Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Brons i pressfoto-VM för Paul Hansen

Brons i pressfoto-VM för Paul Hansen

DN-fotografen Paul Hansen kammade hem en tredjeplats i klassen "Årets pressfotograf" i tävlingen Pictures of the Year International (POY). Det är en av två tävlingar som kan liknas med VM i pressfoto.

Juryn framhäver att Paul Hansens bildkollektion har har spets, djup och bredd.

– Jag eftersträvar bredden, vill visa att bildjournalistiken är viktig för berättelsens skull. Fel att se det som en tävling, jag tänker i berättelser. Så det är inte bara utropstecken det handlar om, bilderna måste in i ett sammanhang, säger Paul Hansen till DN.

Det råder inget tvivel om att Paul Hansen är en av världens främsta pressfotografen. Han vann förstapris i samma klass 2009 och 2012. I klassen nyhetsbild fick han ett andrapris 2014.

– När jag skickar in bilder handlar det om att ”kill your darlings”. Jag bollar urvalet med min fru. För 2016 skickade jag in ett drygt trettiotal bilder.

POY räknas som världens näst viktigaste pressfototävling, efter World Press Photo. 2013 utsågs Paul Hansens bild från en barnbegravning i Gaza, utsågs till världens bästa nyhetsbild i World Press Photo.



Publicerad 2017-02-12.

1 Kommentarer

Kent Helgesson 2017-02-13 21:44  
Oj...vilka bilder! Paul Hansen har tagit bilder som berör. Mycket bra!

Merläsning

ANNONS