Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Supermåne juli 2022

Igår var det rubriker i tidningar och andra medier om att det var dags för supermåne. Varje gång jag läser om det så blir jag frestad över att fotografera händelsen men jag är absolut ingen astro eller månfotograf utan jag tycker det är svårt att få till något. En av bilderna blev denna som jag tog ute vid Ernemar i Oskarshamn, försökte komponera något ihop med sjömärket Rövite koa. Bilden kanske jag inte blev 100% nöjd med men jag blev ändå glad över att fått se upplevelsen och tillräckligt nöjd med bilden för att den ska få en plats i bloggen.

Inlagt 2022-07-14 16:05 | Läst 1404 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Den där vackra månen fångade du bra!
Svar från mojje 2022-07-15 16:03
Tack så mycket Dan, jag gjorde så gott jag kunde det är dock svårt att hitta någon komposition som på något sätt relaterar till månens storlek.
Snyggt, fina färger. Fint med månljuset i vattnet och nyanserna i rött. Det som är svårt med månen är att den lätt blir överexponerad om man ska exponera för omgivningen. Man kan ju göra två exponeringar men det är svårt att få ihop bilderna på ett snyggt sätt då månen strålar ut ljus utanför sin yta.
Svar från mojje 2022-07-15 16:05
Tack Peter, det finns säkert många sätt för att få till det bättre. Men det är svårt att hinna med då månen stiger fortare än man tror, det var en trevlig upplevelse iaf.
Härligt. En sån måne var det länge sen jag såg. Hälsar NL
Svar från mojje 2022-07-15 16:06
Tack Nisse, ja det är inte varje gång som det är fullmåne man kan se den speciellt om det är molnigt väder. Denna gång kunde jag inte skylla på det.
Fin bild tycker jag!
Svar från mojje 2022-07-15 16:07
Tack så mycket Lena.
Snyggt fångat. Bra att du fått med lite miljö för att skapa en känsla för supermånens storlek.

Hälsningar Jörgen
Svar från mojje 2022-07-17 17:26
Tack Jörgen, det är inte lätt att fotografera månen. Precis som du säger gäller det att hitta något att relatera storleken med, svårt att hitta några bra platser här i närheten speciellt när man inte vill åka så långt.