Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Andra halvan av The Wall

Roger Waters - The Wall - Globen, några bilder till från andra delen av konserten. Den färdigbyggda muren (se förra inlägget) användes under pausen som en projiceringsyta för fotografier av våldsoffer, bilderna byttes ut löpande så att egentligen var det inte läge att gå ut från arenan. De flesta av fotografierna var porträtt av krigens offer, ofta okända och/eller relativt anonyma. Dock fanns det med en del bilder på människor som hade arbetat för freden i någon form, i offentliga sammanhang, välkända ansikten. Gemensamt för dessa var att de hade också drabbats av våldsam död, bland dessa fanns Mahatma Gandhi och Olof Palme. 

 

Och sedan var konserten i gång igen. Muren hade blivit ointagligt hög, musiker någonstans bakom den, utom ett par stycken ...

 

Muren rasar - virtuellt....

 

Den rätt beskedliga grisen från förr har med tiden förvandlats till ett ganska otäckt vildsvin... 

Svårt med det röda ljuset, inte lättare med det starka vita heller...

 

Muren har rasat rent fysiskt och dammen yr. En förvånad tystnad i Globen. Antiklimax. Var det slut? Var det REDAN slut???!!!! NEEEEJ, ville man helst skrika.... Förresten, hur sj-n gick det till att få muren att rasa ihop utan risker för dem som satt närmast...?! 

Fram bland ruinerna kliver först Waters, sedan hans medmusiker...

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-05-11 22:54 | Läst 2383 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Whow vilken show!
Svar från RHelena 2011-05-12 11:46
Om ja! Synd att man hade inte någon biljett till kvällen efter för att uppleva det hela utan en kamera. Sanningen att säga tar ibland fotograferande bort lite av upplevelsen... :-( - Därför ska man inte ha alltid kameran med!