Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Lappugglan landade mitt framför näsan

Lappugglan dök upp på onsdagskvällen vid en äng, från en ljudlös landning på en stolpe till en stört dykning rakt ner i snön har jag aldrig varit så nära en lappuggla.

Ugglan "kraschlandar" rakt ner i snön och ligger kvar och tittar ner med sina paraboler

Reser sig upp igen..

Tittar runt och sedan flyger iväg..

//Per Lundström

Inlagt 2017-04-21 07:10 | Läst 838 ggr. | Permalink(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Verkligen fina bilder och det bästa jag sett på den vackra fågeln!
Svar från Per Lundström   2017-04-24 14:49
Tack Danne! Ja den är verkligen mystisk, lite som skogens spöke när det tittar och flyger sådär ljudlöst, detta var ett mycket intressant möte. Ha en fin kväll!/Per
Så fina bilder !
Härligt när man ser deras söta ben så tydligt.
Blicken på den sista känner jag igen, jag har också haft turen att få möta den.
ing-marie
Svar från Per Lundström   2017-04-24 14:51
Hej Ing-Marie! Jag håller med deras små ben gör dom ännu mer fashinerande att titta på, här gjorde den verkligen lite annorluna manövrar än vad man brukar sen, jag blev allt lite paff när den så att säga kraschlandade framför mig. Ha en fin kväll!/Per
Vilket fantastiskt möte Per!
:)
Är riktigt avis!
Läckra bilder därtill 1:a bilden och 4:e är riktiga höjdare prova de i olika djur/naturpoolerna här på siten
så fler får njuta av den.
mvh/Dieter
Svar från Per Lundström   2017-04-24 14:52
Hej Dieter! Ja bra idé jag får prova lägga in nån bild i någon fågelpool, är lite dålig på det men ska göra det. Mötet var spännande och annorlunda här, riktigt kul. Tack för dina ord ha en trevlig kväll! //Per
Så fin fågel att se så nära. Det blev mycket bra bilder, sällan lyckan står bi och kameran är redo med rätt inställningar, grattis!
Svar från Per Lundström   2017-04-24 14:53
Hej Stefan! Ja det var ett litet oväntat möte när den helt plötsligt dök och "kraschade" framför mig, såg dock inget byte den fick med sig sorken eller musen måste kommit undan, men vilka jägare, så ljudlöst är det inte många som har chans när de dyker, kul att se! Ha en trevlig afton! //Per
Fin bildserie. Särskilt bild 2 - 4. Ser lite besviken ut, missade jag ? något den sällan gör vad jag förstår.
Sten
Oj, det var en 'bjussig' uggla! Så borde dom alltid vara.. Den hörde väl en liten sork där nere, men snön var för djup.. Fantastiskt fint!
Hälsn!
Svar från Per Lundström   2017-04-24 14:54
Hej Jan! Ja den bjussa verkligen på lite show mitt framför mig, sorken eller musen måste ha kommit undan denna gång så ugglan blev blåst på konfekten. Intressant att studera deras jaktteknik, bara dyker ner och - ljudlöst. Ha en trevlig kväll!/Per
En mycket fin fågel! Hade ni kastat ut döda möss åt den för att få den nära?
- hawk
Svar från Per Lundström   2017-04-24 14:56
Hej Håkan! Nej det fanns inget att bjuda denna uggla på den bara kom förbi helt plötsligt där jag satt på ängen och - nära! Den var inte alls brydd i mig utan bara den eventuella musen eller sorken som den här blev lite blåst på, måste ha kommit undan ner i djupsnön:) Ha en trevlig kväll! /Per
Wow, vilket möte och vilka bilder det blev !
Hälsningar Lena
Svar från Per Lundström   2017-04-24 14:57
Hej Lena, ja detta blev verkligen ett intressant möte, både jag och ugglan blev lite paff över att den blev tomhänt utan byte, troligen kom musen eller sorken undan ner i snön i sista sekund. Ha en trevlig kväll!/Per
Inte kan jag annat än tycka så mycket om denna uggla vilket jag alltid gjort.
Klokhetens symbol.
Tänk vara ägare till dessa bilder grattis på dig..
Tack för jag fick se ugglan.
Gun-Inger
Svar från Per Lundström   2017-04-24 14:58
Hej Gun-Inger! Precis som du skriver, klokhetens symbol. Verkligen en vacker fågel med sina "paraboler" när den kikar runt. Kul att du kika in ha en trevlig kväll!//Per
Inte kan jag annat än tycka så mycket om denna uggla vilket jag alltid gjort.
Klokhetens symbol.
Tänk vara ägare till dessa bilder grattis på dig..
Tack för jag fick se ugglan.
Gun-Inger