Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Landsbygdsdröm

Landsbygdens möjligheter minskas mer och mer, inte ens en glass finns att köpa sedan länge här. Jag åker vidare och tänker på det som en gång fanns på landsbygden, hur kunde det bli så här. Var det folket i byn som valde andra ställen att handla på så lönsamheten försvann eller berodde det på något annat. Kanske orken eller lusten inte fanns kvar för att driva butiken eller ville ingen ta över. 

Inlagt 2021-12-08 16:25 | Läst 718 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ett motiv man ser för mycket av på mindre orter..synd, men går det inte så går det inte..
HaD/Gunte..
Svar från mojje 2021-12-10 07:20
Visst är det så Gunte, det kan ju finnas många anledningar till nedläggning
En fin avskalad fasad. Men sorglig givetvis. Hälsningar NL
Svar från mojje 2021-12-10 07:21
Tack, det är något speciellt med det gamla och kul när man kan fånga känslan på bild.
Du har fått fram den grå trista stämningen fint även i färg. Ja att driva butiker på landsbygden är inte lätt idag. Dels handlar folk på stora köpcenter istället, där det oftast blir billigare. Att det kostar att resa dit tänker dom nog inte på då? Och sen försvinner folk också så kundunderlaget minskar. Men den största anledningen tror jag är att den tidens "lugna lunk" inte verkar funka längre, för ser man på kommunen där jag bor, så bor det inte färre människor i byarna och de små tätorterna. Ändå har många små affärer försvunnit. Det går helt enkelt inte att driva sånt längre med de regler vi har för hygien, förvaring, utrymmen och annat, inte minst redovisning till myndigheter. och sen krävs det ju marknadsföring och annat också. Det blir för mycket för de små att klara. Bara de lite större överlever. Nån eller några dagligvarubutik på varje lite ort kanske och så nån extra specialaffär. Förr var kanske inte vinstkraven så stora heller, man klarade sig med att det gick ihop och om man fick en liten lön till sig själv också så var det bra. Det funkar nog inte idag. Den "lugna lunken" från förr finns inte längre.
Svar från mojje 2021-12-10 07:25
Tack Nils för din kommentar, intressant att läsa dina tankar.
Även i Malmö finns affärslokaler som står tomma. Folk handlar på köpcentra istället. En sorglig men fin bild! Mvh Wolfgang
Svar från mojje 2021-12-10 07:28
Tack Wolfgang absolut finns det tomma lokaler även i dom centrala delarna så även häromkring. Köpcentrum verkar vara det som gäller tror också det handlar om att det är lättare med parkeringsplatser vid såna.