Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

G12 greatest hits

Det har förekommit en del irregulariteter här på bloggarna angående byte från systemkamera till kompakt och tvärtom. Tänkte jag skulle dra mitt strå till stacken och meddela några bilder från en G12:a som jag ägde för inte så länge sen. Saken är den att jag inledde min digitala karriär i januari förra året då jag gick och köpte en G12:a. Efter en månad hade jag dock tröttnat och gick och köpte mig en systemkamera. Så det blev inte så mycket plåtande med kompakten. Vill ändå meddela några bilder från min korta karriär som kompaktfotograf. 

Det var en riktig vargavinter med temperaturer på under minus tio grader i två månader. Egentligen härligt fotoväder. 

Från en fotoresa till Svalbard. 

När jag kollar igenom mina bilder från den här tiden måste jag säga att de flesta var riktigt usla. Under bra förhållanden när motiven står stilla går det att ta bra bilder. Men så fort motiven rör sig eller ljusförhållandena blir lite sämre blir det svårt. Hade i minnet trott att bilderna var bättre än de faktiskt var. Så för egen del är valet lätt. 

Inlagt 2012-08-17 23:26 | Läst 5510 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser helt OK ut i mina ögon, men det kanske är skärmen som luras... Tycker nog min Canon S90 ger riktigt OK bilder i alla möjliga lägen, och så är den ju alltid med. Fast jag jämför med D80 /APS-C format förstås.
Svar från Iwa 2012-08-18 09:36
Mitt problem med kompakten var främst två, nämligen att autofokusen inte hängde med när det rörde på sig samt oförmågan till kort skärpedjup. Dessutom fotoglädjen . Det är roligare att plåta med en systemare.
/Per
Jag tror att det kan vara med en en kompaktkamera som minnesbok, dvs snaps för platser man vill besöka med en riktig utrustning senare. Gatufoto i dagsljus kan också funka om man vill vara hemlig fotograf, för ingen bryr sig om folk med en minkamera.

Man kan fortfarande ta bilder med den och det är det som är det viktigaste :-)

mvh Tommy
Svar från Iwa 2012-08-18 09:41
Frågan är dock om gatuplåtande med systemare inte är mer ärligt. Man måste ju ge "offren" chansen att aggressivt reagera på ens plåtande :-)
/Per
tomazon 2012-08-18 09:44
Det är tudelat det där. Jag tycker nog det är mer ärligt med systemkamera, men å andra sidan är det ju konstigt att folk blir mer förbannade på en stor kamera än en liten. Det är ju samma syfte :-)