FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Kvällshimmel i Kuhmo


Första kvällen i björnmarkerna, Kuhmo 30.5.2008. Foto: Håkan Eklund.

Nu när jag sitter fast med tidskriftsproduktionen (Skärgård nr 3/08) över midsommarhelgen kan jag åtminstone glädja mig åt två helt underbara veckor i skogsland och vid ishavskust (30.5-15.6). Det är ju via bilder vi kan återuppleva trevliga minnen; därför fotograferar vi ju ... eller hur?

Så här såg himlen ut i Lassi Rautiainens björnmarker i Kuhmo samma kväll som vi anlände till hans stockstuga. Jag hade med ett gäng unga damer och intresserade/kunniga fältbiologer som går på en artkännedomskurs som jag håller i trådarna för. Jag anser att det tillhör grundrättigheterna för alla naturintresserade att ha sett våra stora rovdjur på nära håll i deras rätta element, dvs ute i skog och mark. Därför åkte vi upp till Lassi i Kuhmo.

När tjejerna under ankomstkvällen rodde ut till en bäverhydda tog jag bilen för att spana in intressanta skogsområden som vi kunde botanisera i följande dag. Det hade regnat under eftermiddagen och tidig kväll och natthimlen var helt enkelt fantastisk! Tog massor med bilder. Den låga solen gjorde underverk bland de förbi-ilande molnen; bilden är helt naturell - dvs här har det inte behövts dras i några bildbehandlingsreglagen ... Bilden togs kl. 22.47.

Inlagt 2008-06-19 12:58 | Läst 15237 ggr. | Permalink
Jätte fina bilder från Kuhmo! Var själv där förra hösten, men tyvärr kom djuren ut alldeles för sent för kameran och jag fick inga bra bilder på annat än korpar. Men vilken fantastisk upplevelse. Vi hade flera björnar och en flock med vargar under dom 3 nätter jag var där.

//Emelie