Intryck avtryck från gator och torg. Vi säljer Kodak kameror film björkved och grillkol.

Inte många procent,som går till fotosäljaren i dag vid försäljning av en kamera. Man tvingas helt enkelt att bredda sortimentet. Media markt, Elgiganten,med flera har breddat sortimentet med strykjärn kaffebryggare kylskåp vattenkokare och dylikt.

Svenska kort på Hornsgatan har valt en annan väg.Nu mer ingår grillkol  och björkved i sortimentet. Ägaren till Svenska kort på Hornsgatan heter Gert.. Låt er ej luras av grillkol och björkved. Innanför kulisserna finns mycket i kameraväg att kolla in. Han är väldigt kunnig , vad han inte vet om analoga märkeskameror objektiv och tillbehör är inte värt att veta. Han har säkert också läst på ordentligt  om grillkol och björkved,det är en nyfiken herre den där Gert. Ps. Tur att inte butiken är större, då hade nog  kameror och objektiv blandats med sportbilar, Gerts stora intresse vid sidan av kameror.

 Ha en trevlig helg./ Bengt

Inlagt 2016-09-17 08:50 | Läst 1974 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser ut som om han har små radioapparater också, precis vad jag behöver till lander. Får nog ta en sväng till Söder och kolla in sortimentet. Grillkol och ved behöver jag inte men han kanske kan laga min lillkamera.
Svar från bassa 2016-09-17 09:20
Hej . Väl värt ett besök, man vet inte hur länge den här typen av butiker finns kvar.
/ Bengt
Margareta Cortés 2016-09-17 09:26
Betydligt trevligare att handla i än på stormarknaderna.
syntax 2016-09-17 09:32
Dessvärre väljer många att gå in i en sådan affär för att snacka om varan och få goda råd - sedan går man till stormarknaden och köper.
Det straffar sig. Sedan när de kvarvarande av dessa traditionella fotoaffärer har försvunnit, kan man ju gå till stormarknaden och försöka få någon bättre info eller fina råd om varan. Lycka till!
Svar från bassa 2016-09-17 09:46
Hej Peter jag själv föredrar att gå till en genuin fotoaffär, där man efter köp kan återvända och fråga kunnig personal om man undrar över något.
/ Bengt
Ett tidens tecken. Tyvärr finns bara ett fåtal sådana här fotoaffärer kvar. Ett annat exempel är Wibergs på Karlavägen.

Bertil
Svar från bassa 2016-09-17 09:24
Hej Bertil. Helt rätt, Wibergs är en intressant affär, även Schönherrs, som enbart säljer begagnat analogt numera. Vi får hoppas de finns kvar ett tag till.
/ Bengt
syntax 2016-09-17 09:36
Peter på Wibergs har just plockat ner den fina gamla Kodakskylten (som man förr såg över hela stan) - till förmån för en även fin Leicaskylt, ett märke som man har specialiserat sig på. Kanske det bara är Gert på Hornsgatan som fortfarande har skylten från "Den Stora Gula Fadern"?
Svar från bassa 2016-09-17 10:00
Så är det nog. Gert är nog ensam om att ha skylten kvar. .. En skylt, som i alla år bokstavligen har ropat. Kom hit, oss kan ni lita på! Vi har allt i kameraväg och övriga tillbehör!!!.
/ Bengt
Kul att läsa och trevlig bild!/ Björn T
Svar från bassa 2016-09-17 20:46
Tack ska du ha Björn. Trevlig lördagskväll och söndag på dig.
/ Bengt