Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Klassiska staketet

Jag tycker absolut att det är det vackraste staketet som finns, en riktig gärdsgård ramar in fantastiskt och jag har svårt att se mig mätt på det. Det skapar fina linjer längs markerna i det vackra landskapet. Den här gärdsgården finns i Stensjö by, en plats som jag ofta återkommer till, en plats som känns som tiden stått stilla och man kliver bakåt i tiden.

Inlagt 2022-07-07 16:32 | Läst 678 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Håller med, det ör det vackraste staketet.
Svar från mojje 2022-07-08 09:14
Visst är det så Peter.
Fin bild på den slingrande gärdsgården.En gärdsgård smälter in i landskapet mer än något annat staket. Den blir en del av landskapet.
Svar från mojje 2022-07-08 09:14
Tack för din kommentar Torbjörn.
Fin bild. En riktig gärdsgård är ett konsthantverk. Hälsar NL
Svar från mojje 2022-07-08 09:15
Tack Nisse, absolut vackert hantverk.
Det har du alldeles rätt i, den andra tanken är arbetet bak detta staket, säkert omfattande och i bästa fall lågavlönat. Ser ofta stengärdsgårdar från förr går genom skogar, planteringar, kalhyggen - vilket enormt arbete bakom dem, de skulle hålla i 5 generationer säkert, men sen blev de ekonomiskt ointressanta. Men väldigt vackert är det som du säger!
Svar från mojje 2022-07-08 09:20
Tack Stefan för din intressanta kommentar. Kanske var det mer noggrant förr med gränser, kanske var det också mer betesmark och djuren skulle hållas inom staket. Idag är det mindre med den typen av mark tyvärr.
Instämmer, både I och jag skulle gärna vilja ha en gärdsgård.Vi har egentligen inget behov, men just för att dom är vackra. Din bild är också vacker, visar både detaljer och helheten i landskapet. Snyggt fotat ! Många hälsningar/ Björn
Svar från mojje 2022-07-08 22:41
Tack så mycket Björn, jag skulle också vilja ha gärdsgård kring mitt torp men med bristen på tid och kunskap fick det bli en annan variant.