Annons

Canon EOS 5D Mark III



EOS 5D Mark III är en digital systemkamera med 22,3 megapixels fullformatssensor med 61-punkters autofokus och bildserier på 6 b/s. Spela in högkvalitativ Full HD-video, med manuell kontroll över allt från bildhastighet till ljud.

Egenskaper

22,3 megapixels fullformatssensor
61-punkters autof...Läs mer

Övergripande: 
Att använda: 
Hållbarhet: 
(baserat på 35 recensioner)
Skriv en egen recension




2017-07-07 Plejaderna

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Perfekt allroundkamera till ex sport, natur och allt!
MINUS: Brus i mycket hög ISO

Mycket bra, nära proffsklass fortfarande än idag trots 4 år gammal modell när Canon 5D Mark III släppts.

Köpte på Ebay ( uk.com ) 7.000 kr billigare än fotobutiker i Sverige för tre år sedan.

Pris: 20100
2017-02-11 Nallebjörn

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

BRA

Pris: 26000
2016-03-18 Stefan Andersson

Att använda: 2 Hållbarhet: 4

PLUS: Ergonomi (utom pekfingerhjulet), robust, vädertätad, AF, tillräcklig fps för mig, ISO.
MINUS: Pekfingerhjulet (borde sitta som på Nikon). Skulle önska en nedladdningsbar, mer utvecklande manual, där man beskriver AF-funktionaliteten bättre.

Jag älskar den. Så många gånger jag sagt hemma att nu är jag nöjd ... med de för stunden två husen. Ett snabbt och ett FF för finfoto. Nu behöver jag inte två hus längre. 6 fps. räcker för mig. AF klockren och snabbare än fantomen. Innan jag har utnyttjat allt denna kan, är jag nog fossil redan. Skulle behöva lite mer utvecklade beskrivningar för Afns alla lägen, misstänker jag kommer missa fokus i sommar på mina sjöfåglar. Gillar snabbmenyn. Äntligen en tyst slutare. Nu kan man smyga i en kyrka utan att det låter som man river predikstolen när man trycker av. Finns en ergonomisk sak som jag tycker Nikon absolut är mycket bättre, pekfingerhjulet. Hur tusan tänkte man i Japan om man med handlovsrem, ska vrida upp pekfingret till husets ovansida??? Samma galna placering på varenda hus jag ägt.
2016-02-09 Nyblivenfotograf

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Det mesta på denna kamera är okej dock är allt mycket sämre än Nikon D810 till exempel.
MINUS: ISO är användbart på ca 3200-4000 vilket är rätt så dåligt med dagens mått. Ger nästan alltid mindre skarpa bilder även då jag jobbar i studion med den mot Nikons D800e D810 och Sony A7R2.

Har nu fotat över 1 år med denna kameran och det har blivit rätt många bilder då min gamla 70D legat på hyllan för det mesta efter detta inköp. Dock är jag inte helt nöjd då jag även fotat en del med Nikon D810 under senare delen av året. Canonen ligger bara precis 2 steg bakom nikonen i allt och i min smak levererar mjuka bilder i det flesta fall.

Liknande produkter: Fanns bara Nikon D800e som är sämre på AF sidan än Canon 5Dmk3 vid tillfället.

Kundtjänst: Cyberphoto är klockrena som vanligt men vill varna för Svea finans fula "kampanjer" som inte stämmer överens med verkligheten.

Pris: 21000
2015-12-30 Naahls

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Tar kanon fina bilder!
MINUS: Har inte hittat några än?

En härlig kamera för de som byter upp sig till fullformat! Kräver lite mer kunskap i kamera hantering mm

Köpt hos: Cyberfoto
2015-07-05 SanderTaats

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Silent shutter och bra autofokus.
MINUS: Den kunde ha haft lite bättre dynamiskt omfång.

Underbar kamera på alla sätt och vis. Köpte två st för att kunna ha två olika objektiv på samtidigt. Silent shutter och ett steg lägre brusnivåer tillsammans med bättre autofokus motiverade uppgraderingen från 2 st 5D Mark IIor.
2015-02-21 Per Eisele

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Allround fullformatare som håller måttet
MINUS: Bara om man jämför med den 2,3 ggr så dyra 1DX...

