Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Ganska osannolikt

I en vanlig trädgård. Eller närmare bestämt på en kolonilott. Idag. Osannolikt om man tänker på hur det såg ut här för en vecka sedan - se den SISTA bilden här . Plats: Geijersdalen i Uppsala. Där kan det se ut även så här (Dagny-utflykt).

.

.

OBS! Det drar ihop sig till ett Dagny-fika snart, ganska säkert den 5 april, pricka in i din almanacka...

.

.

Postat 2014-03-26 22:31 | Läst 3097 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Våren kom och gick... och kom

Den här veckan hade jag tänkt fotografera vårtecken från måndagen till fredagen, som veckans tema (dagens bilder på Blipfoto). Var bortrest större delen av den föregående veckan, men jag var ändå väl underrättad hela tiden om att våren hade nått hemstaden. Jag såg framemot att få plocka fram makroobjektivet för att föreviga allt det fina i naturen och som uppenbarligen hade dykt upp under min frånvaro!

.

14/3 - Det började bra, på fredagen efter hemkomsten, hittade en liten krabat med mycket vårkänslor bland färgglada vårblommor.

.

15/3 - På lördagsmorgonen var det fortsatt fint, lite snö hade kommit under natten, men vad gör det?!

.

16/3 - På söndagen gav jag mig ut på blåsippsjakt i den bistra blåsten, i en skyddad vrå fann jag några blyga "violer", ej utslagna dock idag för det var kallt!

.

17/3 - Temaveckan började på måndagen för mig; vi vaknar upp i en helvit värld! Vart tog våren vägen?! Och så flög mitt vårbildsprojekt sin kos! Eller?

.

18/3 - Tisdag.

.

19/3 - Onsdag. Detta var bara början, på kvällen såg det ut så här . Och då hade stadstrafiken med bussarna slutat att fungera. Och DET är något som jag har lite svårt att förstå eftersom några jättemängder med snö var det ju ändå inte frågan om... Ok då, bussarna har ju inga riktiga vinterdäck egentligen och det finns ju backar här i stan och snöröjningsresurserna kan ju inte hållas på samma nivå som vid Polcirkeln... Framförallt resursfrågan spelar nog en stor roll, tillsammans med att kaos uppstår lättare när väldigt många människor drabbas. Vid Polcirkeln är det ju inte så många själar och då kan det aldrig bli totalkaos.

.

20/3 - Torsdag. Ganska sanslöst. Fast väääldigt vackert också....

Dagen därpå var ordningen återställd och vi skulle få uppleva vårkänslor igen, nästan som om inget hade hänt. Bortsett nu från att min temavecka hade förvandlats till att handla om "vintertecken"!

..

Postat 2014-03-23 19:11 | Läst 5406 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Passerade helt obemärkt...

... gjorde den Internationella kvinnodagen här på FS. Varje år har någon bloggat på temat, och/eller så har redaktionen publicerat något som anknyter till dagen. Inte i år. Därför faller tydligen ansvaret på mig att uppmärksamma dagen - det gör jag med ett par bilder från avslutningen av det fackeltåg som Tjejjouren i Uppsala arrangerade. Start var vid Slottet, avslutningen vid Gamla Torget.

För den som inte vet detta redan; Internationella kvinnodagens syfte är att uppmärksamma kvinnors situation och jämställdhetsfrågor i hela världen och dagen är med på Förenta Nationens lista över högtidsdagar.

.

.

.

.

.

Postat 2014-03-08 23:27 | Läst 1646 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Dagnys fotofika är inte så seriöst...! - Min andra rapport från fotofikat.

Dagnys-träffarna har både seriösa och mindre seriösa sidor... (seriöst, se förra inlägget ).

Som synes nedan så blev det spex i lördags ända från första minuten (långt före den officiella starttiden....).

Vi var slutligen rekordmånga på plats, många av oss minglade runt, så även jag, men ändå hann man inte runt och prata med alla. Av andras rapporteringar har jag sett att jag missade dessutom en del spektakel av olika slag! Ett på sitt sätt ett vanligt Dagnys fotofika

.

