FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Ny årsbok ur trycket


En timme gammal. BFF:s årsbok 2016. Foto: Håkan Eklund. Nr 145/366.

Hämtade nytryckta BioFoto Finlands årsbok 2016 från tryckeriet. Ett årspaket på 100 sidor där 22 medlemmar har bidragit med text och bild.

Det blev en fin publikation. Det är alltid lika spännande att öppna en nytryckt skrift, för att kolla att allt blev som det borde.

När vi först bildade föreningen (http://www.biofoto.fi/om-oss/historik) hade vi norska BioFotos medlemstidskrift Naturfotografen som medlemsförmån. Men den blev så dyr att hela vår medlemsavgift for till Norge.

Sen beslöt vi att själv göra en egen tidskrift, i form av en årsbok, där alla jobbar gratis. Jag är redaktör och kompisen Magnus Östman (chefred. för Finlands Natur) gör ombrytning och layout. Föreningens medlemmar bidrar med innehållet. Med ett antal sponsorerande annonsörer blir inte tryckkostnaden alltför stor.

Och sen har vi en publikation som genom åren blir allt värdefullare, ett dokument över finlandssvensk naturfoto.

Inlagt 2016-05-24 15:13 | Läst 1995 ggr. | Permalink
Kul att ni tog saken i egna händer! Och även värdefullt som minne. Häftigt med egen publikation.
Svar från Håkan Eklund 2016-05-26 11:05
Ja, det är inte så dyrt att trycka - om man gör allt annat själv.
Värdefullt på lång sikt, allt det som finns på nätet är ju inte lika "arkivbeständigt " ...
- hawk
En väldigt fin publikation! Den håller lika hög kvalitet som de tidigare årgångarna, både vad bildmaterial och textinnehåll beträffar. Ett par av de äldre exemplaren kan läsas on-line här: http://www.biofoto.fi/medlemssidor/online

Bamce