De äldre 5D husen saknar de kvaliteter jag eftersträvar, vilken tur då att 5D MIII kom. Det är en utmärkt kompromiss för alla oss som tycker att 1DX huset är för mycket pengar för tillfället.
Tillräckligt snabb för att kunna sätta på telet när tillfälle erbjuds, precis vad som saknades i de äldre modellerna.

På mitt 7D hus har jag stängt av pekfinger AF helt men den funktionen hittar jag inte på 5D huset. Q-knappen!! Tack Marttin...då var det fixat. Jag letade bara i menyn....

Liknande produkter: 1DX men kan inte motivera den kostnaden i dagsläget.

Pris: 23000
2015-02-20 jennie.lorentsson

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

Jobbar som frilansjournalist och fuskar som fotograf och denna kamera är precis vad jag behöver, alla manuella möjligheter, full kraft, hög kvalitet, samtidigt vettig storlek och brett utbud av tillbehör. Verkar tålig.

Pris: 25000
2014-12-28 Jeroen Hartings

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Hög-ISO, allmän bildkvalitet, vikt, sökaren
MINUS: Omständigt att zooma i bilder

Sålde båda mina 1D-hus (1D4 och 1Ds3) och köpte en 5D Mark III istället. Var trött på vikten. Har inte ångrat mig en sekund. Bättre bildkvalitet, särskilt på högre ISO. AF är i samma klass, om inte bättre, som 1D4.
Dock vänjer jag mig aldrig vid att man inte kan zooma i bilder på AF-punkt-knappen längre. Nu måste man trycka på förstoringsglaset och sedan zooma med pekfingerhjulet. Hoppas på en firmwareuppgradering...

Pris: 23000
2014-10-27 Sylviadalberg

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Den har ett bekvämt grepp. Mycket olika inställningar och möjligheter. Väldigt snabb och bästa kvaliteten helt enkelt
MINUS: inget

Kunde inte ha blivit mer nöjs med denna kamera!

Liknande produkter: Ägde en Canon 500D innan, ett stort hopp.

Pris: 24000
2013-10-07 Torbjörn Andersson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: AF, iSO
MINUS: Inget jag kan hitta

Har haft 600D, 7D och 1D mark IV men inget går upp mot 5D mark III. Färgåtergivningen, iso m.m. är oslagbart. Visst skulle man vilja ha lite fler bilder/sek men då finns ju 1Dx att köpa.

Kommer att bli svårt att fota med crop efter detta..

Liknande produkter: 1Dx

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Pris: 26990
2013-10-07 drjoshua

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet i svagt ljus, brus, AF med många inställningar, tyst läge
MINUS: FPS, magert med auto-ISO-inställningar (lägst 1/250s), ingen blixt

Bytte bort min kära 7D mot 5D mk III med blandade känslor. Jag var tvungen att avstå högre antal bilder per sekund och Canon 17-55/2.8 med IS och det gjorde det hela lite kvalfyllt. Men en sak är säker; när det kommer till skillnad i bildkvalitet blir man bara helt lycklig! Vilka bilder!

Det korta skärpedjupet, skärpan och lenheten på bakgrundsoskärpan är helt underbar. Lågljusegenskaperna är så mycket bättre och ISO kan skruvas upp rejält. Det lilla brus som finns plockas enkelt bort i Lightroom. Mitt Canon 85/1.8 har fått ett nytt liv.

Det får visa sig om lägre antal bilder/sek blir ett handikapp eller inte. Jag hoppas att antalet "keepers" per sekund blir högre än med 7D och då kanske det går på ett ut.

Jag hade gärna sett lite fler "expertinställningar" för hur auto-ISO ska fungera, möjlighet till att ljuskompensera i M-läge mm. Helt enkelt lite mera godis från mjukvaruavdelningen!
2013-08-20 Modestil

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalité, AF
MINUS: Känner inte till några än.

Min första fullformatare och jag är riktigt imponerad!
Använde tidigare 7D och bildkvalitén i 5DMK3 (speciellt i dåligt ljus) är ljusår bättre.

AF är riktigt vasst, även i sämre ljusförhållanden. Testar alla olika AF-lägen, för det finns en hel del.

