Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Som ett slagfält

Det såg verkligen ut som ett slagfält ägt rum men jag blev ändå glad när jag såg att det återplanterats här. Framtiden kändes säkrad och det bådar ju gott.

Inlagt 2023-08-07 10:27 | Läst 396 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det återplanteras, ofta som virkesåker, inte som skog. Människor har i landets södra delar påverkat markerna ända sedan stenåldern, och naturen har hämtat sig igen, blivit fin igen. Men ibland kan virkesåkern se ganska trist ut.
Svar från mojje 2023-08-08 18:16
Ja man får se om man får uppleva några större träd här sen framöver, det är ju minst 30-35 år framåt men ändå bra att dom planterar. Tack för din kommentar Stefan.
Inte är kalhyggen vackra, men du är ändå gjort en bra komposition av det. De ödesmättade molnen förstärker stämningen i bilden mycket bra.
Hälsningar, Bjarne
Svar från mojje 2023-08-08 18:16
Tack så mycket Bjarne, kul att du gillar bilden.
Hej Morgan.
Det kunde mycket väl vara ett foto här från norra Jylland, där det är orkanliknande stormar för tillfället. Jag tror att det är eld som har varit på spel här ?
Fin komposition i det här fotot - gilla det.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från mojje 2023-08-08 18:17
Tack Erik, alltid roligt att läsa dina kommentarer.
Har flera svampmarker som har sett ut såhär när man kommer på hösten, någon har väl återhämtat sig men man känner inte igen skogen efteråt. Andra skogar har man gett upp och inte besökt på tio år
Svar från mojje 2023-08-08 18:18
Tack Peter, visst är det så att man på något sätt tappar inspirationen i naturen när skogen försvinner.
Slagfält eller massaker går nog på ett ut när skogsbolagen skövlar. Vad som återplanteras är enfalden i en virkesåker. Mångfalden som en gång fanns är krossad, söndersmulad. Det finns få riktiga skogar utanför naturreservaten i det här landet. Det mesta är virkesåkrar, inte skogar.
Sorligt och kortsiktigt.

Hälsningar Jörgen
Svar från mojje 2023-08-30 20:40
Tack för din kommentar Jörgen, det är absolut sanning, ord och inga visor du skriver.