Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Nytt objektiv

Midsommaren firade jag i Bredared. På hemvägen åkte jag förbi Borås där jag köpte ett 85/1.8 objektiv från en Fotosidan-medlem. Hittills har jag släpat runt på ett 35mm och ett 70-200. 70-200:an är otroligt skön men den är lite stor och tenderar att skrämma upp folk när man plockar fram bössan på stan. (en del gillar å andra sidan att bli plåtad av en "proffsfotograf" från en tidning...). Hur som helst tänkte jag att ett kort och smidigt tele som 85:an skulle komma väl till pass. Meddelar några bilder. 


Gluggen verkar vara bra på att fånga vattenytor. Här ett exempel från Stockholms inlopp i tidigt morgondis. 


Nybonat golv-känsla.  


Körsbärsträden i Kungsan. Gluggen verkar trivas i stadsmiljö. Men vad är det på marken? Färgstick? Moiré? Eller är det bara lite skräp? 


Änglamönstring. Bakgrunden tyvärr rörig. 


Bokeh-studie. Klart bättre! 


Gulblå vattenspegel.

Objektivet är riktigt trevligt att knata runt med. Storleksmässigt är det i samma härad som ett 50 eller 35 millimeters. Risken är väl att man nu blir för lat. 70-200:an får stanna hemma i garderoben. 

Idag är för övrigt första dan på semestern! Så under några veckor kommer jag inte att plåta till och från. Snarare av och till. Glad sommar, alla glada fotografer!

Inlagt 2011-07-02 11:55 | Läst 4574 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
En glugg som jag också klurat lite på. Har just köpt en D7000 och ja......

Ha en skön sommar med många "klick". /Peter-L
Svar från Iwa 2011-07-02 13:44
Hej Peter, tack detsamma!
/Per