Pris: 23000
2013-02-24 Mats Lindberg

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb autofokus, sätter fokusen, många autofokus inställningar, tyst slutare, väder tätningen, bild kvaliten, kan skruva upp iso ordentligt
MINUS: "Bara" 5 bilder i sek.

Vilken skillnad mot MK2 och även mot 7D. Hade ofta problem med 7D att den missade fokus i serie tagning. Av tex 7 bilder fick jag bara 2 skarpa. Med MK3 får jag ALLA skarpa, stor skillnad. Gäller att sätta sig in i de olika fokus alternativen men gör man det har man en fantastisk kamera.

Liknande produkter: Nikon D3s, Canon 6D,

Kundtjänst: Utmärkt
2013-02-22 Siljefjord

Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Bildkvaliteten
MINUS: Autofokus och vädertålighet med batterigrepp

Mycket nöjd med bildegenskaperna särskilt på höga iso. Mindre nöjd med kamerahuset och autofokusen efter att ha haft ett antal 1d-hus. Err har stått på displayen och kameran slutat fungera. Då har det varit fukt mellan batterigreppet och huset. Efter att ha torkat bort fukten så har den fungerat igen. Uppstarten för autofokusen upplever jag som långsammare än 1d.

Liknande produkter: Eos 1d mark iv

Köpt hos: Ebay UK

Pris: 24000
2013-01-12 Elixx

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt använd, älskar konstruktionen.
MINUS: Lite besviken på bruset samt avsaknaden av utbytbar fokuseringsskiva. Lite bang for the buck.

Bättre AF än 5D MK II. Bättre grepp, tyst slutare, härlig FPS.

Liknande produkter: Eos 6D.

Kundtjänst: För taskig attityd från Canon samt Intervision. I tidigare ärenden. Funderade på att byta märke, men har hört att Nikon är sämre.
2012-11-16 Rolz

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: ISO, fokusering framförallt i sämre ljus och bildkvaité.
MINUS: Inga så långt men kanske kommer det några men tvekar om det.

Har varit med kameran nu i ungefär 3 veckor och är fortfarande delvis på upplärning på den men känner igen en hel del genom de 3 1D-hus jag har haft hittills plus 7D och D60.

När jag känner att det börjar bli tid för en ny kamera så skall det kännas helt rätt för det kostar en slant och då måste det vara värt detta också. Kan utan tvekan säga att min magkänsla plus det faktum att många redan hunnit testa och ge sina omdömen av kameran var det rätta beslutat att ta nu. Jag är mycket nöjd så långt och jag använder mina kameror mestadels till sportfotografering i de mest skiftande ljusförhållanden och denna pjäs är fram till dagens datum nummer ett. Snabb fokusering, fler "keepers" och otroligt bra ISO-egenskaper med lågt brus är de bästa egenskaperna och att den sedan tillsammans med Canons 1,4 ver.3 konverter fungerar suveränt gör inte saken sämre. Har hunnit testat med 500/4 och är imponerad av resultatet. Kommer givetvis fortsätta testa och utmana kameran men vilken känsla att kunna gå upp till 12.800 på ISO skalan utan att det stör mig är värt mycket i mitt jobb som sportfotograf.

9 okt 2013 Såhär cirka ett år efter jag köpte kameran så är det inte mycket jag kan säga om mitt omdöme jag hade efter min första recension. Är fortfarande minst lika nöjd med kameran, det enda är att mina egna krav har ökat allt eftersom jag använt kameran. Blir lätt så när man vant sig med i stort sätt vad kameran är kapabel till. Men detta är inget att fästa sig vid för kameran levererar nästan alltid vad jag förväntar mig och de tillfällen när den inte gör det är det mestadels fotografens fel att så sker. Är fortfarande det bästa Canonhus jag ägt men trots det så får "gamlingen" 1Dmk3 pö om pö hänga med vilket är ett gott betyg för den slitvargen också.

Liknande produkter: 1D X men dubbelt så dyr men absolut inte dubbelt så bra.

