Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Naken kvinna

Alla dagar på året ligger hon där på stenen, denna nakna kvinna och självklart kan jag inte låta bli att titta lite försynt på henne. Vid några tillfällen har jag tänkt att fotografera henne och just denna dag, faktiskt på julafton tog jag en snabb bild för att sedan fortsätta till julbordet. Det är en staty som finns i stadsparken här i Oskarshamn och en dokumentation av den fick det bli helt enkelt.

Inlagt 2024-01-16 18:05 | Läst 431 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Är nog ganska okänslig för kylan i det materialet. Minns inte henne men hon har kanske tillkommit senare. bodde granne med stadsparken i 10-12 år (hantverksgatan)
HaD/Gunte..
Svar från mojje 2024-01-17 09:35
Det känns som att du missat den kanske då jag tror hon funnits där väldigt länge. Kolla med en sökning.
Tydligen Arvid Källström som gjort den och en liknande finns i Påskallavik. Som gjord av sten är hon okänslig för yttre förändringar, vilar lugnt vidare. De sparsamma färgerna passar bra.
Svar från mojje 2024-01-17 09:37
Visst är det Källström finns fler statyer som han gjort. Just en liknande i Påskallavik har jag dålig koll på däremot en betydligt större staty av en kvinna finns där.
Hej Morgan.
"att titta lite försynt på henne"
Betyder försynt "taktfuldt, hensynsfuldt" på danska ?
Jag skulle nog titta närmare och mer direkte på henne och kanske fotografera henne från flera olika vinklar.
Men jag är jo också dansk :-):-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från mojje 2024-01-18 07:38
Tack för din kommentar Erik, du verkar ha koll på vad som menas med försynt. Kanske tar jag flera bilder på henne ett annat tillfälle.