Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Jag är ledsen

Men det där med AI har jag inte mycket till intresse av även om det är ofrånkomligt. Tids nog lär jag säkert sitta med det men som jag känner nu klickar jag bara förbi det.  Precis som mina anhöriga från förr sa, det gick för fort fram och jag är benägen att tycka dom hade rätt.

Inlagt 2024-03-19 08:27 | Läst 391 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
"bakåtsträvaren" äldregenerationen då.."det var bättre förr".... Som kunde reta igång det unga jaget med hur bra det är nu och så ska inte jag bli.....får lov att fnissa när tiden kommit ikapp när tanken landar i meningen ovan ibland. Det är nog en naturlig mognad kanske men vissa saker var "bättre" iaf lugnare. Utan problem/rädsla kunde man ju ta en promenad sen kväll i sthlm, åka t-bana eller ta en taxi som exempel.
/N
Svar från mojje 2024-03-19 13:02
Tack för din kommentar Nini, jag är nog lite bakåtsträvare i detta fall. Att vi inte kan röra oss ute utan rädsla beror nog dock på något helt annat än AI.
niniz 2024-03-19 14:03
Nääe det har jag inte skrivit/menat men min kommentar var på dina anhörigas det går för fort fram och tänkte då på andras man hört det var bättre förr..så drog jag ett exempel som fått mig att tänka så vid nåt tillfälle.
Med allt nytt kan skapa rädslor eller motsträvan i början.
Aja
Svar från mojje 2024-03-19 14:09
Det är bara hänga med snart sitter jag nog där med AI och skapar kreationer.
Jag har nog aldrig sett något val AI? Sedan kan det kanske vara något AI genererat som man inte har en aning om, och det är inte så kul om man inte kan se skillnad mellan äkta och falsk vara. Mig veterligen så är det endast LR DeNoise som är någon typ av AI baserad teknik som jag använder, och den är ju riktigt bra så används AI på det sättet så har jag inget emot det.
niniz 2024-03-19 15:15
Instämmer helt. Typ i mobilen också förekommer ai som verktyg och inget man väljer.
Jag har inte ens brus eller skärpeprogram endast affinity 1 det är nog bara uppdaterade 2 som har det
Svar från mojje 2024-03-19 17:54
Håller med dig, tack för din kommentar Peter.
Hej Morgan.
Du ska inte vara ledsen :-)
Det är en bild som jag har tittat på ganska mycket. Är det den där synen som gör dig ledsen ?
För mig är AI något som vi inte kan undvika. Jag har gjort ett enkelt foto och det är inget jag vill använda. Jag använder istället Microsofts Bing och Copilot, där man kan skriva frågor om vad som helst. Svaret kommer att ges omedelbart och med hänvisning till var informationen hämtats. Jag ser det som en utökad google-funktion.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från mojje 2024-03-20 12:11
Tack för din kommentar Erik, jag är trots allt ganska glad ändå. Visst det är bra med mera funktioner ibland i alla fall.
Jag ser AI som både hot och möjlighet. Det beror på hur man använder det. Jag har ingen lust att generera bilder med hjälp av AI, men jag använder ett AI-baserat brusreduceringsprogram. För mig är det något annat som inte förändrar bildens innehåll mer än tar bort brus som kameran skapat.
Så till bilden. Den kalla blå tonen, ensamma träd här och där samt jakttornet och alltihop på ett hygge gör att jag känner någon typ av ödesmättnad när jag ser bilden.
Hälsningar, Bjarne
Svar från mojje 2024-03-20 16:31
Används det på rätt sätt blir det nog rätt ändå. Självklart finns det enormt mycket möjligheter till hjälp. Tack Bjarne.
Mycket vacker bild med fin känsla i... Tänker som Bjarne AI är som både hot och möjlighet...
Hälsningar Halina
Svar från mojje 2024-03-21 17:23
Tack så mycket Halina och kul att du känner en känsla till bilden.