Pris: 27000
2012-11-09 DanneWest

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvaliten särskilt i svagt ljus
MINUS: Dyr

Detta är min första fullformatkamera och jag är fruktansvärt nöjd med allt från bildkvaliten till handhavandet. Den levererar fina bilder i alla lägen och i svagt ljus är den svårslagen tror jag.

Liknande produkter: Nilson D800

Kundtjänst: Mycket bra

Pris: 30000
2012-11-05 sören linde

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Precisionen i AF, brusegenskaper suveräna, gedigen från minsta detalj och många fina inställningsmöjligheter.
MINUS: Inga

Magnifik kamera, den bästa jag haft från Canon. Sitter som gjuten i mina händer och med en stor och ljusstark sökare.

Kundtjänst: Alltid bra service på Scandinavianphoto
2012-10-29 thhmo

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Stadig, robust, bildkvaliten, AF systemet. ISO egenskaperna, brusnivå. Känslomässigt en mycket modernare kamera än 5D mark II:an. Slutaren känns rappare och ger inte samma framåt "tilt" som 5D II:an.
MINUS: Skulle vara att den saknar popuppblixt för de gånger man vill ha lite fyllnadsljus ute. Bildkvaliteten vid video kunde varit skarpare då stilbild i samma storlek ger mer skärpa och detalj, hoppas på en firmware uppdatering som gör video bättre.

Bytt upp mig från Canon 550D. Det är en mycket bra kamera enligt min åsikt, vad det gäller bildkvalite är jag väldigt nöjd, handhavandet kräver ju en del tillvänjning då det finns många inställningar och möjligheter, men ökar ju även användarens möjligheter att få till sin bild som man vill ha den.

Liknande produkter: Canon 5 D mark II
2012-10-08 Mikael Pettersen

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: af, isoegenskaper,tysta läget,byggkvalite,fullformat...ja allt!
MINUS: inga!

overkligt bra kamera,underbar af,har fotat fåglar och djur på iso 12800 med mycke fint resultat!
2012-10-07 Samuel Svensson

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: -Fantastisk AF med mycket custom-alternativ. -Seriebildstagning tillräckligt snabb för sport, fågelfoto. -Välbyggd med bra grepp och vädertätning, har använt den i regn utan problem. -Bra tyst läge. -Bra höga iso-egenskaper.
MINUS: -Lägre dynamiskt omfång än konkurrenter. -Autoiso kortaste slutartiden 1/250 sekund. -Ingen inbyggd blixt, kan ju behövas nån gång. -Priset

Härlig uppdatering i Canons omtyckta serie av 5D-or.

Liknande produkter: D800, 1DX, D4, 6D, D600

Kundtjänst: Perfekt.

Pris: 22000
2012-09-12 crebbles

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Allt med denna kamera är bra men top tre är nog AF, Ljusmätning samt iso hantering
MINUS:

Har nu haft detta hus ett tag och fotat en hel del med det.
Bland det bästa med det är nog iso hanteringen,AF samt ljusmätningen som nästan alltid träffar rätt!.
Bytte upp mig från 7d och kan säga att det är abnorm skillnad! när jag fotade rallycross på semestern så tog jag ca 2600 bilder varav en hel del var långa bildserier, samtliga träffade fokus rätt på... kanske inte så konstigt för de flesta men för mig var det något helt nytt!
Med 7d kunde man ta 8b/s varav när jag fotade hundarna så blev bara den första i serien skarp om jag höll inne avtryckaren, även med AF som prio över hastighet inställt... Med 5d mkiii så tar jag 6 skarpa bilder /S vilket är 5 fler än med 7d.
Inte så att 7an var helt kass men man kan säga att det är skillnad.
Iso hanteringen är väldigt trevlig den med! i början var jag rädd att det skulle bli mkt brus över iso 1600 (detta är min första FF kamera) men märkte snart att upp till iso 10000 är helt användbart om man är ute efter detalj samt kvalitet! jag har dock ställt auto iso på min mellan 100-25600. Hellre en skarp bild än en med skak eller rörelseoskärpa.
Jag fotar mestadels natur springande hundar eller nattfoto (oftast utan stativ) och till detta har det varit en total fröjd att använda detta hus.

