Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Jag är nog ensam

Jag gick lite med kameran på stan i söndags som jag berättat om tidigare, ett motiv som jag fastnade för är det som denna bilden visar. Det passerade några andra personer när jag stod och fotograferade detta men ingen sa något kanske dom tänkte istället. Spontant tror jag att jag är ganska ensam om att tycka om den här typen av motiv, men jag såg det, betraktade det en stund sedan blev det en bild.

Inlagt 2023-01-24 17:08 | Läst 1147 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vi ser helt olika motiv när vi är ute och även om vi gick samma runda, tillsammans, så skulle vi komma hem med olika bilder. Tur är väl det. Naturen som återerövrar små områden i staden har ju viss styrka, så jag gillar detta när du visar det. Men jag skulle nog inte lägga märke till detta motiv under en promenad.
Hälsningar Lena
Svar från mojje 2023-01-25 19:08
Tack så mycket Lena, kul att läsa din kommentar. Och visst blir det olika bilder av olika fotografer.
Hej Morgan.
Du är dock inte helt ensam. På min "Profilsida" kan du hitta ett album: "W. Eggleston/Erikston", där du kan se några av mina motiv. Jag är med i gruppen: William Eggleston Fans". Däremot är jag inte så aktiv där längre. Av de 71 bilderna som lagts upp i gruppen har jag lagt upp 21 och av de 14 okommenterade är 11 mina !! ! Åsikterna var att när man lägger upp en bild så ska man också åtminstone kommentera 1.
Jag har också upplevt att folk ibland tittar konstigt på mig när jag riktar kameran mot sådana motiv. Ett par gånger har någon till och med undrat frågat: "Vad fotograferar du?"
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag fortsätter bara att fotografera för mig själv och som jag vill.
Svar från mojje 2023-01-25 19:10
Tack Erik, jag säger som du jag fotograferar för mig själv och som jag vill. Spännande med det där albumet du skriver om på din sida, jag ska kolla in där vid tillfälle.
Bulorna på röret visar att livet pågår. De underbara gröna färgerna som skapats och de sköra "stråna" med sin vackra rödbruna färg som stretar uppåt...

Det kan jag titta länge på.

/nic
Svar från mojje 2023-01-25 19:07
Stort tack Nic, roligt att du gillar bilden.
Raffinerad och vacker bild av hur naturen återerövrar det som människan lämnar efter sig. Jag tror att det är ganska många som kan uppskatta den här typen av minimalistiska motiv, men vi är nog betydligt färre som har din förmåga att se dem.
/Sven
Svar från mojje 2023-01-25 19:11
Tack Sven, alltid intressant och roligt att läsa dina kommentarer. Den här bilden blev lite av en favorit för mig, ibland lyckas man.
Naturen återerövrar "civilisationen".
Svar från mojje 2023-01-25 19:12
Lite så är det Christer, tack för din kommentar.
Nu är mossan som finast, du fångade ett stycke natur inne i bebyggelsen. Sen finns det en del färger, former och linjer i bilden också att se, ett extra plus.
Svar från mojje 2023-01-25 19:13
Tack Stefan, ja jag hittade lite mossa där bland betongen. Helt otroligt vilken kraft naturen kan ha.