Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Skriva ut på akvarellpapper

Ibland tycker jag det är skoj att skriva ut bilder hemma, jag har absolut ingen speciellt bra fotoskrivare. Det är en Canon av äldre modell men till det lilla som jag skriver ut fungerar den bra. Jag skriver ibland ut på annat än just fotopapper, ibland skriver jag ut på akvarellpapper då jag tycker det är fin struktur på pappret. Dessutom blir bilderna lite vackert konstnärliga på sånt papper tycker jag. Jag valde såklart en bild som jag försökt att fotografera konstnärligt från början.

Pappret som jag valde, köpte det i en affär som sålde konstnärsmaterial. Just den affären finns inte kvar men det finns ju andra affärer som säljer sådant. Jag betalade 80:- ungefär för hela blocket(20 ark).

En bild på strukturen på pappret, jag tycker det är fin struktur men jag ska försöka hitta papper med lite annorlunda struktur framöver.

Resultatet, bilden inramad och vackert matt med struktur.

Närbild, inte så lätt att fotografera då det var lite blänk ifrån fönstret. Men jag är nöjd med resultatet och tanken är att bilden ska få vara med i en utställning framöver. Det är roligt med bilder på lite annat än just fotopapper då det kan starta lite diskussioner och dialoger med besökarna. Personligen tycker jag naturbilder blir riktigt vackert på sånt här papper och det är skoj att använda skrivaren lite ibland också.

Inlagt 2020-06-28 15:05 | Läst 3537 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Bra jobbat med fint resultat.
Svar från mojje 2020-06-28 19:39
Tack Sven, roligt att du tittat och kommenterade.
Soft och vackert.
Svar från mojje 2020-06-28 19:40
Tack Lena, ja det blir fint på sånt papper tycker jag.
Intressant! Jag trodde du menade det preparerade akvarellpappret typ Hahnemühle Photo Rag, men du har använt opreparerat. Troligen rinner bläcket ut lite mer men med rätt bild blev det ju bra!
elgenper 2020-06-29 08:51
Minns att jag provade detta för evigheter sen (min skrivare då var en Epson 2100 om någon minns den...) och att färgerna mycket riktigt "blödde" en hel del. Ingen aning om hur dagens färger bär sig åt, men redan 2100 använde pigmentbläck. Men papperet var ju mycket vackert i sig, och med rätt bild fungerar det ju fint.

Provade också (detta var ju långt innan barytpapper för skrivare kom) att fixera, skölja och torka ett ark fiberpapper (Portriga eller Emaks; minns inte) och sen skriva ut en bild på det. Gick inget vidare...

PS Glömde säga att Morgans bild är mycket fin, och säkert väl lämpad för en lite "blödande" process!
Svar från mojje 2020-06-29 12:35
Tack Måns, jag har inte upplevt att bläcket rinner något speciellt. Jag har skrivit ut flertalet bilder på detta sätt och jag har varit nöjd med resultatet. Vore kanske roligt att prova framkalla på Hahnemühle Photo Rag och jämföra.

Tack till dig också Per, roligt att höra om dina erfarenheter och att du också provat. Som sagt jag tycker att allt fungerar bra med min skrivare. Och det är ingen avancerad sak, jag är i valet och kvalet att investera i en ny skrivare.
Tack för tipset! Fin bild.
Med vänlig hälsning/per-erik
Svar från mojje 2020-06-29 10:06
Tack Per-Erik, kul att tipset uppskattas och att du gillar bilden.
Mycket snyggt, passar din bild perfekt! Hälsningar/ Björn
Svar från mojje 2021-09-03 16:50
Tack så mycket Björn.