Pris: 32000
2012-09-09 PennAdams

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Nu fungerar äntligen min 2X mk III TC med 70-200. Måste vara den nya AF:en. Superbilder. Blev oskarpt med MKII:an.
MINUS: Inget jag kan komma på. Möjligen den pedagogiska barriären för att begripa alla AF-inställningar.

Har inte hunnit ta mer än några tusen bilder men autofokus, lågt brus och robustheten samt den fina sökaren gör den fantastisk att använda. Har dessutom märkt att den skakar mindre i silent mode vilket gör bilderna skarpare.

Liknande produkter: -

Kundtjänst: -

Pris: 22000
2012-08-04 Jimmy Nordström

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Byggkvalité, ISO-prestanda, AF, Sökaren, Skärpa, mm.
MINUS: Möjligen att den är 2bps långsammare än min 7D men den bättre afen väger upp det delvis.

En helt underbar kamera, har fotat ett tag med den nu.

Riktigt gedigen och bilderna den levererar är både skarpare, mer högupplösta och har mycket lägre brus och bättre färger än min 7D. T. Det känns som natt och dag även om 7D fortfarande är en bra kamera så går bildkvalitén inte riktigt att jämföra.

Många trevliga inställningar i menyerna som höjer nivån ett snäpp till. Gillar även förflyttningen av skärpedjupskontrollen till högersida så man kommer åt den med högerhanden.

Köpte den ny i Juli.

Köpt hos: CameraNU.nl

Pris: 24300
2012-07-20 Ellery Sneed

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Brushanteringen, dynamsikt omfång, skärpa, hantering.
MINUS: Va????

Insåg att optiken (400/2,8) förtjänade en bättre kamera än 7D eller 60D. Missförstå mej inte, de är också bra kameror.
MEN...resultatet med en fullformatare är så mycket bättre!
5D Mark III blev ett enkelt val då autofokusen lirar i en helt annan division än Mark II. Då jag har använt 7D ett antal år för just den så effektiva autofokusen trodde jag att jag skulle få se nå´t likanande hos Mark III. INTE alls! 5D Mark III har en autofokus som får 7D att sitta på läktaren, med korslagda/dubbel kors autofokuspunkter så får man en precision som är helt enorm!
Bildkvalitén är så bra som den kan bli! Brusreducering behöver man inte ens överväga upp till ISO 1250.
Något man bör vara försiktig med är skärpningen, redan som standard är det mycket skarpt. JPEG kan t.o.m tjäna på minskad skärpning!
Lätthanterad och manövrerad då den påminner MKT om 7D.

Pris: 31
2012-06-07 Peter Holgersson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: 1) Massor av korslagda autofokus-sensorer långt ute i kanterna så man slipper beskära eller panorera om vid motiv i kanterna (vilket sambon ofta väljer att ha) 2) En rate-knapp som enkelt ställs om till låsknapp - precis som på 1D 3) Ökad vädertätning 4) 5 bilder/s 5) Silent mode med seriebildtagning - bra vid foto i tysta miljöer 6) Makalöst bra brushantering - hockey i gamla mörka lador med gula glödlampor blir småpotatis och man använder ljusstark optik enbart för möjlighet till kort skärpedjup säker fokusering i mörka situationer
MINUS: Önskar att batterigreppet var integrerat och inte löstagbart

Ett verkligt lyft jämfört med föregångaren och bättre än Canon EOS 1D Mark IV på det mesta utom antalet bilder per sekund...

Liknande produkter: Canon EOS 1Dx som kommer snart

Kundtjänst: Toppen

Köpt hos: Media Markt

Pris: 29000
2012-05-25 Henry Fredrikson

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: AF, ISO och brus.
MINUS: Har inte hittat någon dålig funktion men saknar Time-Lapse och rörelseutlöst exponering. Något som jag tycker borde finnas på kameror i denna prisklass. Det handlar ju bara om utvecklingt av ett par programsnuttar. Verkar dra lite mer ström än II:an. Batterigrepp är ett måste enligt min uppfattning. En dag med IS-objektiv kräver extrabatterier i fickan utan batterigrepp.

Jag köpte inte denna kamera för att vara tidigt ute eller för att få en viss funktion. Orsaken var att jag länge funderat på att köpa en andrakamera. Jag hade redan en Canon EOS 5D Mark II men den satt ofta låst på ett långt teleobjektiv och jag tycker inte om att hålla på att byta objektiv i fält. Har flera ggr fått in insekter i kamerahusen.

