. Gillas!
Svar från bassa 2021-07-20 18:29
Hej!. När jag såg den här mannen kliva ut från porten. Snurrade tankarna igång. Just för han stod kvar där och kollade farten på Götgatan..Som sagt tankar, kanske inte sanna men bilden blev till ett fiktivt ögonblick.
/ Bengt H.
Utmärkt fin bild, ändå basic på något sätt. Han är på väg ut, både ur porten och bilden, på sätt och vis säkert också ur livet, precis som du och jag och alla andra i vår ålder. Det känns inte alltid muntert. Kanske är bilden någon månad gammal, han har munskydd och halsduk. Eller så är han en försiktig man, man vet aldrig, varken med Corona eller förkylning. Hälsningar/ Björn
Svar från bassa 2021-07-20 18:37
Hej Tack. Bilden är någon månad gammal. Men många även nu, bär munskydd.på stan.
Det finns många som inte vill vaccinera sig på grund av okunnighet,eller religösa skäl och andra som har fått för sig att pandemin är en bluff.
Bengt H.