Intryck Avtryck från gator och torg. Glass.

Känns en sådan här bild för digital? Borde den göras svartvit, kornig, skitas ner? och inte vara så skarp. Skärpan är ju oväsentlig, samtidigt som det talas om hur oviktig skärpan är, tycks bekymren ibland vara att skärpan ligger fel med någon adapter.

 Det talas så enormt mycket om gatufoto. Fråga först, fråga inte. Lär känna dom du plåtar, be om lov. Be inte om lov. Ögonkontakt, inte ögonkontakt.

I tio års tid här på fotosidan har det snackats om samma sak, digitalt eller analogt. Långa texter om nytänkande och ganska ointressanta bilder hyllas i samband med någon uttömmande lång text(  hur vi borde tänka och hur vi ska förnya oss. Ärligt talat är jag riktigt trött på det.

Märkligt nog är det ofta fotografer som talar om vikten att ta kontakt, lära känna dom den man plåtar inte tycks ha någon kontakt alls, eftersom man väldigt sällan ser några bilder över huvudtaget där det visas på någon kontakt .Jo, på något kafferep när dom fotograferar varandra, och senare berömmer bilderna.

 Därför har jag bestämt mig för att ta en paus från FS., och ägna min tid åt att fotografera.

 PS. Har ni tänkt på hur många tjejer det har varit med  i det här trampavatten snacket under tio år? .  Dom fullständigt struntar i det och är ute och fotograferar./ Bengt H.

  

Inlagt 2021-08-08 02:21 | Läst 3753 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin bild, vettig och tänkvärd text!

Men ditt tal om en paus från FS ser jag som en Riktigt Tråkig Nyhet! De bilder du brukar visa här hör till det bästa på FS, med en känsla för händelser och ögonblick, ett färgseende och en förmåga till koncentration som ligger väldigt högt. Jag är dålig på att kommentera inlägg, men dina har hört till den absolut obligatoriska läsningen för mig. Kommer att sakna dem mycket, om du nu gör allvar av din föresats....

Men visst förstår jag dig, och känner mig lite medskyldig på något sätt. Det ÄR en lite konstig inriktning på ganska många bidrag hör, och har man något att komma med (som du) kan man nog känna sig som en ropande röst i öknen ibland. Och att då sådana som jag, som inte orkar kommentera det de uppskattar i tillräcklig utsträckning, gör för lite för att bryta den känslan. Lycka till med fotograferandet; hoppas du snart återkommer med ännu en stor skörd kanonbilder!
Jo jag har också läst de där kommentarerna och kan inte annat än säga som han som fick en potta i julklapp: Dä te å skita i. Fota på!
/MA
Hej Bengt,
Du kommer att vara saknad här i bloggarna. Dins bilder är de som gör att många kommer och ser den här sidan över huvud taget. Jag har många gånger beundrat din skicklighet att dokumentera vardagen i storstaden.
Enligt min åsikt är du en mycket skicklig fotograf.
Kritik från okunniga betraktare får man alltid ta, det hör till yttrandefriheten. Men många gånger känns det kränkande och tråkigt. Då blir man glad när någon uppskattar bilden man tagit.
Jag brukar undvika diskussioner om hur jag skall fotografera. Gränsdragningar och begränsningar av hur fotografi skall utövas vill jag undvika, det tummar på yttrandefriheten.
Våra möten över en öl och glädjen att se dina bilder vill jag gärna uppleva igen.
Vi är tre Corren, Ninni och jag som starkt gillar dina bilder och hälsar dig åter.
Gör en bok
Bob
Hej Bengt.
Fin bild och kloka ord. Jag håller med dig en del och tänker så här om resten. Att använda de "syntetiska filtren" i kamera och redigering för att skapa skitiga eller svartvita bilder är lite som att använda trummaskin eller syntetisk kontrabas i en musikinspelning. Fast det kan vara svårt att höra om en inspelning är gjord med midifiler eller med en pianist/bassist/trummis.

Digitalfoto gör sig bäst när de är så bra de kan bli på samma sätt som en bild från en analog skitkamera eller Leica gör sig bäst när man ansträngt sig max för att göra en bra bild, både tekniskt och innehållsmässigt.
En punkrockare och en jazzmusiker älskar båda vad de håller på med fast resultat är lite olika.
Så även med olika fotografer. Ibland är det svårt att förstå fotografen. Fast fotografen har säkert gjort den bild den vill ha.
Kom tillbaka snart, du vet att jag läser och uppmärksammar bilder du tar som jag tycker är fina.
Ha de gott.
Jerry
Håll modet uppe, Bengt. Du är ett föredöme som gatufotograf. Hälsar NL
Jag säger också fin bild och tänkvärd text. Och den här bilden berättar nog bäst om den som nu är i färg. Ljuset i bilden behöver färgen. Du visar ju både svartvitt och färg här och jag uppfattar det som att du just gör de där ställningstagandena, fungerar bilden i färg eller SV? En aning svängrum i processen kan man säga. Alla fotografer har inte den förmågan.
Och diskussionen kommer nog att fortgå så länge det finns kameror och fotografer. Det är otvivelaktigt mycket nöjsamt att se dina bilder på FS
/Gunnar S
Hej Bengt - jag hoppas verkligen att du överväga igen. Det är många som följer dig och det vore synd om du lämnar FS på grund av de senaste dagarna med diskussioner. Jag har erkänt mig skyldig här på senare tid, men det ska inte upprepas. Som jag skrev till Wolfgang:

..... och jag orkar inte längre delta i oändliga och hopplösa debatter om för och emot vad någon tycker är rätt eller inte. Diskussioner för diskussionens skull. Vi fortsätter som vi vill bäst.

Med mange venlige hilsner fra Erik.
Fint ljus och härliga färger! Mvh Wolfgang
Tack snälla ni för vänliga kommentarer!
Nu är det ju så, att jag inte ska lämna FS. Jag gillar verkligen FS, men det känns ändå att jag vill ta en paus, och koncentrera mig på det svåra, att få hyggligt bra bilder.
Ha det så bra med bilder, såväl digitala som analoga, och bloggar. I morgon drar jag till stan igen och fotograferar., Ha det så fint!
/ Bengt H
En bra bild , dvs en bild jag tycker om, precis just som den är. Paus tror jag är bra ibland. På återseende! / Björn