Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

15 min runt kvarteret

Idag blev det så att jag satt inne långt in på eftermiddagen. Så jag tänkte att jag skulle aktivera mig och ta en sväng runt kvarteret. Det blev bara en femton minuters runda. Men späckad med händelser. Se här: 

Nere på Magdalena kyrkogård stod en hästsläde och väntade utanför kyrkan. Bröllop inne i kyrkan och brudparet ville åka ståndsmässigt. Det är rätt. Pingsten är den klassiska tiden att gifta sig och detta ekipage måste ha bråda dagar! Synd förresten att politikerna har förstört pingsthelgen genom att ta bort annandag pingst. Det fanns en tanke bakom dagen. Tanken var att brudparen skulle få några dagar på sig att vara tillsammans. På så vis hjälpte helgen till att hålla folkstammen uppe. Detta förnuftiga nyttotänkande har i våra dagar ersatts med enklare föreställningar om att vi måste ut och vifta med flaggor på nationaldagen. Ett klart nedköp. Återinför annandag pingst! 

Längre ned på kyrkogården vårdar en äldre dam en grav. Gången upp mot kyrkan är kantad av litterära storheters gravar, som Evert Taube, Erik Stagnelius, Lasse Lucidor. Samt även Lennart Lundin, busschaufför. 

När jag kom ut på Hornsgatan möttes jag av en förskräcklig syn. Ligister höll på att i öppen dag klottra ned en mur på gatan. Helt obekymrat stod de där och klottrade ned vänsterpropaganda. I Sverige sitter vänsterextremismen i högsätet: självsäkra och medvetna om att polisen inte kommer att ingripa skrattade de bara åt oss förbipasserande. 

Men se här! En ung kvinna dyker upp och stannar till och frågar vänsterligisten vad han håller på med. Ligisten blir helt ställd. Att någon skulle våga yttra sig mot framfarten var inget han hade räknat med. Det sägs ofta att vi svenskar saknar civilkurage. Men den här kvinnan visade prov på att det finns människor som vågar ta ställning och ingripa, och att det hjälper. Bra rutet! 

Jag gick vidare upp på Monteliusvägen. I Ivar Lo:s park hade ett sällskap  en picknick. Smygplåtade några bilder genom staketet. 

Ivar Lo:s park är ett av Stockholms verkliga smultronställen. Här har man första parkett med Stockholm för sina fötter. Två par spanska turister passar på att föreviga stunden. 

På Bastugatan visade ett hushåll upp patriotiskt sinnelag. Eurovisionsschlagerfinalen såväl som semifinal i hockey-VM. Samt även en manifestation mot 6 juni och för annandag pingst.

Nere på Hornsgatan vid Mariatorget dyker plötsligt en dubbeldäckare upp. Fylld med dansande tjejer! Där skulle man ha varit med! 

Rundan varade bara en kvart. Men det var en kvart med råge. Kände att jag hade fått nog med äventyr  för idag. Så jag gick hem för att med gott samvete ladda upp inför schlagerfestivalen. Go Robin! 

Inlagt 2013-05-18 21:59 | Läst 5633 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
En allatiders kvart vilka helt underbara dokumentära bilder med mycket humor i...inte det lättaste att fånga men i Stockholm det är där det händer saker hela tiden...
undrar hum min kvart skulle sett ut i Hässleholm...men vi har Robin inte så dåligt det...

jag tog en runda i trädgården stället...
ha fin dag i morgon
Gun-Inger
Svar från Iwa 2013-05-18 22:21
Hej Gun-Inger, jag såg dina bilder, har man en trädgård har man aldrig tråkigt! Heja Robin!
/Per
Många fina bilder på bara 15 minuter - ibland så ramlar motiven bara in, härligt!
Svar från Iwa 2013-05-18 22:47
Hej Sören, tack!
/Per
Det ser ut att ha varit en skön dag norröver också! Undras om någon av tjejerna skulle byta till hästskjutsen?
Svar från Iwa 2013-05-18 22:49
Hej Christer, bra idé! Skall ha den i åtanke om tillfället skulle yppa sig någon mer gång :-)
/Per
Tycker den där väggen blev bra mycket finare än innan...
Svar från Iwa 2013-05-18 22:50
Hmm..nja...
Trevligt dom sätter lite färg på staden.
Svar från Iwa 2013-05-19 07:55
Som sagt,...nja...
Tänk vad mycket man kan uppleva på 15 futtiga minuter! Snyggt jobbat!
Svar från Iwa 2013-05-19 07:55
Hej Helene, tack!
Per