Annons

Fotostudio för frisbees

Produkter
(logga in för att koppla)

brants

Ny medlem
Hej,

Jag fotograferar frisbees i ett litet rum där jag har några lampor att tillgå, men eftersom jag har väldigt dålig koll på ljussättning så känner jag att jag behöver lite hjälp på traven, hur ska jag sätta upp ljuset och vad behöver jag köpa till?
Just nu fotas det med mobilen på grund av ljuset inte är tillräckligt med en digitalkamera.

IMG_20210128_105132.jpg IMG_20210128_105234.jpg IMG_20210129_100331.jpg IMG_20210129_100347.jpg


Hade tänkt köpa: https://www.cyberphoto.se/foto-video/studio/bakgrunder/minibakgrunder/lastolite-colorgloss-100x130cm-super-white
Eller liknande produkt för att ha under frisbees'arna.
Samt en arm där jag kan fästa en digitalkamera på som står fast i rummet.
Men till själva belysningen, jag vet inte vad jag ska kolla efter, vad jag behöver för att få ett jämnt ljus över hela rummet/över hela bordet med frisbee's.
Jag vill inte att ska bli några ljusa vita reflektioner i frisbeesarna så som på denna bild. Behöver jag någon form av reflexskärm som är så pass stor så det lyser upp hela bordet?
IMG_20210129_100036.jpg

Lamporna som sitter i studion just nu är 200W.

Jag vill kunna använda min digitala kamera för att ta foton där ljuset gör att objektet syns tydligt och klart med jämn bra belysning.
En bild för att ge ett exempel på hur en frisbee's kan se ut,

Önskar liknande belysning när jag fotar flera frisbees på en och samma bild. (Fullt medveten om att ljuset studsar olika beroende på materialet)
Alla objekt jag fotar är gjorda av olika typer av plast!

Jag vet inte vad för mer information jag ska tillge så bara fråga på om jag missat något!
 

fotobollfoto

Aktiv medlem
Drömbilden verkar inte vara fotograferad på en superblank vit bakgrund (sådan som du vill köpa). Snarare matt.

Du behöver mycket mer ljus än du har. Prova med några blixtar som du riktar mot de vita väggarna du har så borde du kunna få till ett riktigt jämnt ljus.

PS. Att mobilkameran skulle klara sig med mindre ljus än ”digitalkameran” låter konstigt. Är det inte bara så att du luras av mobilens inbyggda efterbehandling.
 

Stonos

Aktiv medlem
Om du vill ha vit bakgrund köp en glasskiva att lägga frisbeen på. Ha "any" vit bakgund under och juster så att det blir vitt med mängden ljus (grått kan bli vitt med mycket ljus). Sedan vill du nog ha ljus från två håll för att belysa själva frisbeen, troligtvis blir softboxar bäst.
Det finns mycket på youtube, Aifo har bland annat en serie om produktfoto.
 
ANNONS