När denna kamera presenterades blev det solklart hur jag skulle få en bra andrakamera - genom att köpa en ny förstakamera.

De fördelar med, Mark III, som imponerar på mig, efter att nu haft den en tid, är i nämnd ordning:
1. Autofokus. Helt suveränt. Hade länge försökt ta bilder som denna men misslyckats med Mark II:ans fokus:
http://obj.fotosidan.se/obj/photo/ce/ce00844fcc205edff12198232c312954.jpg
Det gick direkt med Mark III:an. Bara AF motiverar ett köp/byte för den som har Mark II eller sämre.

2. ISO. När man fotar djur och fåglar kan man aldrig få nog av ljusstyrka och fungerande ISO. Kameran är markant bättre på svagt ljus jämfört med Mark II som redan den var bra.

3. "Tyst läge" både för enbildsfotografering och seriefotografering. II:an låter som ett åskväder vid sidan av III:an. Suveränt både i miljöer där man inte vill störa men även i naturen när man inte vill bli upptäckt.

4. Seriebildshastigheten. Vill man fånga något precis när det händer så kan det aldrig gå fort nog. III:an käns väl avvägd även om detta inte är en exakt vetenskap. Nackdelen är att man kommer hem med mycket bilder som måste rensas bort.

Utöver detta har det tillkommit ett antal finesser som inte fanns på II:an som är trevliga att ha men som inte motiverar ett inköp.

Största nackdelen med III:an för den som tänker behålla II:an är att kamerorna inte är helt lika designade. Man gör fel lite för ofta men det är möjligt att det är övergående.

Tillägg 2012-06-17: Har nu haftbatterigreppet några veckor. Fungerar utmärkt och är behagligt att hålla i. Synd att avtryckaren inte sitter exakt som på kamerna - lite närmare kanten. Det gör att man trevar något i snabba situationer men man lär väl sig. En stor nackdel med batterigreppet är att batterierna monteras i en "släde" som skjuts in från sidan i batterigreppet. Det innebär att batteribyte inte längre är en enhandsoperation som på 5DII. Nu måste man lägga ifrån sig kamerna under bytet och det är inte alltid så lämpligt i skog och mark. Toppen är däremot att det fortfarande är demonterbart. När det inte behövs så är det snabbt och enkelt att skruva bort och man har en betydligt mycket smidigare och lättare kamera.

När jag skrev resensionen ovan hade jag huvudsakligen bara använt det Canons 300 mm 2,8 IS II USM objektiv som jag köpte kameran till. Nu har jag även hunnit testa alla mina övriga objektiv - 24 mm, 50 mm, 24-70 mm, 28-125 mm, 70-200 mm och 200 mm. Autofokusen fungerar lika suveränt på alla. Har perfekt fokusering på allihop.

Liknande produkter: Fanns ingen anledning att titta på något annat. Är fastinvesterad i Canon objektiv.

Kundtjänst: Har inte behövts ännu.

Pris: 31990
2012-05-22 phool

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Iso,autofokus,grepp, bildkvalité, design.. Mycket snygg att titta på.
MINUS: Inget, absolut inget.

Den här kameran är helt rätt för mig. Kommer från några år med Nikon så det mesta var lite ovant till en början. Nu gör jag det jag vill på nån sekund, nu sitter allt som gjutet. Autofokusen är väldigt snabb och bra t.o.m i dåligt ljus, isoprestandan är på topp. Extremt bra bildkvalité överlag. Greppet för mina relativt stora händer är mycket mycket bra. Den här kameran ska jag ha kvar länge!

Liknande produkter: D800

Pris: 31990
2012-05-22 Apkatt

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: AF, ISO-prestanda, byggkvalitet, ergonomi
MINUS: Att hela sökarfönstret lyser upp i rött när den har låst fokus och inte individuella kvadrater som hos Mark II.

Ersatte 5D Mark II, det jag är mest nöjd med är utan tvekan AF, väldig skillnad.

Liknande produkter: Once you go 5D you never go back.

Kundtjänst: Bra service.

