Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Trandansen 2017

Jag har besökt trandansen vid Hornborgasjön två gånger, en rolig och fantastisk upplevelse att se alla dessa fåglar. Den här bilden är från slutet på mars 2017 och om jag minns rätt så räknades det till ca 19000 tranor vid detta tillfälle. Jag funderar på att åka dit i år igen.

Inlagt 2022-02-21 12:40 | Läst 978 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Du ska nog vänta lite till, igår räknades det in en trana, men det är ett fint vårtecken. Dock behövs det väl minst två till en tango. Jo har själv funderingar på Hornborgasjön, det är ett antal år sedan nu kanske i närheten av 2017. Jag försöker vara där i soluppgången, det är så fint när de kommer inflygande med soluppgången i bakgrunden
Svar från mojje 2022-02-21 13:03
Ja det är lite väl tidigt att åka dit nu, det är ju lite väderberoende också tyvärr var det ganska grått väder dom gångerna som jag var där men lite bilder blev det i alla fall. Kan tänka mig att det är vackert i soluppgången, åker jag igen så ska jag ha lite bättre koll på prognosen och försöka vara med i soluppgången. Du kanske har någon bild att "blogga" upp från ditt besök här?
Det tycker jag absolut att du ska göra. Det är ju helt fantastiskt att det redan anlänt en trana men tycker samtidigt lite synd om den med tanke på snökaoset som anlände samtidigt ;)
Om jag får tiden att räcka till så blir det förhoppningsvis ett besök härifrån också och som tidigare år, innan solens uppgång.
Mvh Susanne
Svar från mojje 2022-02-21 13:27
Ja den blev nog lite frusen, men hittade säkert ett bra ställe att skydda sig på får vi hoppas. Dom gångerna jag varit där har jag haft bokat boende också, då blev det lite svårt att förändra besöket dit så det blev som det blev men jag såg mycket ändå.
Lena Holm 2022-02-21 17:18
Om man har en kombi av hyfsad storlek kan man sova i bilen på parkeringen vid Naturum. Där finns toaletter och ställen att sitta på om man har med sej matsäck. Då kan man få både solnedgång och soluppgång utan större besvär. Dessutom behöver man inte boka (men det kan vara kallt).
Hälsningar Lena
nattsyrran 2022-02-21 17:41
Det är så vi ofta gör, maken och jag. Antingen åker vi under natten eller kvällen innan och sen slumrar i bilen. Det är så vi även gjort flera gånger när vi besökt Knuthöjdsmossen. Inte alls tokigt om man har lite utrymme i bilen vill säga :)