Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Bloggflödet

Jag funderar lite på bloggflödet här på fotosidan, man klickar på bloggar i menyn så scrollar man. Personligen känner jag att bilderna visas i tillräckligt stort format att man inte behöver klicka in på inläggen om man inte vill läsa texten förstås. Jag tänker som så att det skulle locka för att klicka, är det fler än jag som tänker så?

Inlagt 2021-10-22 19:48 | Läst 1374 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det beror ju på hur många bilder man lägger in, nu lägger du enbart in en och då kan man ju se den redan i listan men jag och många andra lägger in mellan 3-40 bilder per blogg och då ser man ju inte dessa. Men det kan kanske vara så att för dem man tror bara lagt in en bild att man inte klickar sig vidare.

Fin bild i fint ljus, härligt med höstfärgerna iaf även om vädret är uselt
Svar från mojje 2021-10-23 17:32
Tack för din kommentar Peter, det är ju absolut en grej som borde visas till inläggen att det finns flera bilder i inlägget om man klickar.
En vacker bild med fint ljus.
Bloggandet handlar inte bara om bilder... dessutom många bloggare "flätar" in fler bilder i sin blogg.
Hälsningar Halina
Svar från mojje 2021-10-23 17:36
Tack Halina, nä det handlar inte bara om bilder men i det hela handlar ju trots allt fotosidan om bilder och kanske är många mest intresserade av att se bilder.
Jag brukar variera mina inlägg med mellan en till 20-25 bilder. Oftast rör det sig nog om en 10-12 stycken bilder skulle jag tro. För mig är texten lika viktig som bilden och jag gillar att skapa de här små berättelserna kring bilderna. Därför blir det så att jag alltid "öppnar" bloggar för att se om det finns mer. Bilder som på något sätt väcker mitt intresse eller nyfikenhet förstorar jag för att se närmare på.

Hälsningar Jörgen
Svar från mojje 2021-10-23 17:39
Tack Jörgen, absolut är jag med dig i tankarna här. Texten är viktig, men jag känner att det skulle vara bra om det fanns någon "notering" om att inlägget har flera bilder i sig. Då kanske det skulle vara roligare att lägga in flera bilder i ett inlägg då man vet att det eventuellt skulle locka till att se "resten".
Bilder ska vara stora så man får nån behållning av dom. Frimärken typ 6-800 pix är inte mycket att se. Klicka för stor bild och läsa en kul text, dessutom blir det då mörk bakgrund..så är det..
HaD/Gunte..
Svar från mojje 2021-10-23 17:50
Absolut Gunte, bildstorleken spelar roll. Jag tror dock inte att det genererar i flera "bloggklick" för att det finns en mycket större storlek att titta på. -Det blir ju liksom bara en chansning när man klickar om att det finns. -Tack för din kommentar..
Hej Morgan.
Det har diskuterats tidigare. Du skriver till Halina: "....men i det hela handlar ju trots allt fotosidan om bilder och kanske är många mest intresserade av att se bilder".
Jag menar att det heter blogg och det betyder enligt mig en sorts dagbok – alltså med text som primär ? Här på FS kallas vår blogg för fotoblogg och därför infogas även ett antal bilder i varje blogg - någon lägger bara upp 1 bild och t.ex. mig själv från 2-3 stycken upp till max 12-15 stycken - andra igen upp till många fler. Det är mer rubriken man måste hålla koll på om det är något av intresse.
Det finns andra ställen där fotografierna är mer i fokus - Fotosidans "Fotogrupper" till exempel. - mener jag ?
Med många vänliga hälsningar från Erik/DK.

PS: https://www.fotosidan.se/gallery/index.htm
Svar från mojje 2021-10-23 22:23
Tack så mycket för din kommentar Erik, intressant att läsa det du skriver. Personligen brukar ju jag bara lägga in en bild i mina inlägg. Kanske ska jag utöka med någon extra bild, det där med en lockande rubrik är inte alltid lätt att komma på.