Annons

Senaste innehållet av Maverik

  1. Maverik

    Ojämn fokusering på 50/1.8II?

    På denna bild är jag ca 60cm ifrån motivet. Fokus borde vara på "0". Tar jag ett närbildsporträtt och fokuserar på ögat så får jag inte fokus någonstans i ansiktet, ibland på nästippen.
  2. Maverik

    Ojämn fokusering på 50/1.8II?

    Jo, jag har testat stativ också, samma resultat. fokus hamnar alltid ca 2cm framför (alltså mellan det jag fokuserar på och kameran). Med mitt 17-40/4L sitter skärpan alltid perfekt (mindre bländare visserligen). Kameran jag använder är 40D.
  3. Maverik

    Ojämn fokusering på 50/1.8II?

    Jag har problem med mitt Canon 50/1.8, på ca 70% av alla bilder ligger skärpan lite fel (ca 2 cm). Men på vissa bilder ligger den perfekt. Detta ser man ju givetvis bäst med bländare 1.8 - 2.8. Om alla bilder hade varit fel så borde det ju kunna justeras, men när den vissa gånger fokuserar helt...
  4. Maverik

    Olika versioner av 40D?

    Vad lustigt... Kan det var en amerikansk version eller nå't i den stilen?
  5. Maverik

    Mest prisvärd? 40D eller D80

    Ni som har jämfört båda kamerorna, vilken har bäst sökare? 40D eller D80? Skiljer både ljusstyrka och storlek?
  6. Maverik

    Obj. fast 50mm, fokusfel!

    Servicen gick på garantin så det var ingen fara. De skickades till Canon i Göteborg, som för övrigt var mycket trevliga. Men på service-rapporten stod typ "objektivet fokuserar inom tolerans-värden"
  7. Maverik

    Obj. fast 50mm, fokusfel!

    Jag har haft samma problem med min 350d och 50/1.8. Jag hade både hus och objektiv inne på service, 2ggr, utan att jag tyckte det blev märkbart bättre. Objektivet fungerade betydligt bättre på en kollegas 20D samtidigt som mitt 350d-hus köra flera andra objektiv utan problem. Konstigt...
  8. Maverik

    Program som läser ICC-profiler i en bildfil?

    I MacOS kan man även välja "visa info" bå en bild för att se vilken profil den har, utan att behöva ett enda program.
  9. Maverik

    Detta kallar jag smuts på sensorn!

    kan det vara fotografens tanke att alla bilderna lutar åt samma håll? Ser ganska kul ut :)
  10. Maverik

    Nikon D40 vs. Canon EOS350

    Viss skillnad kan man nog ändå se på bilderna, framför allt på höga ISO-tal där Canon är bättre. Sedan är ju objektiv-utbudet väldigt begränsat på en D40.
  11. Maverik

    Bläckpatroner till ip5200?

    ip5000 har inte detta chip. Såhär står det om patroner till nya Pixma-serien: "Mikrochipset till Canons patroner 0620B001-0628B001 innehåller patent som gör att man inte får tillverka nya chips. De kompatibla patroner som vi och andra försäljare av bläckpatroner erbjuder innehåller inga...
  12. Maverik

    Vilken extern hårddisk är bäst?

    Både USB- och Firewire-disk kommer fungera bra på din imac, men på alla diskar jag testat som både har USB och Firewire-anslutning så går det ganska markant mycket snabbare med firewire...
  13. Maverik

    Konvertering till CMYK och ändringar i ICC

    Vilken återgivningsmetod använder du när du gör konverterigen? Med en ordentlig profil för bestruket papper så borde inte skillnaden bli så stor som du beskriver.
  14. Maverik

    Fotografiska tips Gotland!

    Småbåtshamnen i gnisvärd...
  15. Maverik

    ISO - Canon 400D

    Kompaktkameror är betydligt sämre på denna punkt. Fula distorsioner vet jag inte om det blir, bara en del färgbrus i speciellt mörka partier samt lägre totalskärpa.
ANNONS