Jan-Olof och Claes.

Mitt minglande ledde mig slutligen till en plats på en av bänkarna längst bak - som en medlem i  "Annas internationella hörna" (ett tag var både Sverige, Grekland, Finland, Palestina och Irak representerade).

Och det var intressanta scener som utspelade sig framför min kamera.

Ewa, Anders och J-O.

-

Peter och Anna.

.

Nick och Anna.

.

Nikos och Anna skrattar ihjäl sig...! Lena H, Bert-Ola och Hannu är statister.

.

Moteld är alltid en bra metod att ta till i trängda lägen...

.

.

.

.

Ewa och J-O. Nic, Lena H och Danne bakom.

En fråga: Var det någon som plockade undan alla de använda kopparna och faten och matresterna från borden? Av Bert-Olas inlägg att döma kan det ha sett ut som ett bombnedslag på platsen efter oss. Vi kanske vill ha en chans att få komma tillbaka...  Själv glömde jag bort att plocka undan efter mig i all villervalla, hoppas att någon tog ansvaret för detta (den delvis uppätna smörgåsen som B-O visar upp i en bild var tyvärr min...).

.

Postat 2014-03-02 20:47 | Läst 2260 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Dagny är seriös! - Min rapport från fotofikat.

Ytterligare bildliga nedslag på Dagnys fotofika i går, dvs bilder från den något seriösare delen av den. Många av de andra deltagare har redan rapporterat, men det kan väl inte skada med fler bilder...? I kväll blir det ett ytterligare inlägg med foton därifrån, men med den mindre seriösa sidan av Dagny... 

.

En hiskelig kö utan Flustret strax efter kl 10, i det gråtrista vädret. Ungdomar - en lördagsmorgon så här dags! Vad är det som kan få dem upp så tidigt? Det var nödvändigt att ta reda på det så jag gick fram till de sista stackarna i kön (den långa köns sista bit syns inte här). Svaret var att det var någon biljettförsäljning till ett studentevent... (om jag nu uppfattade det hela rätt...).

.

Typiskt: de mest långväga gästerna anländer bland de första, dvs några 08-or och västeråsare. Och Anna hade blivit tvingad att gå upp tidigt för att hänga med på en transport!

.

Viktigast på fotofika: kaffe! Men var fanns dessa vackra kaffekoppar? Jag fick nöja mig med en vanlig vit fantasilös uppsättning.

.

Anders testplirar.

.

Den här mannen känner jag igen... Var så glad när jag kom på namnet: Malcolm! Han har varit med ett par gånger tidigare. Hannu fågelfotografen till höger.

.

Himla många bekanta ansikten: Ewa, Sören, Nic, Jan-Olof, Lena H och Alf.

.

Bert-Ola till höger, en av dessa 365:are som funderar på hur man kan ge sig på "idiotiska" projekt av typen "en bild om dagen". Håller med, undrar över det jag också (är ju också en 365:are)...

.

Som vanligt håller Nic på och skarvar för fullt... Enligt honom själv var hans engelska förskräcklig, men till och med detta omdöme var hittepå... Tjejerna är i alla fall jätteintresserade (Anna och..., ja, det är bara att erkänna, har tappat bort namnet...).

.

En bekant syn på fotofikor. Det är numera så mycket folk att jag har svårt att hålla reda på alla, ännu värre är det med alla namn! Claes (mellan J-O och Alf) döpte jag om till "Peter" en kortis, till exempel. Men han protesterade inte, kanske för att han är så snäll...! Jag fick själv komma på mitt misstag, som tur är tog det bara en halv mening...

.

Nej, detta fick inte hända - kameran ner på golvet....! Lever den...?!

Nu blir det problem! Mina bilder; finns de kvar?!

Om inte så är det DITT fel!!!

Njaa, det gick bra, har sett Jan-Olofs bilder i hans blogg i går så han kom uppenbarligen undan med blotta förskräckelsen.

.

 

 

Postat 2014-03-02 09:12 | Läst 2264 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera