Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Program för bildarkivering (mac)

Produkter
(logga in för att koppla)

Anton W

Aktiv medlem
Jag har insett att min fjuttiga HD i min iBook inte kommer att räcka i all oänderlighet. Nu skulle jag vilja hitta ett program där jag kan bränna ner mina bilder men samtidigt spara tumnaglar av bilderna på datorn.
Finns det här programmet eller är det bara en organisatorisk utopi?

Jag är alltså _inte_ intresserad av en extern HD eller dyl. Litar inte på att något som snurrar 7200 varv per minut ska hålla i all oänderlighet...

mvh/Anton
 

jackt

Aktiv medlem
De flesta av "bilddatabasprogrammen" till Mac, Cumulus, Extensis Portfolio osv har den funktionen. Du bränner ner bilderna på en dvd och sedan läser du in dvd i programmen och då får en lista på vilka bilder som ligger vart.

Det program som jag tycker är trevligast är iView MediaPro http://www.iview-multimedia.com/, ta hem demon och testa.

/Thomas
 

jonik

Aktiv medlem
Vad är det för skillnader mellan Iview - media pro2, media 2 och catalog reader?
Klarar man sig som amatörfotograf utan pro, eller är fördelarna tillräckligt stora för att rättfärdiga det högre priset?
 

jackt

Aktiv medlem
På den här sidan har du en jämförelse;
http://www.iview-multimedia.com/products/compare.php

Den stora skillnaden är väl antalet bilder, RAW-support, färghantering, batch och scriptning saknas på den billigare.

Enligt denna sida går det att uppgradera sin vanliga version till en Pro-version om man känner att man vill ha de extra funktionera.
http://www.iview-multimedia.com/orders/upgrade1.php

Catalog Reader är bara ett program för att läsa bilddatabas-filerna. Om du tex skickar iväg bilder på en cd kan man lägga med readern.

/Thomas
 
ANNONS