Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Blivande makaonfjäril

Jag hittade en larv av makaonfjäril när jag kröp bland spenaten intill sjökanten. Den verkade smaska i sig av växten den satt på, fantastiskt vacker krabat att titta på vilka färger alltså. 

Inlagt 2022-07-20 16:17 | Läst 829 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul, hoppas nu att du bevakar denna så att du får en bild på den som fjäril också, gärna en serie vid själva förvandlingen vill vi se 😊
Svar från mojje 2022-07-21 13:39
Jag vet inte riktigt när förvandlingen sker, kanske inte blir förrän nästa år. Men jag ska hålla koll om jag ser den igen. -Tack för din kommentar Peter.
Det var ett riktigt fynd, den fjärilen var min favorit i barndomen, och larven vet jag inte om jag någonsin sett.
Svar från mojje 2022-07-21 13:42
Ja det är roligt att se larverna dom är lite speciella i färgerna. Jag har sett fjärilen ett par gånger i år då vid olika platser, verkligen en vacker art men jag lyckades inte få någon på bild. Det var dock en trevlig naturupplevelse, tack för kommentaren Stefan.
Jag drömde om att få se en makaonfjäril när jag var liten. Än har det inte inträffat. Men man ser ju att fjärilen är vacker redan som barn.
Svar från mojje 2022-07-21 23:27
Tack Christer, larven är absolut vacker och tro det eller ej men ikväll har jag sett sex stycken av dom på lite olika platser runt en sjö.