Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Premiärsnö!

I fredags var det första dagen med riktigt snöfall i Stockholm. Äntligen! Som man har längtat. Det har inte varit roligt att gå och plåta i mörkret i vad som i praktiken varit höstkyla långt in i december-januari. Så i fredags när jag gick till jobbet tog jag med kameran för att dokumentera denna viktiga händelse. 

Snön gjorde vägen besvärligare för stadens resväskdragare. 


På Skeppsbrokajen finns det en koloni vintertrutar som brukar ligga och ta sig en lur på morgonkvisten. Jag stannar upp för att ta en bild. Men då flyger de iväg! Förstår de inte att jag är deras vän? 


Bättre är det med kajorna. De verkar ha fattat! 


Trafikleden längs Skeppsbron är normalt ingen höjdare. Men vitklädd i snö blir den genast mer trevlig. 


Förhoppningsvis håller snön nu i sig någon månad. Det är snöskottare, pulkåkare och mycket annat man skulle vilja plåta innan våren tar vid. 

Inlagt 2012-02-05 14:43 | Läst 5810 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snyggt och du har den vackraste vägen till arbetet! Trutarna jag såg igår var inte lika lättskrämda eller så var de fastfrusna. Gillar bild 3 och 5 allra mest. Ha de fint! //Ewa
Svar från Iwa 2012-02-05 20:53
Tack Ewa! Måsarna verkar ogilla gatufotografer. De vill inte fastna på bild. Måste satsa mer på att försöka vinna deras förtroende.
/Per