Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Musician's planet

Efter att ha bevistat Syfestivalen gick jag över till utställningen Musician's planet. På denna utställning visade tillverkare upp musikinstrument och annat gear. Atmosfären var ganska annorlunda jämfört med Syfestivalen. Framför allt var könsfördelningen radikalt annorlunda: 

Gubbar och guror. 

Mmm, nytt gear. 

Boys will be boys. 

Jazztrubadurer. 

Saxofonist. 

Pianist. 

Som sagt, boys will be boys. 

Två reflektioner har jag från dagens två utställningar, d v s Syfestivalen och Musician's planet. För det första är det det här med könsrollerna. Det är skrämmande vilken snedfördelning det var mellan de två utställningarna! Jag vet att det görs mycket på daghemmen där man ser till att barnen leker med könsneutrala leksaker  - men det behöver göras mycket mer. 

För det andra inser man att fotografi inte är mycket till konst. Konst handlar om att skapa saker med sina händer. Som inom sömnadskonsten eller musiken. Därför flockas denna typ av mässor av äkta hantverkare som kan sin konst, och det märks på uppträdandet. Fotografi handlar istället om att trycka på en avtryckare. Det är inte utan att man känner sig lite b. 

Inlagt 2012-10-20 23:05 | Läst 3149 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är inte bara att trycka på avtryckaren
Man måste se till att fylla utsnittet man ser med något intressant
Svar från Iwa 2012-10-21 09:28
Okej, kanske jag hårdrog lite väl mycket. :-)
Snacka om kontrast till förra inlägget, snyggt!
Ha det gott!
//ewa
Svar från Iwa 2012-10-21 09:29
Hej, Ewa, tack!
/Per