FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

För mycket daltande


Självporträtt i Larnaca, Cypern. 16.4.2012. Foto: Håkan Eklund.

Bara så skönt att vara i en ny miljö. Tog idag lokalbussen in till Larnaca (en timmes resa, kostade 2 euro), bara vandrade runt med kamera och "open mind". Här en bild från strandpromenaden; först på bilden märkte jag att fotografen själv också fastnade ...

Igår mulet och svalt, idag soligt och varmt. Massor med skandinaver här på ön. Förutom alla turister så lär många tusen bo här året om (500 finländare, mångdubbelt fler svenskar).

Har sett svensk o norsk tevekanal i hotellrummet, sett en massa snö i Sverige ... Huuuuuuuu.

Har ocksa sett Utöyamördaren på teve idag - tycker att en sådan som han borde sitta i randiga fångkläder med händer i handbojor (att han inte kan göra extremisttecken ...)  och med allt hår bortrakat pa huvudet ...

Har en känsla av att det blir en massa daltande innan domstolen är klar med honom. Norrmännen borde stifta en speciell lag för Breivik, där han skulle fråntas alla de rättigheter som andra (mera normala) fångar har. Om han nu tänker börja använda fängelset som ett postkontor och HQ för sina anhängare, då har något slagit fel i våra samhällen - där vi låter onda krafter missbruka våra rättsstaters demokratiska värderingar.

Inlagt 2012-04-16 21:45 | Läst 2168 ggr. | Permalink
"Det är viktigt att rättstatens principer efterlevs" sade en överlevande från ön. Klokt, även om det kan upplevas som "daltande".

Snön blev kortvarig fast norröver ser det ju annorlunda ut ett tag till förstås...