Pris: 32000
2012-04-21 kennethvärmdö

Att använda: 4

PLUS: Bättre autofokus än 2:an även om jag ännu inte känner att jag kan utnyttja den till fullo (komplicerade inställningar). Mindre brus, ok i vissa situationer upp till 12800. tysta läget, jättebra i många lägen märker man inte att jag plåtar. Bättre grepp än 2:an.Kan ha den hängande neråt i handen utan att greppa med tummen,bra för att vila ibland,glöm det på en D800 som jag var lite sugen på pga upplösningen.
MINUS: Bra med låsning av programläges ratten men jobbigt att den måste tryckas ner hela tiden man vrider den. Med handskar kan det ta alldeles för lång tid att vrida ex från P till C3.Skulle vara bra om det räckte att trycka en gång för att sedan inte låsa sig förrän den man har släppt den.Skulle därför vilja ha möjlighet att programmera någon annan knapp för att nå ex C3.Bra att kunna assigna knappar till olika funktioner med alternativen är styrda och ganska få

På dom flesta punkter en bättre kamera än 2:an.Brus,AF,hastighet,tyst läge,bättre möjligheter att kontrollera AutoIso,dock inte helt överens om den låsbara programknappen se nedan,

Liknande produkter: D800

Pris: 31990
2012-04-09 Rolf Nyström

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Tyst och smidig i jämförelse med 1D, lågt brus, AF.
MINUS: Ofrivillig felexponering, men som går att programera om.

Jag har använt 1D Mark III och 1Ds Mark III under några år så min recension präglas av detta.

Bruset, eller avsaknaden av brus, den tysta slutaren och AF är det som gör mig mest positiv. Jämför jag med 1Ds Mark III så är bruset minst två steg lägre. Bruset på 1600 ISO ser bättre ut är på 400 med 1Ds. Det gör att jag använder mig av variabel ISO från 100-1600. Det gör i sin tur att jag alltid har en bra slutartid och inte behöver riskera att i onödan få suddiga bilder på grund av att djuret gick in i ett mörkare parti. Den finessen är jag väldigt nöjd med.
Slutaren är i jämförelse med 1Ds väldigt tyst, den har en mjukare ton. Dessutom finns det ett S-läge (silent) där kameran blir väldigt tyst och man kan även ta 3 bilder/sek i S-läget, väldigt bra.

AF är väldigt pricksäker, minst lika bra som min 1Ds. På 1Ds har jag 1 fokuspunkt i mitten som klarar bl.4 i 5D Mark III har jag 41 st. Det gör att jag kan följa ett djur med mitt 500:a som springer och samtidigt komponera bilden i kameran så jag slipper mittcentreringen.

Nackdel:
Jag reviderar det jag skrev tidigare om C-lägena för er som läst det. En bussig fotograf informerade mig om att nackdelen går att välja bort om man vill. Det har jag nu gjort.

Det sitter en knapp markerad med * till höger om AF-ON som jag ställer skärpan med. *- knappen kommer man lätt åt när man ställer skärpan och den knappen låser ljusmätaren under att antal sekunder. Om du lyfter kameran och samtidigt råkat trycka på den knappen kommer alla bilder att bli felexponerade. På 1D sitter en likadan knapp men där är kamerahuset veckat lite så att AF-ON knappen sitter lite längre bort, det räcker tydligen för att inte komma åt den på 1D. Nu har jag stängt den knappen helt och lagt funktionen på M-Fn i stället.

De positiva egenskaperna, främst ljudnivån, bruset och 41 af-punkter för mitt 500:a gör att jag är mycket, mycket nöjd med kameran.

Kundtjänst: Lämnade in kameran med alla objektiv för mikrojustering och får veta att man inte kan göra justeringen för programvaran ännu inte finns tillgänglig.
Intervision gjorde alla justeringar men kunde inte nollställa huset efter justeringarna eftersom programvara saknades så ingen kritik till Intervision, det är Canon som skall kritiseras.

Pris: 31990
2012-03-31 RolfE

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: AF, ISO-prestanda, tyst läge, bildkvaliteten
MINUS: Inte hittat några ännu bortsett fr priset

Måste testa mer, men hittills:
underbar AF och fantastiska prestanda i dåligt ljus.
Kommer att ta lite tid att lära sig, fr.a. AF-delen.
Bildkvaliteten möjl lite bättre än MKII.

