Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Lapporten - ett av Sveriges mest avbildade motiv

Några minnen från i somras. Lapporten, ja den bara måste plåtas om och om igen oavsett hur många gånger man dokumenterar den så finns den där den U-formade dalen som från olika håll och kanter ser mäktig ut, eller som en del säger: världens största skateboard ramp finns i Abisko.

Lapporten - ett väl avbildat motiv

//Per

Inlagt 2016-10-27 06:26 | Läst 6023 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket fina bilder på "skateboardrampen" där den sista tilltalar mest, eftersom den speglar en känsla mer än att den är en avbildning. Jag har själv jagat vinklar på Lapporten vid åtminstone tre besök, men har aldrig lyckats få till den där Bilden med stort B, som jag inbillar mig att jag skulle kunna ta. Innerst inne vet jag förstås att jag aldrig kommer att lyckas, men jag är ändå sugen på att åka dit upp igen.
Väldigt vackert alltihop! Men en extra fin bild av Lapporten tycker jag den första är, det är människorna i bilden som gör den så extra fin! Där skulle man vilja gå..
Hälsn!
Härliga bilder allihop.
Den första får mig att lite grand tappa andan med sin storslagenhet.
De med en strand i förgrund och porten på avstånd är för mig lite ovanliga, just här, även om kompositionen är ofta använd för landskapsfoto. Det fungerar utmärkt tycker jag. Intressant himmel och linjer som pekar ut porten.
Nu visar Du bilder från mitt "vardagsrum". Jag har varit många gånger i Abisko, även med min dotter och min son vid olika tillfällen. Jag längtar genast dit, när jag ser Dina bilder!