Oftast bilder från naturen men ibland något annat

I stridens hetta

En strid kan vara av olika betydelse kanske, jag kämpar med att hinna med min vardag och det är inte alltid det lättaste. Försöker att hitta en balans för att mitt välmående också ska finnas. Jag har svårt för hets och stress vilket kan göra sig påmind ibland, men i helgen kom jag ut i naturen om det så bara var för en stund så lyckades jag få ihop några bilder. Is är alltid vackert, kanske jag behövde se lite is för att kyla ner stridens hetta och en av bilderna blev i alla fall denna.

Inlagt 2022-12-12 16:29 | Läst 750 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Blev en vacker naturbild!
Svar från mojje 2022-12-13 07:05
Tack så mycket Dan.
Snygg kontrast mellan den klara skärpan i isen och den diffusa oskärpan i vattnet. Samtidigt finns det i bilden kontrast mellan frusen stillhet och snabb rörelse. Båda dessa kontraster ryms inom en nedtonad färgskala, vilket tillsammans med en effektiv bildkomposition gör bilden intressant att betrakta. För mig uttrycker bilden inte någon strid utan snarare en balans som tillåter kontrasterande delar att samexistera på ett harmoniskt sätt.
/Sven
Svar från mojje 2022-12-13 07:07
Tack så mycket är din fina och trevliga kommentar Sven. Jag tog en hel del bilder på is i helgen men det var inte så mycket is som jag trodde trots allt men friskt och skönt ute.
En trevlig ruta tycker jag med fint förhållande mellan delarna mjukt och hårt, kallt och varmt.
HaD/Gunte..
Svar från mojje 2022-12-13 07:08
Tack Gunte, kul att du gillar bilden.
Just sådana bilder tycker jag om att ta, om möjligheten bjuds. Du har lyckats mycket bra, det är inte så lätt.
Svar från mojje 2022-12-13 17:00
Tack så mycket Stefan, hoppas att du får möjlighet att hitta motiv som detta.
Jag känner igen mig på din beskrivning på mitt jobb. Det har varit grymt ett tag nu. Du har gjort en jättefin bild. Vattnet är lagom suddigt och så vackert inramat av isen som ser ut som någon typ av kristaller.
Hälsningar, Bjarne