Pris: 31.99
2012-03-29 Oppfinnarn

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Fantastisk vid dåligt ljus. Bilder tagna vid 12800 ISO är fullt användbara, speciellt vid konvertering till exv svartvitt. Den extra kortplatsen med SD är perfekt för ett Eye-Fi och för över bilderna i exv små JPGs till Iphone/Ipad för snabb visning.
MINUS: MkII är tung, och denna är ca 120gram tyngre. Med ett 70-200 på är det ett träningspass efter ett par timmar. Irriterande att layouten är så pass annorluna än föregångaren. Med avsaknaden av upplysta knappar bakpå blir det lätt förvirrande när man står och fipplar i mörkret.

Äger en Mark II sedan tidigare och köpte den främst pga dess goda egenskaper vid höga ISO, men som många andra har jag varit mycket frustrerad med dess undermåliga AF-system. AF-systemet på Mark III är en enorm skillnad från Mark II. Kameran hittar lätt och snabbt fokus även under mycket dåliga ljusförhållanden och i motljus, vilket var mer än man kunde säga om föregångaren. Nästan ingen bandning vid höga iso som på MkII, vilket gör bilderna mycket mer användbara. HDR-funktionen fungerar över förväntan och ger riktigt snygga bilder.

Liknande produkter: 7D och 1Dx

Kundtjänst: Canon RCC är grymma i GBG.

Pris: 31990
2012-03-27 BugEyes

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: se i texten
MINUS: Mycket nytt att lära speciellt runt AF systemet, man får sprätta upp instruktionsboken då man inte bara kan köra som förut.

Canons nya "semipro" hus som åtgärdar i stort sett alla dom brister man kunde hitta hos 5D mkII, har tagit ett stort steg från "semipro" mot "pro". Listan av förbättringar är så lång att det inte går att rabbla upp den här.

Har provat höga ISO och jämfört med föregångaren, i stort sett borta är den bandning man brukade se och på höga ISO (över 3200) ser man en förbättring av bruset. Den exponerar lite högre på samma inställningar och tycks således inte ha lika mycket glädjemätare.

Har provat AF systemet i en dåligt belyst ishall på hockeyspelare och det levererar som det lovar.

Andra egenskaper jag upptäckt och uppskattar...
- AF i dåligt ljus är bra
- Ljusmätningen är smartare
- Serietagningshastigheten räcker till lagsport
- Silent läget är guld när man vill vara diskret
- Dubbla kortplatser äntligen
- Möjligheten att ge bilder rating i kameran
- Att DOF knappen är flyttad så jag inte kommer åt den av misstag hela tiden
- Att programratten har en låsknapp
- Förbättrad vädertätning
- Tillräckligt hög upplösning men inte så det bromsar arbetsflödet jämfört med föregångaren

Update 120508
Har nu kört kameran skarpt en dryg månad och hunnit med sport (hockey), studio och ett bröllop bland annat. Är ännu nöjdare med den nu när den bevisat sig i skarpt läge. Silent läget var verkligen guld i kyrkan i lördags :)

Det enda som stör mig är att man inte zoomar i displayen med samma knappar som förut, i stället ska man trycka på förstoringsglas och snurra främre ratten. Det är nog egentligen bättre men det gamla sitter så i ryggmärgen att jag gör fel hela tiden, har dock börjat vänja mig så smått nu.

Update 140121
Efter två år med kameran är jag fortfarande lika nöjd, det har blivit många bröllop och en hel del annat fotograferat med den. Har inte haft några problem alls med den och längtar inte efter en ny modell. Perfekt arbetsredskap för det jag gör som mest är bröllop.

Det är många parametrar att hålla reda på och lära sig, speciellt runt AF så speciellt lätthanterlig är den inte.

Jag skriver om den endast som stillbildskamera, video är inget jag håller på med och har inte ens provat den funktionen.

Kundtjänst: Räknar med att det ska funka bra från tidigare erfarenheter

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 31990

Phottix Mitros Plus Speedlight