Till och Från

Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Paddlare orsakar trafikincident

Paddlare tror man inte skall utgöra någon trafikfara. Deras farvägar är ju skilda från den övriga trafiken. Men igår blev jag vittne hur en paddlare indirekt gav upphov till en mindre trafikincident. 


En paddlare kom paddlande ner för Riddarholmskanalen. 


På andra sidan Riddarholmsbron svänger han upp för att lägga till vid en brygga.  


Några fotgängare får syn på honom. De stannar upp: - Titta där, en paddlare! 


Paddlaren häver sig upp på bryggan. 


När fotgängarna stannar upp tvingas bakifrån kommande cyklister att väja och köra in på det vänstra körfältet. 


Då uppstår plötsligt en farlig krocksituation när cyklister närmar sig från andra hållet. 


Cyklisterna lyckas trassla sig ut utan skador. Långt ögonkast på trafikstörarna. 


Paddlaren lyckligt ovetande om vad han förorsakat. 

Frågan är om något behöver göras? Den här gången slutade det lyckligt, men man vet ju aldrig i framtiden. Kanske kan man sätta upp skyltar, "Paddlarskådning förbjuden", vid särskilt känsliga platser? 

Postat 2011-08-10 20:39 | Läst 4413 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Bland kulstöterskor och kulstötare

Det stöts mycket kula just nu. I förrförra veckan innan prajdarna tog vid gick en kulstötningstävling av stapeln i Kungsträdgården. Ett perfekt fototillfälle -tyvärr kom jag lite sent och det var alldeles knökfullt med folk. Härlig stämning på läktaren. Jag fick ej något tillfälle att ta några bilder på själva actionen. Däremot lyckades jag plåta några bilder backstage. 


Backstage. En estnisk kulstöterska ger mig en pilemarisk blick. 


Men här då? Pratar hon med mig? ...vi hörs sedan?...du ringer?...

Nåja. Hur som helst måste man imponeras av ryggtavlan hos Spårvägskillen. I mitt förra blogginlägg klagade jag på plåtning av ryggar - men ibland är en rygg värd att plåta. Det sägs att axelbredden är det fysiska attribut som kvinnor i första hand attraheras av hos män. Hade själv en liknande ryggtavla i min ungdom. (Den finns fortfarande kvar men ligger numera inbakad i några extra skyddslager). 

Denna blogg arbetar under en av överheten godkänd jämställdhetsplan där vi försöker balansera manligt och kvinnligt. Därför meddelas även bilder på några manliga kulstötare. 


Några manliga kulstötare höll tävling på Slottsbacken en härlig sommarkväll. Här var det inte så mycket styrkan som tekniken som var avgörande. 


Ett skönt stoppkast. Hyfsad autofokus?

När man tänker efter finns det ju en fin kulbana uppe på Slottsbacken, med en av Stockholms finaste utsikter. Ett perfekt sätt att tillbringa en sommarkväll. Här kan man spela och göra turisterna glada. Någon som är sugen på ett parti? 

Postat 2011-08-08 23:09 | Läst 3791 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ryggar

Igår blev en sån där dag då modet sviktar och man bara plåtar ryggar. 


Det började i och för sig ganska bra. På väg till jobbet gick jag min vana trogen över Slussen. Där plåtade jag en trevlig rygg i gult och blått som samspelade fint med vatten och fasader. Heja Sverige! 


Sedan dök det upp en man på cykel. Grönt, vitt och rött.  Viva Italia! 


Emellertid hade nu ryggplåtandet börjat sätta sig på hjärnan. En arbetare på en pråm i Strömmen. Ofarligt. 


På vägen hem fortsatte det. Gick in på ett café och började plåta ryggar genom rutan. 


Som gatufotograf gäller det att vara frimodig som ett barn. Funderar på att ta ett dogmalöfte. 18 millimeter. Plåta bara när du genom sökaren ser fotoföremålet i vitögat. 

Postat 2011-08-06 12:34 | Läst 3538 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Bollywood i stan?

Nyss har ju Hollywood varit i stan för att spela in Milleniumfilmen. Nu verkar det som om också Bollywood har tagit sig hit. Man förstår dem. Stockholm är en perfekt stad att spela in film i. Speciellt Gamla Stans gränder kan utöva en lockelse för en utländsk publik. Se här vad som hände i Gamla Stan häromdagen. Vågar man gissa handlingen? 


Rahmagunta och Sorayama är kära i varandra. Emellertid vill Sorayamas far gifta bort henne med den gamle rike knösen Mutton Rosh. Rahmagunta och Sorayama träffas på en äng och sjunger ut sin kärlek. Då dyker plötsligt Mutton Roshs hejdukar upp och spöar upp Rahmagunta. 


Rahmagunta och Sorayama beslutar sig för att fly till Sverige och där börja ett nytt liv. Rahmagunta lyckas fly på en båt gömd i en telast. De älskande återträffas i Gamla Stan och lever sedan lyckliga i resten av sina dagar. 


Man måste beundra fotografens kompromisslösa inställning. Som gatufotograf kan man egentligen aldrig komma för nära. 


På pass. En indisk paparazzo dyker upp och står och lurar på stjärnorna. 


Paparazzon nöjd med dagens skörd. Gäller nu att snabbt få iväg bilderna till Bombay. 

Postat 2011-08-04 23:10 | Läst 2349 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera