Annons

Diskutera AI-genererade bilder i kombination med foto

Produkter
(logga in för att koppla)

fotobollfoto

Aktiv medlem
Jag såg snarare ett scenario där den bild du försöker ta (eller publicera) automatiskt redigeras så att ”störande” bildelement ändras eller raderas.
Javisst, och då är det ju bildigenkänning. Att tolka en fjong som en fjong som bör döljas. Eller känna igen kungens nuna bland alla andra på kafferepet.

Intelligens förutsätter det som PMD är inne på: lärande. Systemet måste kunna ta feedback och lära sig nya, mer framgångsrika, beteenden.

Teslas autopilot är nog i närheten av intelligens. Bilen bedömer hela tiden trafiksituationer och väljer handlingsalternativ. Men den samlar samtidigt in hur föraren väljer att agera i situationen. Detta oavsett ifall autopiloten är aktiverad eller inte.
Genom att samla in denna typ av data från alla bilar hela tiden kan systemet hela tiden bli bättre på att hitta och välja framgångsrika handlingsalternativ. Den enskilda bilen är inte en egen individ i detta. Systemet av Teslabilar har något som kan liknas vid intelligens.
 

fotobollfoto

Aktiv medlem
Det där är en klassiker inom AI sen 1950-talet. När ett genombrott har skett (t.ex. en dator som spelar bättre schack än en stormästare) säger alla att det inte är AI. Innan genombrottet sågs det som AI och tveksamt om det någonsin skulle ske.
https://en.wikipedia.org/wiki/AI_effect
Intelligens (av latin intellego, att förstå, begripa, inse, avgöra), mental förmåga; förmågan att utifrån givna grunder avsiktligt utveckla sitt tänkande. Till intelligensen räknas vanligen förmågorna att resonera, planera, lösa problem, associera, tänka abstrakt, förstå idéer och språk, komplicerade orsakssammanhang samt förmågan till inlärning.

 

joand

Aktiv medlem
Genom att samla in denna typ av data från alla bilar hela tiden kan systemet hela tiden bli bättre på att hitta och välja framgångsrika handlingsalternativ.
Ja, om du i "systemet" inkluderar Teslas utvecklingsteam. Det data som Teslas bilar samlar in kan användas för att träna nya maskininlärningsmodeller, men det är inget som sker autonomt. Dels för att träning av dessa modeller är extremt resurskrävande, och dels för att säkerhetskritisk mjukvara måste genomgå mycket rigorös testning innan den släpps. Att dessa system skulle uppdatera sig själva under drift finns inte ens på kartan än.

Edit: "Systemet" kan förstås lära sig var det finns vägarbeten, trafikstockningar och sådant under drift, men själva AI-modellerna rörs inte.
 

thommya

Aktiv medlem
Om man frågar AI (ChatGPT) om just denna fråga från TS, blir svaret följande:

Artificiell Intelligens (AI) kommer att revolutionera sättet vi skapar och upplever konst på. En av de mest spännande tillämpningarna av AI inom konst är förmågan att generera bilder som kombinerar fotografiets realism med digital konsts fantasi och kreativitet.

AI-genererade bilder skapas genom att träna maskininlärningsmodeller på stora datamängder av bilder. Dessa modeller lär sig mönster och funktioner i verkliga världsbilder och kan sedan generera nya bilder som ser ut som om de tagits med en kamera. Dessa bilder kan användas för att förbättra realismen i digital konst eller för att skapa helt nya bilder som inte är möjliga med traditionell fotografi.

En av de mest övertygande anledningarna att överväga AI-genererade bilder är potentialen för ökad kreativitet och uttrycksfullhet. Traditionell fotografi begränsas av fysiska världens begränsningar medan AI-genererade bilder kan bryta fri från dessa begränsningar och skapa helt nya och fantastiska världar. Dessutom kan AI användas för att skapa bilder som inte är möjliga att fånga i den verkliga världen, som abstrakt, surreal eller konceptuell konst.

En annan fördel med AI-genererade bilder är förmågan att generera stora mängder bilder snabbt och effektivt. Detta kan vara särskilt användbart inom branscher som reklam, där det krävs en stor mängd bilder för att marknadsföra ett produkt eller en tjänst.

AI-genererade bilder har också potential att demokratisera konstvärlden genom att göra det enklare för artister och skapare att få tillgång till verktyg och resurser för att skapa digital konst. Med den ökande tillgängligheten av öppen källkod AI-verktyg och plattformar, kan vem som helst med en dator och en internetuppkoppling börja experimentera med AI-genererade bilder.

Sammanfattningsvis är AI-genererade bilder som kombinerar fotografiets realism med digital konsts fantasi och kreativitet en kraftfull och spännande ny medieform.
Risken är att, från och med snart, så kommer flera att använda ChatGPT för hjälpa att argumentera för och emot på fotosidans forum.
Och hur det kommer att sluta är nog ett ämne för en ny tråd.

Framtidens DSLR är redan skapad i bildform m ha AI.
Fråga mig inte hur den funkar :rolleyes:

1673701279715.png
 

fotobollfoto

Aktiv medlem
Om man frågar AI (ChatGPT) om just denna fråga från TS, blir svaret följande:



Risken är att, från och med snart, så kommer flera att använda ChatGPT för hjälpa att argumentera för och emot på fotosidans forum.
Och hur det kommer att sluta är nog ett ämne för en ny tråd.

Framtidens DSLR är redan skapad i bildform m ha AI.
Fråga mig inte hur den funkar :rolleyes:

Visa bilaga 168160
Ja det där svaret upplevs ju intelligent.

Inte som en gång när jag satt i en taxi och väntade på avfärd. Chaffisen hade kilat iväg till ankomsthallen för att leta reda på den andra flygtaxiresenären som skulle med. Radion stod på. Det var något pratprogram.
Plötsligt sprakar den röststyrda GPS:en igång. ”Sa du Kungsgatan?”
Radiopratet fortsatte.
”ok. Till Kungsgatan. Kör rakt fram …”
 
ANNONS